به گزارش پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا، بهرام یا مریخ چهارمین سیاره در سامانه خورشیدی است كه هر یك بار گردش این سیاره به دور خورشید معادل ۶۸۷ شبانهروز زمین به درازا میكشد و طول شب و روز نیز از كره زمین كمی طولانیتر است.
پایگاه خبری «ساینس دیلی» آمریكا درباره اكتشاف های جدید نوشت: تصاویر به دست آمده از این كاوشگر نخستین مدرك قابل استناد از وجود آب در مریخ محسوب می شود.
آثار جغرافیایی و شیمیایی زیادی از وجود آب بر سطح مریخ به دست آمده و بسیاری از محققان براین باورند كه زمانی این سیاره پر از آب مایع بوده است
اما آب و هوای این سیاره در طول زمان تغییر كرده و آب موجود در آن از بین رفته است.
تاكنون محققان تصور می كردند آنچه از آب مریخ باقی مانده، كاملا یخ زده است اما وجود آب مایع زیر لایه های یخ قطبی این سیاره به دلیل وجود نمك و فشار زیاد كه موجب كاهش دمای ذوب یخ می شوند، دور از انتظار نبود.
محققان برای اثبات این نظریه، با استفاده از ابزار مبتنی بر فناوری رادار به نام «مارسیس» كه روی كاوشگر نصب شده است، تصاویر با كیفیتی از لایه های زیرین یخ قطبی مریخ تهیه كردند.
تفاوت تركیب لایه های یخ زیرین موجب تغییر سیگنال های بازگشتی رادار شده و امكان تهیه نقشه ای از ساختار لایه های زیرین یخ را فراهم می كند.
اطلاعات به دست آمده از این شیوه تصویربرداری نشان دهنده یك لایه بزرگ با قابلیت انعكاس زیاد سیگنال ها در سطوح زیرین یخ و غبار است.
ویژگی های این لایه با ویژگی های آب یا رسوبات بسیار مرطوب همخوانی دارد.
به گفته محققان، این تحقیقات بخش بسیار كوچكی از سطح مریخ را پوشش داده است و احتمال دارد در نقاط دیگر این سیاره نیز منابع آب شناسایی شود.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه ساینس منتشر شده است.
.............................
Mars Express
علمی(6)*9259*1961*
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۱
تهران- ایرنا- كاوشگر «مارس اكسپرس»* متعلق به آژانس فضایی اروپا با استفاده از فناوری رادار توانست یك دریاچه كوچك آب مایع را زیر یخ ها و غبار موجود در قطب جنوب مریخ كشف كند.