به گزارش ایرنا، بر اساس تازه ترین گزارش ستاد سالم سازی دریا، امسال تاكنون 18 نفر در آب های ساحلی دریای مازندران جان باختند در حالی كه سال پیش آمار غرق شدگان 27 نفر بود.
طرح های سالم سازی دریا در مازندران از اواخر خرداد امسال آغاز شد و تا پایان شهریور ادامه دارد.
ساماندهی محل های اجرای طرح، شناسایی نقاط خطرآفرین، تلاش برای افزایش ساعات فعالیت طرح در شب، فعال نگه داشتن نیمی از طرح ها در ماه مبارك رمضان و همچنین بكارگیری ناجیان آموزش دیده و در اختیار قرار دادن تجهیزات از جمله كارهایی بود كه سبب كاهش آمار جان باختگان در سواحل مازندران شده است.
روند كاهشی مرگ ناشی از غرق شدگی در سواحل مازندران از سال 92 با اجرای برنامه ریزی شده طرح های سالم سازی كلید خورد كه نتیجه آن رساندن آمار جان باختگان از حدود 300 نفر در سال 91 به 62 نفر در سال گذشته بود.
با این وصف شنا در مناطق ممنوعه، شنا در شب هنگام و تعطیلی طرح های سالم سازی و بی توجهی شناگران به اخطارهای ناجیان مهم ترین علل غرق شدگی در سال جاری بوده است.
رئیس هیات نجات غریق مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: امسال 6 نفر از قربانیان دریا جمعه گذشته پنجم مرداد ماه جان باختند كه دو نفر در حال شنا در منطقه ممنوعه بودند.
«نقی كریمیان» شنا در منطقه ممنوعه را برای ناجیان هم مرگ آفرین توصیف كرد و افزود: هنگامی كه این دو نفر در حال غرق شدن بودند، یكی از افراد حاضر در محل برای نجاتشان وارد آب شد ولی نه تنها موفق نشد آنان را نجات دهد، بلكه خودش هم غرق شد.
وی به شناگران توصیه كرد تا در مناطق دارای طرح سالم سازی شنا كنند و در صورت تعطیلی طرح به هر دلایلی از جمله مواج بودن دریا، وارد آب نشوند.
رئیس هیات نجات غریق مازندران همچنین بر ضرورت تكمیل تجهیزات مورد نیاز ناجیان تاكید كرد و گفت: یكی از مشكلات ناجیان ساماندهی نشدن دیده بانی در طرح های سالم سازی است كه بر اساس استاندارد باید در بیرون طرح و در عمق دریا ( انتهای طرح ) برای ناجیان درست شود كه تاكنون محقق نشده است.
در حال حاضر جایگاه دیده بانی ناجیان در ساحل دریا و نقطه پایانی موج رس قرار دارد كه سبب می شود هم رسیدن آنان به فرد در حال غرق شدن به طول بینجامد و هم این كه به خاطر صدا امواج، شناگران متوجه صدای سوت اخطارشان نشوند.
كریمیان از نبود جت اسكی و قایق در برخی طرح ها هم گله كرد و گفت كه نبود این تجهیزات باعث كندی در نجات شناگران در حال غرق می شود.
مازندران با 338 كیلومتر، طولانی ترین و مناسب ترین خط ساحلی دریای خزر را برای شنا و ورزش های آبی دارد.
بر اساس اعلام ستاد طرح سالم سازی دریا، امسال همزمان با اجرای طرح حدود 900 ناجی آموزش دیده و دارای مجوز در نقاط اجرای طرح و مناطق شنا ممنوع مستقر شدند.
سواحل دریای مازندران بیش از 350 نقطه حادثه خیز دارد كه با تابلوی «شنا ممنوع» مشخص شده است.
امسال از اول خرداد 98 طرح سالم سازی در سواحل مازندران فعال شد.
این طرح ها را بخش خصوصی اداره می كند.
6982/1654
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴
ساری - ایرنا - آمار مرگ ناشی از غرق شدن در آب های ساحلی دریای مازندران امسال حدود 70 درصد در همسنجی با مدت مشابه سال پیش كاهش یافته است.