ساري- ايرنا- جشنواره هلو و شليل به منظور معرفي توانمندي هاي توليد كنندگان اين محصول شامگاه چهارشنبه با حضور باغداران و مسؤولان استاني و كشوري در نكا برپا شد.

به گزارش ايرنا، اين جشنواره از سوم مرداد ماه تا 5 مرداد به مدت سه روز در روستاي بايع‌كلا بخش مركزي نكا ادامه دارد.
شهرستان نكا با دارا بودن 5 هزار و 500 هكتار باغ هلو و شليل يكي از قطب‌هاي توليد اين محصول در استان مازندران است كه توجه به بازار فروش، توجه به ايجاد صنايع تبديلي و ايجاد پايانه و ميدان عرضه محصولات باغي و زراعي از ضرورتهاي مهم باغداران در اين شهرستان است.
** مازندران رتبه سوم توليد هلو و شليل كشور را دارا است
مدير كل ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي در اين جشنواره گفت: هلو و شليل در استان مازندران و در شهرستان نكا راه بسياري را پيش رو دارد و نيازمند حمايت و درايت ويژه براي رسيدن به نقطه قوت و صادرات و توسعه همه جانبه است.
شكرالله حاجيوند افزود: ايران مقام سوم سطح زير كشت هلو و شليل و رتبه چهارم توليد جهاني را دارا است و مازندران، البرز و تهران از جمله استان هاي توليد كننده هلو و شليل در كشور هستند كه براساس اعلام مراجع رسمي مازندران رتبه سوم توليد هلو و شليل و براساس منابع غير رسمي رتبه دوم توليد اين محصول را دارا است.
وي شرايط اقليمي مناسب و نبود يخبندان و سرمازدگي بهاره و همچنين تجهيز باغ ها به سيستم هاي نوين آبياري را از عومل افزايش توليد محصول هلو و شليل در استان هاي مختلف كشور عنوان كرد.
** حمايت ويژه از سرمايه گذاران در بخش صنايع تبديلي مازندران
مدير كل ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي بيان داشت: يك كارخانه صنايع تبديلي و تكميلي محصولات باغي و زراعي هفته گذشته در آذربايجان شرقي افتتاح و به بهره برداري رسيد و اين ظرفيت براي استان مازندران وجود دارد و سرمايه گذاران مي توانند در اين بخش وارد شده و از انها حمايت مي كنيم.
حاجيوند گفت: ترويج به كارگيري سردخانه جهت ذخيره بخشي از محصول و عرضه آن در زمان مناسب، توسعه كشت هلو و شليل در زير پوشش (كشت گلخانه اي) به منظور توليد محصول خارج از فصل، توسعه صنايع تبديلي و تكميلي و همچنين ساماندهي بازار ميادين ميوه و تره بار داخل كشور و شناسايي بازارهاي هدف صادراتي با تقويت و تكميل زنجيره توليد تا عرضه، از سياست هاي مهم در توليد محصولات هلو و شليل است.
** ايجاد پايانه و ميدان عرضه محصولات زراعي و باغي نياز نكا براي توسعه صادرات
نماينده مردم بهشهر، نكا و گلوگاه در مجلس شوراي اسلامي و دبير كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس هم در سخناني گفت: ايجاد پايانه و ميدان عرضه محصولات زراعي و باغي نياز نكا براي توسعه صادرات است.
علي محمد شاعري افزود: اگر زمين مناسب در اين بخش توسط اهالي تامين شود؛ براي تغيير كاربري و ايجاد پايانه و ميدان عرضه محصولات باغي و زراعي، مسئولان كمك كار خواهند بود.
وي گفت: روستاي بايع كلا در توليد هلو و شليل سرآمد استان مازندران است و با توليد موفق در اين بخش، در عرصه اقتصادي، درآمد مناسبي را عايد شهرستان مي كند كه براي توسعه صادرات و بسته بندي مناسب هم بايد چاره انديشي شود.
فرماندار نكا هم در سخناني اظهار كرد: برپايي اين جشنواره در واقع جشن شكرگزاري براي وجود اين نعمات، افزايش شور و نشاط اجتماعي در بين مردم جامعه و شناساندن ظرفيت هاي منطقه است تا همگان با نخبگان و توليدكنندگان نمونه آشنا شوند.
عبدالجواد توحيدي مقدم گفت: نگاه دولت معرفي محصولات مناطق مختلف و برندسازي براي توسعه اقتصادي است كه در اين بخش از سرمايه گذاران مختلف در بخش صنايع تبديلي با توجه به نياز منطقه استقبال مي شود.
به گزارش ايرنا، جشنواره بزرگ هلو و شليل از سوم مرداد ماه تا 5 مرداد به مدت سه روز در روستاي بايع‌كلا با 50 غرفه محصولات باغي، زراعي و صنايع دستي و برگزاري جشن هاي مختلف ادامه دارد .
5 هزار و 500 هكتار از اراضي شهرستان نكا زير كشت محصولات هلو است و عوايد حاصل از اين توليدات سالانه 250 ميليارد تومان است.
1899/ 7332