پكن - ایرنا - دیپلمات و سفیر سابق چین در ایران با اشاره به فشار آمریكا بر كشورهای مختلف برای خروج از برجام و همچنین تحریم نفتی ایران گفت: ایران با فشارهای آمریكا در این دو حوزه تضعیف نمی شود.

'خوا لی مینگ' روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دیدگاه های مشترك زیادی بین چین و ایران در مسایل بین المللی وجود دارد و این دو كشور در آینده به رغم هر تحولی روابط دوستانه و قوی خواهند داشت.
وی با اشاره به فشار آمریكا بر روی شركت های معتبر بین المللی و سرمایه گذاری برای خروج از ایران افزود: شركت های چینی با وجود تهدیدهای آمریكا از بازار ایران خارج نخواهند شد و ارتباطات تجاری و اقتصادی خود را با تهران ادامه خواهند داد.
به گفته وی چین و ایران دو كشور دوست با روابط بسیار سالم تجاری هستند و پكن به ارتباطات تجاری، انرژی و سرمایه گذاری با تهران ادامه می دهد و تسلیم زورگویی واشنگتن نخواهد شد.
تحلیلگر ارشد موسسه مطالعات بین المللی چین و كارشناس انرژی هسته ای اظهار كرد در حال حاضر بیش از 100 شركت چینی در ایران فعال هستند كه در بخش های انرژی، صنایع، حمل و نقل و خودرو فعالیت می كنند.
'خوا' با اشاره به اینكه فشارها ممكن است تاثیراتی بر كاركرد شركت هایی كه در بخش انرژی كار می كنند داشته باشد اما از همكاری با ایران طبق مقررات و حقوق بین الملل دفاع كرد و گفت چین به همكاری با تهران ادامه می دهد.
سفیر پیشین چین در ایران گفت به رغم خروج برخی شركت های اروپایی از تهران، پكن از آنها تبعیت نخواهد كرد و شركت های چینی در تهران باقی خواهند ماند.
این كارشناس انرژی گفت: دو كشور در عرصه های مختلف بویژه اقتصادی همكاری نزدیكی دارند و این موضوع، قدرت بیشتری به مناسبات می دهد و آن را تحكیم می كند.
وی افزود كه چین و ایران بر پایه اصول همزیستی مسالمت آمیز با یكدیگر رابطه دارند و اقداماتی كه بخواهد مناسبات دو كشور را تیره كند به نتیجه نخواهد رسید.
مقامات آمریكایی بعد از خروج این كشور از برجام اعلام كرده اند خریداران نفت خام ایران باید تا چهارم نوامبر (13 آبان 1397) واردات نفتی خود از ایران را پایان دهند، در غیر این صورت مشمول تحریم ثانویه آمریكا خواهند شد.
تعلیق تحریم های نفتی كه از زمان خروج آمریكا از برجام و عهدشكنی رییس جمهوری این كشور اعلام شد، تا 13 آبان ادامه می یابد.
تحریم های ثانویه آمریكا علیه طرف های خریدار نفت خام از ایران كه مغایر قوانین تجارت بین المللی است، موجب واكنش منفی كشورهای مختلف شده به طوری كه تعدادی از كشورها در صدد مستثنی شدن خود هستند و برخی از كشورها نیز اعلام كرده اند كه آن را اجرا نخواهند كرد.
**آساق**1904**1663**