تهران - ایرنا - معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آمادگی این معاونت برای انجام حمایت های لازم ازطرح‌های قوی، بخصوص درحوزه صادرات تولیدات داخلی صنعت چاپ خبر داد.

به گزارش روز پنج شنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، محسن جوادی در نشست شورای سیاستگذاری هجدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ براهمیت صنعت چاپ درمناسبات فرهنگی، اقتصادی و بین‌المللی تاكید كرد.
وی با یادآوری این نكته كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالعات و فعالیت هایی برای تقویت ظرفیت های حقوقی مناطق آزاد در حال انجام دارد، یكی از بخش‌های اصلی حوزه چاپ را صادرات خدمات آن عنوان كرد.
وی افزود: شاید سخت افزار و امكانات صنعتی كشورهای منطقه شبیه امكانات ما باشد ولی در برخی حوزه ها، خدمات چاپی آنها رونق بیشتری دارد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت : هرچند محدودیت هایی وجود دارد اما این وزارتخانه درتلاش است تا با آماده سازی زمینه های لازم به حوزه كسب و كار فرهنگ ، صنعت چاپ و استفاده از ظرفیت‌های كشور رونق دهد
رئیس شورای سیاستگذاری هجدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ ، این رویداد را مجالی برای شناسایی و معرفی محصولات ملی و سازندگان آنها و از طرفی حمایت از تولید كنندگان داخلی در داخل و خارج كشور برشمرد.
جوادی در ادامه سخنان خود انتقال بخش اجرایی جشنواره به اتحادیه‌ها و تشكلات صنفی را تصمیمی درست و متناسب با رویكرد وزارتخانه در سپردن فعالیت‌ها به صنوف دانست و ابرازامیدواری كرد: این دوره جشنواره با استفاده از این ظرفیت، بهتراز دوره‌های گذشته برپا شود.
درادامه این نشست ، مدیر كل دفتر امور چاپ و نشروزارت ارشاد نیزتوضیحاتی درباره تصمیم وزارتخانه مبنی بر واسپاری اجرای این دوره از جشنواره به فعالان صنفی عرصه چاپ ارائه كرد.
مهرزاد دانش گفت: با موافقت وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، مقرر شده وزارتخانه، نقش سیاستگذاری و حمایتی خود را از جشنواره همچنان ادامه داده ولی اركان اجرایی آن (ریاست، دبیرخانه، شورای برنامه‌ریزی، و مدیریت و عضویت كمیته‌ها)به عهده فعالان صنفی قرار داده شده و گزارش فعالیت‌ها، به نحو مقتضی به معاونت امور فرهنگی ارسال شود.
در ادامه نیز، دبیرجشنواره هفدهم صنعت چاپ، گزارشی از روند برگزاری این دوره از جشنواره ارائه كرد.
محمد حسن فكری یادآور شد: این جشنواره دو بخش متفاوت دارد، نخست آثار برتر، و دوم معرفی پیشكسوتان، نوآوران، و كارآفرینان برتر. در هر دو بخش داوران به گزینش آثار و افراد برتر می‌پردازند.
وی ابرازامیدواری كرد: دبیرخانه دوره هجدهم، به شكل دائمی و مستمر در طول سال فعالیت داشته باشد و یكی ازبارز‌ترین فعالیت‌هایش، تدوین آیین نامه‌ای جدید متناسب با تغییرات به وجود آمده باشد تا پس از ارائه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به تصویب آن پس از بررسی و اعمال اصلاحات احتمالی، اقدام شود.
در ادامه نشست با نظرات اعضای شورا درباره محورهای جشنواره و نیز تأكید بر لزوم تصمیم‌گیری نسبت به حل برخی مشكلات در عرصه صنعت چاپ ادامه یافت.
در این جلسه همچنین با توافق اكثریت اعضا و تأیید رییس شورا، ایرج استادعلینقی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، به رییس دوره هجدهم جشنواره صنعت چاپ برگزیده شد.
همچنین مقررشد او تا پایان هفته جاری، نسبت به اعلام اسامی اعضای شورای برنامه‌ریزی، بر اساس برآیندی از تشكل‌های صنفی كشور، مبادرت ورزد. شورای برنامه‌ریزی، تشكیل كمیته‌های اجرایی جشنواره و تعیین اعضای آن‌ها را به عهده خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، «برگزاری جشنواره صنعت چاپ در واقع فرصتی است تا علاوه بر تبادل اندیشه، افكار و تجربیات صاحب‌نظران و متخصصان زمینه شناسایی خلاقیت‌ها و استعدادهای فعالان فراهم گردد. بنا به نقش مهم صنعت چاپ و بسته‌بندی در تولید و نشر آثار مكتوب و گسترش فرهنگ در سطح جامعه به عنوان رسانه در ارتباط جمعی و اهمیت آن در اقتصاد و چرخه تولید و توسعه ملی، دفتری دیگر از جشنواره ملی چاپ در سالی كه حمایت از تولیدات داخلی محور سیاست‌های كلان كشور است، ورق خواهد خورد.
به گفته بسیاری از دست اندركاران و مسئولان حوزه چاب و نشر، وجه تمایز این دوره جشنواره ملی صنعت چاپ كه به احتمال زیاد همزمان با روزملی صنعت چاپ (11 شهریور) در سال جاری برگزارخواهد شد، اجرا و برگزاری آن توسط صنوف و تشكل‌های مختلف چاپ است.
هفته گذشته نیز با ابلاغ احكامی ازسوی سید عباس صالحی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی؛ رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری هجدهمین جشنواره صنعت چاپ منصوب شدند.
فراهنگ ** 1355 **1601**