كرمانشاه - ايرنا - رئيس اتحاديه صنف قصابان كرمانشاه ، صادرات غيرقانوني را در افزايش قيمت گوشت گوسفند تاثيرگذار دانست و بر تشديد نظارت ها بر ميادين دام به منظور جلوگيري از خروج دام از استان تاكيد كرد.

حسن آمويي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا ، با اشاره به افزايش قيمت گوشت گوسفندي در روزهاي اخير اظهار داشت: از فردا (يكشنبه) گوشت گوسفندي با نرخ هركيلو گوشت 600 هزار ريال در واحدهاي صنفي مردم عرضه مي شود.
آمويي افزود: اين در حالي است كه صنف قصابان استان براي تهيه هركيلوگرم گوشت گوسفندي بايد 550 هزار ريال هزينه كنند و 50 هزار ريال نيز بابت هزينه هاي كشتارگاهي و ذبح پرداخت كنند كه در اين صورت سودي عايد آنها نمي شود.
آمويي ادامه داد: هم اكنون هركيلوگرم گوشت گوساله با استخوان بدون چربي به قيمت 420 هزار ريال، چرخ كرده آن نيز با همين قيمت و نرمه گوساله با قيمت 500 هزار ريال در كرمانشاه به فروش مي رسد.
وي اظهار داشت: در ماه هاي گذشته هركيلوگرم گوشت گوسفندي با حداكثر قيمت 500 هزار ريال به دست مصرف كننده مي رسيد و اكنون با افزايش قيمت گوشت گوسفندي راضي نيستيم و خواهان كاهش قيمت با نظارت شديدتر بر صادرات غيرقانوني مي باشيم.
رئيس اتحاديه صنفي قصابان كرمانشاه ادعا كرد: با وجود ممنوعيت صادرات، صادرات غيرقانوني گوشت گوسفند و گوساله و دام سنگين به عراق و تركيه انجام مي شود.
2 كاربردي بودن (صنعتي و سنتي بودن) كشتارگاه هاي كرمانشاه موجب شده تا گرانترين هزينه ذبح كشور به اين استان تعلق گيرد.
هم اكنون نزديك به 200 واحد مجاز عرضه فرآورده هاي خام دامي (قصابي) در كرمانشاه وجود دارد.
استان كرمانشاه با حدود سه ميليون راس گوسفند و بز و 200 هزار راس گاو و گوساله يكي از قطب هاي دامپروري كشور محسوب مي شود كه از اين تعداد حدود يك ميليون و 150 هزار راس دام در اختيار عشاير استان قرار دارد.
گوشت قرمز مورد نياز مردم استان كرمانشاه اكنون در يك كشتارگاه صنعتي دام در بيستون و 12 كشتارگاه سنتي دام در ساير شهرستان تامين مي شود.
سالانه 450 هزار تن محصولات دامي در استان توليد مي شود كه از اين ميزان حدود 25 هزار تن آن گوشت قرمز و بيش از 300 هزار تن نيز شير است.
7460/8066