تهران-ايرنا-اردن يكي از حاميان اصلي گروه هاي تروريستي در سوريه پس از عقب نشيني از مواضع خود درباره دمشق، اعلام كرد كه به زودي يك هيات پارلماني اين كشور به منظور تلطيف مناسبات با دولت سوريه و زمينه سازي براي بازگشايي گذرگاه مرزي 'نصيب'، عازم دمشق مي شود.

'طارق خوري' عضو پارلمان اردن در مصاحبه با خبرگزاري روسي 'اسپوتنيك' گفت: هدف واقعي از اين سفر تلطيف و بهبود مناسبات با دولت سوريه است. نمايندگان كنوني اردن و بخشي از مردم اين كشور مخالف رويدادها در سوريه هستند و همگي خواستار حفظ وحدت و يكپارچگي اين كشور مي باشند.
اردن كه از آغاز جنگ سوريه با قطع روابطش با دمشق، به لحاظ مالي و تسليحاتي از گروه هاي تروريستي فعال در سوريه حمايت كرده، اكنون با عقب نشيني از مواضع خود و براي حل مشكلات اقتصادي اش، به دولت سوريه رو كرده است.
امان همچنين از آغاز بحران سوريه يكي از گذرگاه هاي اصلي ورود سلاح و تروريست ها به داخل خاك سوريه بوده، پادگان هاي آموزشي را براي تروريست ها در خاك خود برپا كرده و اتاق هاي عمليات براي فرماندهي آنها تشكيل داده بود.
الخوري افزود: بازگشايي گذرگاه مشترك 'نصيب' يكي از مهمترين اهداف اين سفر است. بازگشايي اين گذرگاه و ورود و خروج شهروندان و جابه جايي كاميون هاي حامل كالا يكي از راه هاي حل مشكلات داخلي اردن است.
گذرگاه مرزي 'نصيب' كه به تازگي توسط ارتش سوريه از تروريست ها بازپس گيري شده است، در واقع رگ حياتي اقتصاد اردن محسوب مي شود.
در همين راستا، اردن طي ماه هاي اخير با مشكلات اقتصادي و معيشتي گسترده اي روبه رو شده كه به بروز اعتراض هاي شديد مردمي انجاميده است.
الخوري كه موضوع سفر هيات پارلماني به سوريه را پيشنهاد داده است، ادامه داد: اين سفر بيشتر جنبه اقتصادي دارد، ما مي خواهيم شهروندان اردني و سوري مانند گذشته باشند اما درخصوص مواضع سياسي، دو طرف نياز به وقت و تلاش بيشتري دارند.
اين نماينده اردني تصريح كرد: ما از گذشته برنامه سفر به سوريه را داشتيم اما شرايط مساعد نبود و منتظر زمان مناسب تر بوديم، نمي توانستيم به سوريه برويم و درحالي كه استان درعا از دست تروريست ها آزاد نشده، از دمشق بخواهيم كه گذرگاه مشترك با ما را باز كند.
الخوري بدون اينكه به زمان دقيق اين سفر اشاره كند، گفت: نمايندگان به طور اشكار با جسارت بيشتري اين بار آمادگي خود را براي ديدار از سوريه اعلام كردند و تعداد آنها تاكنون 12 تن مي باشد.
طبق اين گزارش، 'عاطف الطروانه' رئيس پارلمان اردن سال گذشته در حاشيه نشست مجمع عمومي اتحاديه بين المجالس در شهر سن پترزبورگ روسيه با رئيس پارلمان سوريه ديدار و گفت و گو كرد.
پس از گسترش فعاليت گروه تروريستي داعش و ساير گروهك ها در امتداد مرزهاي مشترك اردن با سوريه و عراق، امان گذرگاه مشترك 'طريبيل' با عراق و نيز گذرگاه مشترك 'نصيب جابر' با سوريه را بست.
در پايان اگوست سال 2017 ميلادي، (مرداد /شهريور 96) با بازگشايي گذرگاه طريبيل، ميزان صادرات اردن به عراق طبق آمار رسمي امان به حدود 60 تا 70 هزار تن رسيد اما بازار صادرات اردن به سوريه به دليل بسته بودن گذرگاه نصيب -جابر همچنان صفر است.
اين معبر در بخش سوري با نام نصيب و در طرف اردن با نام جابر شناخته مي شود.
گذرگاه نصيب به دليل عبور كالاها و محصولات اردن، لبنان، سوريه و كشورهاي عربي حوزه خليج فارس، از فعال ترين گذرگاه هاي مرزي سوريه و اردن به شمار مي رود.
پيش از آغاز بحران سوريه روزانه حدود 6 هزار و 300 دستگاه كاميون از هر طرف اين گذرگاه عبور مي كرد.
'عيسي مراد' رئيس اتاق بازرگاني امان نيز چندي پيش در اين باره گفت: بازگشايي گذرگاه نصيب به سود اقتصادهاي اردن، سوريه و همه كشورهاي عربي است.
شبك**خاورم**9329**1392