به گزارش خبرنگار ايرنا، حسين خوش اقبال روز پنجشنبه در جلسه كارگروه امور بانوان و خانواده اظهار داشت: از آنجايي كه نيمي از پيكره جامعه را زنان تشكيل مي دهند، توانمند سازي و دخالت آنان در امور مديريتي يك ضرورت است.
وي خواستار ارتقاي نقش بانوان در مديريت اجرايي استان شد و افزود: در 40 سال گذشته زنان در كنار مردان، فعاليت هاي بسيار ارزشمندي داشته و در عرصه هاي مختلف نقش آفريني كرده اند بنابراين بايد از خدمات آنان در راستاي توسعه استان بيشتر بهره گرفت.
معاون استاندار كردستان توجه به شاخص هاي سلامت بانوان را بسيار مهم دانست و تاكيد كرد: بايد به سلامت اين قشر بويژه در مناطق حاشيه اي، روستاها و شهرهاي مرزي بيش از پيش توجه شود.
وي با بيان اينكه نبود آگاهي در افزايش آمار بيماري ها در ميان زنان تاثيرگذار است، يادآور شد: بايد در زمينه عوامل و راه هاي پيشگيري از انواع بيماري بويژه سرطان ها كه در ميان زنان شايع تر است، فرهنگ سازي و اطلاع رساني درستي صورت گيرد.
خوش اقبال همچنين خواستار مطالبه گري و مشاركت زنان در بخش هاي مختلف مديريتي شد و اضافه كرد: بايد به سمت و سويي برويم كه زنان خود مطالبه گر باشند.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري كردستان هم در اين جلسه گفت: يكي از مهمترين شاخص هاي توسعه در هر جامعه سلامت است و پرداختن به اين مقوله از جنبه فردي و اجتماعي بسيار مهم است.
ليلا آژير با بيان اينكه سلامت زنان تاثير بسزايي در سلامت جامعه و توسعه كشور دارد، افزود: سالانه حدود ۱۰ هزار زن در كشور به سرطان مبتلا مي شوند و طبق آمارهاي رسمي از هر هشت زن يك زن سرطان دارد.
وي سرطان پوست را با ۱۵ درصد شايعترين نوع سرطان در ميان بانوان كشورمان اعلام كرد و يادآور شد: در كردستان سرطان سينه شايع ترين نوع است كه سنندج و سقز بيشترين آمار مربوط به مبتلايان اين بيماري را به خود اختصاص داده اند.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري كردستان بحث غربالگري سرطان زنان را بسيار مهم دانست و اضافه كرد: غربالگري ۵۰ درصد در كاهش آمار سرطان ها تاثير دارد و عاملي بازدارنده است.
آژير اجراي طرح ساعت ورزش در ادارات براي زنان را در تامين سلامت آنان موثر دانست و تاكيد كرد: اين موضوع مطالبه اصلي زنان است و اميدواريم به صورت قانوني در تمامي ادارات اجرا شود.
وي از اجراي برنامه شناسنامه سلامت زنان شاغل از ۲ سال پيش در استان خبر داد و گفت: اين طرح در تشخيص بيماري هاي بانوان تاثير گذار بوده و استان كردستان در اين مورد پيشتاز است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان نيز از كاهش اميد مردان به زندگي نسبت به زنان در كشور خبر داد و افزود: اين امر موجب بالا رفتن آمار بانوان سن بالا شده بنابراين توجه به سلامت آنان ضروري است.
فرزام بيدارپور يكي از شاخص هاي سلامت را در جامعه بحث سلامت مادران باردار دانست و اظهار داشت: اين شاخص در استان در سال هاي اخير روند روبه رشدي داشته و به ميانگين كشوري نزديك شده است.
وي با اشاره به اينكه يكي از اهداف وزارت بهداشت بالا بردن آمار زايمان طبيعي در كشور است، تاكيد كرد: سال گذشته 34،1 درصد زايمان ها در كردستان از طريق سزارين بود كه نسبت به ميانگين كشوري(43 درصد است) پايين تر است.
بيدارپور مرگ مادران باردار را در سال 96 در استان تقريبا صفر اعلام كرد و يادآور شد: اين نشان از عملكرد خوب مراكز درماني در ارائه خدمت به زنان باردار و در حال زايمان دارد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: آمار زنان مبتلا به چاقي در اين استان 32 درصد و كمي بيشتر از ميانگين كشور (29،76 درصد) است.
بيدارپور از آمار 32 درصدي بيماري فشار خون در ميان زنان استان خبر داد و اضافه كرد: 9،4 تا 11 درصد زنان كردستاني به ديابت مبتلا هستند كه تقريبا نزديك به ميانگين كشوري است.
وي ارتقاي سلامت خانواده و تحكيم بنيان آن، ارتقاي سلامت مادر و كودك از طريق پيشگيري از بارداري خطرناك را از جمله برنامه هاي دانشگاه علوم پزشكي كردستان براي ارتقاي شاخص سلامت زنان در جامعه اعلام كرد.
به گزارش ايرنا، براساس سرشماري سال 95، جمعيت استان كردستان يك ميليون و 603 هزار و 11 نفر است كه 49،3 درصد جمعيت استان، معادل 790 هزار و 235 نفر را زنان تشكيل مي دهند.
7355/9102
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۶
سنندج - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار كردستان گفت: توانمند سازي زنان و استفاده از ظرفيت و توان اين قشر در عرصه مديريت بايد اولويت دفتر امور بانوان استانداري و دستگاه هاي اجرايي اين استان باشد.