به گزارش خبرنگار ايرنا، ابراهيم الهي تبار شامگاه چهارشنبه در جلسه كارگروه تنظيم بازار استان كرمانشاه كه در استانداري برگزار شد، افزود: بسياري از كالاهاي ضروري و اساسي استان از ميانگين كشوري 2 تا 15 درصد بيشتر است و اين اصلا قابل پذيرش نيست.
او با اشاره به افزايش قيمت 16 درصدي گوشت مرغ در يك ماه گذشته، از ستاد كنترل قيمت بازار خواست براساس شاخصه هاي واقعي بازار كه قيمت نهايي كالاها را تعيين مي كند، كالاها قيمت گذاري و به يك چارچوب مدون برسند، وگرنه همچنان شاهد نوسان هاي قيمت كالاها خواهيم بود.
الهي تبارهمچنين با اشاره به افزايش و نوسانات قيمت گوشت قرمز در نقاط مختلف استان از سازمان جهاد كشاورزي استان خواست با احداث تونل هاي انجماد گوشت در كشتارگاه ها، واردات گوشت گرم و جلوگيري از قاچاق دام بازار را تعديل و كنترل كنند.
او در ادامه اظهار داشت: نشستن پشت ميز و حرف زدن از مشكلات ، حلال مشكلات مردم نيست، مديران بايد پاشنه كفش هايشان را بكشند و ميداني و از نزديك با مشكلات بازار روبرو و تصميم گيري كنند.
** احتكار، نابساماني در توزيع علت گراني ها است
معاون نظارت و بازرسي صنعت، معدن و تجارت كرمانشاه، بسياري از گراني هاي استان را ناشي از سيستم ناقص توزيع كالا در استان اعلام كرد و افزود: انبار و احتكار، دلال بازي در توزيع كالا و افزايش رواني دلار عامل اصلي افزايش قيمت ها است و منشاء بيشتر آنها خارج استان است
عباس سجادي اضافه كرد: اگر بخواهيم ريشه اي با گراني كالا برخورد كنيم بايد براي هميشه يك چرخه صفر تا 100 از توليد، حمل و توزيع، مصرف را در يك سيستم به هم پيوسته تعريف رصد و نظارت كنيم.
سجادي در ادامه اين جلسه به آخرين گزارش از گراني اقلام اساسي و ضروري اشاره كرد كه در بيشتر موارد آن اقلام استان از ميانگين كشوري 2 تا چهار درصد بيشتر است.
وي گفت: گوشت گوسفندي تا مرز كيلويي 75 هزار تومان و مرغ تا 9 هزار و 400 تومان و در برخي جاها 10 هزار تومان رسيده كه مقرر شده به منظور تعديل بازار گوشت گرم به گونه اي كه صنعت دامپروري استان متضرر نشوند، وارد شود.
وي در ادامه گفت: قيمت آهن آلات و فولاد نيز در استان در يك ماه گذشته افزايش چشمگيري يافته است.
وي در ادامه گفت: برنج نسبت به سال گذشته 10 درصد تا 40 درصد بسته به نوع آن هم افزايش يافته، همچنين دام سبك زنده 29 درصد، مصالح ساختماني 10 تا 20 درصد، قند و شكر پنج درصد و حبوبات نيم درصد نسبت به پارسال افزايش قيمت داشته است.
استان كرمانشاه با 2 ميليون نفر جمعيت 14 شهرستان، 32 شهر و 2 هزار و 622 روستا دارد.
هم اكنون بيش از 60 هزار واحد صنفي در بخش هاي مختلف در استان كرمانشاه فعاليت مي كنند.
3209/8066
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۷
كرمانشاه - ايرنا - سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي استانداري كرمانشاه، از افزايش قيمت برخي از كالاهاي اساسي استان نسبت به ميانگين كشوري انتقاد كرد و از سازمان بازرسي خواست با شناسايي عوامل افزايش قيمت ها با جديت تمام با مسببان آن برخورد شديد كند.