بیرجند - ایرنا - مدیركل دامپزشكی خراسان جنوبی با بیان اینكه استان به لحاظ بیماری تب كریمه كنگو پاك است گفت: با توجه به تداوم گرمای هوا و افزایش فعالیت كنه ها، مردم این بیماری را جدی بگیرند.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره كل دامپزشكی خراسان جنوبی محمد اصغرزاده افزود: نبود كریمه كنگو به این معنا نیست كه از گزند این بیماری مصون خواهیم بود، مردم باید گوشت قرمز موردنیاز خود را از قصابی ها تهیه و از كشتار دام در منازل یا تهیه گوشت از قصابان خانگی خودداری كنند.
وی اظهار داشت: بیماری تب كریمه كنگو از هفت سال گذشته در استان گزارش نشده است.
مدیركل دامپزشكی خراسان جنوبی سمپاشی دام، نظارت بر كشتارگاه، كنترل حمل و نقل دام و آموزش و اطلاع رسانی را به عنوان مهمترین فعالیت های دامپزشكی در پیشگیری از این بیماری برشمرد و تصریح كرد: از ابتدای سال جاری 407 هزار راس دام سبك و سنگین و بیش از 700 هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام، علیه كنه ناقل بیماری تب كریمه كنگو سمپاشی شده است.
وی تاكید كرد: خطر انتقال این بیماری از دام به انسان در فصول گرم سال است از این رو شهروندان نسبت به رعایت مسایل بهداشتی و توجه به هشدارهای دامپزشكی توجه كنند.
مدیركل دامپزشكی خراسان جنوبی 25 اردیبهشت ماه در گفت و گو با ایرنا قبل از این گفته بود، این استان در سال های گذشته از نظر وجود بیماری هایی مثل تب كریمه كنگو، شاربن، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و هاری جزو استان های پاك كشور بوده است.
تب كریمه كنگو نوعی بیماری خونریزی دهنده و جزء بیماری های مشترك بین انسان و دام است كه هیچگونه علائم بالینی در جمعیت دامی ندارد و از طریق تماس افراد با گوشت، خون، ترشحات دام آلوده یا گزش و له كردن كنه آلوده به این بیماری، شیوع پیدا می كند.
سمپاشی دام و اماكن دامی مهمترین راه برای كاهش ابتلا انسانی به تب كریمه گنگو است و تجهیز كشتارگاه ها و رعایت پوشش بهداشتی شامل دستكش و ماسك توسط كسانی كه اقدام به كشتار دام می كنند، می تواند جلوی پیشروی این بیماری را بگیرد.
استان مرزی خراسان جنوبی 11 شهرستان و 460 كیلومتر مرز مشترك با افغانستان دارد.
3215*6054