محمدرضا مسیب زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا در خصوص تاكید وزیر آموزش و پرورش مبنی بر ممنوعیت فعالیت های فردی از سال تحصیلی جدید در مدارس اظهار داشت: فرمایش وزیر واجب الاجرا است و به صورت ویژه به این مساله توجه داریم و در این رابطه طرح همگانی كردن مسابقات قرآن، عترت و نماز تهیه شده كه در جلسه كارشناسی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی یادآور شد: تاكید بر فعالیت های گروهی نافی رقابت های فردی نیست به عنوان مثال در برگزاری مسابقات قرآئت قرآن می توانیم تعدادی از افراد را در رشته های مختلف قرائت، حفظ، احكام و اذان در قالب یك تیم گردهم آوریم و به جای اینكه اعضای آن گروه برای موفقیت فردی تلاش كنند، مصلحت گروهی را مدنظر قرار دهند.
مدیر كل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش عنوان كرد: در رقابت های گروهی صرف اول شدن فرد در یك رشته ملاك برتری آن تیم نخواهد بود بلكه نتیجه تیمی در نظر گرفته می شود كه ما تلاش داریم مسابقات قرآن و نماز دانش آموزان را با انجام كارهای كارشناسی برای سال تحصیلی آینده به سمت این هدف سوق دهیم.
* بسته ویژه قرآنی آموزش و پرورش برای دانش آموزان و فرهنگیان
مسیب زاده با بیان اینكه تابستان 97 آموزش و پرورش بسته ویژه قرآنی برای دانش آموزان و فرهنگیان در نظر گرفته است، گفت: در این بسته مراحل كشوری مسابقات مختلف قرآنی برگزار شده و یا در حال برگزاری است كه از جمله آنها می توان به مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان سراسر كشور كه سوم تا هفتم تیرماه در جوار مرح مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، اشاره كرد.
مدیر كل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه مسابقات فرهنگیان در سطح منطقه و استان با شركت 500 هزار نفر در رشته های قرائت، حفظ ، نهج البلاغه و روش تدریس احكام برگزار شد، اظهار داشت: در مجموع 400 نفر به مرحله كشوری راه یافته بودند كه برترین های هر رشته مشخص شدند و نفرات اول رشته قرائت این دوره از رقابت ها نیز به صورت مستقیم به مسابقات كشوری سازمان اوقاف و امور خیریه راه پیدا كردند.
مسیب زاده ادامه داد: همچنین در مسابقات پژوهشی دانش آموزان سراسر كشور در مراحل مدرسه ای، منطقه ای و استانی حدود 7 میلیون نفر شركت كرده و در نهایت هزار دانش آموز پسر و هزار دانش آموز دختر راهی مرحله پایانی شده بودند.
وی بیان داشت: مرحله پایانی این دوره از مسابقات دانش آموزان در 5 رشته تفسیر قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، انشا و احكام نماز روزهای 12 تا 20 تیرماه در كنار بارگاه ملكوتی امام رضا (ع) برگزار و منتخبان معرفی شدند.
مدیر كل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه از ویژگی های این دوره از مسابقات پژوهشی دانش آموزان پخش مستقیم مراسم افتتاحیه و اختتامیه از شبكه های قرآن سیما، خراسان و رادیو قرآن بود، گفت: در ادامه رقابت های قرآنی دانش آموزان، از اول مرداد ماه مسابقات آوایی در 5 رشته قرائت، حفظ، اذان، ترتیل خوانی و مداحی در اردوگاه شهید باهنر با حضور هزار دانش آموز پسر و 600 دانش آموز دختر (برای دختران مسابقات مداحی و اذان برگزار نمی شود)، آغاز شده است.
مسیب زاده از ویژگی های این دوره از مسابقات آوایی به برگزاری رشته مداحی در حسینیه جماران اشاره كرد و گفت: این اتفاق معنوی ویژه ای است كه برای اولین بار شاهد آن هستیم تا دانش آموزانی كه دوران زندگی امام خمینی (ره) را درك نكرده اند، یاد و خاطره ایشان را در جماران گرامی بدارند و فضای حاكم بر مسابقات معنوی تر شود.
وی با بیان اینكه مسابقات آوایی در بخش پسران چهارم مردادماه به پایان می رسد و بخش دختران نیز از ششم تا نهم مردادماه برگزار می شود، اظهار امیدواری كرد كه فعالیت های قرآن، عترت و نماز بیش از پیش ارتقا یابد تا شاهد نشر این احكام ارزشمند در بین دانش آموزان و فرهنگیان باشیم.
مسیب زاده اضافه كرد: حدود یكصد داور بین المللی این مسابقات را ارزیابی می كنند و بیش از 120 نفر نیز به عنوان ناظر، مدیر،مجری، تصویر بردار، سرپرست و دست اندركار در این مسابقات فعالیت دارند.
مدیر كل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش برگزاری دوره آموزشی مدیران دارالقرآن های سراسر كشور در شهر نیشابور را از دیگر برنامه های این اداره كل برشمرد و افزود: در این دوره مدیران 750 دارالقرآن در مدت سه روز با مبانی مدیریت اسلامی و قرآنی، سطوح مختلف دارالقرآن، محتوا و كتاب های تهیه شده در مراكز دارالقرآن ها و به روز رسانی و تحلیل نگرش ها آشنا خواهند شد.
مسیب زاده یادآور شد: این دوره آموزشی بزرگترین گردهمایی مدیران قرآنی كشور محسوب می شود.
علمی**1883**2017
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
تهران- ایرنا- مدیر كل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: تلاش می كنیم از سال تحصیلی جدید ضمن توجه به فعالیت های فردی، رقابت های قرآنی دانش آموزان را به سمت گروهی پیش ببریم.