پكن- ایرنا- منابع مطلع امروز شنبه به خبرگزاری كیودو ژاپن گفته اند پیونگ یانگ برای مذاكره با ژاپن كه خواهان گفت و گو با كره شمالی است یك تیم تشكیل داده است.

به گزارش ایرنا، كیودو روز شنبه گزارش داد منابع مرتبط با روابط دوجانبه كره شمالی و ژاپن می گویند این تیم بین 7 اردیبهشت تا 22 خرداد امسال یعنی فاصله زمانی دیدارهای رهبر كره شمالی با سران كره جنوبی و آمریكا تشكیل شده است.
كارشناسان از تشكیل این تیم توسط رهبر كره شمالی به عنوان نشانی از حركت پیونگ یانگ برای گفت و گو با توكیو در میانه تغییرات سریع در شبه جزیره كره نام می برند.
كره شمالی پیشتر گفته بود بهبود روابط با ژاپن و بحث در مورد ربوده شدگان ژاپنی تنها در صورت نشان دادن حسن نیت این كشور و همچنین پایان دادن به تحریم های كره شمالی میسر است.
سال 2016 میلادی زمانی كه ژاپن تحریم های تجاری گسترده تری علیه كره شمالی به اجرا گذاشت این كشور نیز كمیته ویژه رسیدگی به موضوع ربوده شدگان را منحل كرد و از آن زمان در حل مساله هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.
معلوم نیست كه تیم مذاكره كننده كره شمالی را چه كسی رهبری كند، اما 'كیم یونگ چول' معاون كمیته مركزی حزب كارگران كره شمالی از جمله نام های شناخته شده در این زمینه است.
با این حال گفته می شود توكیو در حال بررسی امكان برگزاری نشست بین 'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن و 'كیم جونگ اون' رهبر كره شمالی در یكی از گردهمایی های بین المللی در روسیه یا نیویورك است.
به هر حال یكی از محورهای مهم و اصلی مذاكرات دو كشور موضوع ربوده شدگان ژاپنی است، پیونگ یانگ این موضوع را خاتمه یافته تلقی می كند اما توكیو هنوز با این موضوع كنار نیامده است افزون بر این «خانواده های ربوده شدگان ژاپنی» از دولت می خواهند كره شمالی را برای بازگشت هرچه سریعتر فرزندانشان تحت فشار بگذارد ولی مقامات پیونگ یانگ می گویند موضوع ربوده شدگان ژاپنی 16 سال پیش و در مذاكرات سال 2002 میلادی دو كشور حل و فصل شده و خاتمه یافته است.
در سال 2002 میلادی 'جونیچیرو كویزومی' نخست وزیر وقت ژاپن با 'كیم جونگ ایل' رهبر وقت كره شمالی دیدار و بیانیه پیونگ یانگ را امضا كرد آن زمان رهبر پیشین كره شمالی تائید كرده بود كه ماموران كشورش اتباع ژاپنی را ربوده اند و یك ماه پس از آن، پنج نفر از این ربوده شدگان به ژاپن بازگشتند.
دولت ژاپن با در نظر گرفتن آن پنج نفر، در مجموع 17 نفر را به صورت رسمی به عنوان ربوده شده شناسایی كرده است اما اطلاعی از 12 نفر باقی مانده در دست نیست.
توكیو مدعی است نیروهای كره شمالی، اتباع این كشور را به منظور «آموزش جاسوسان خود در زمینه زبان و فرهنگ ژاپنی» ربوده اند این موضوع، مانع مهمی در برقراری مناسبات دیپلماتیك میان ژاپن و كره شمالی در سه دهه گذشته بوده است.
دولت كره شمالی پیشتر اعلام كرده بود 8 نفر از این 12 نفر فوت شده اند ولی از 4 نفر دیگر خبر ندارد و معتقد است این افراد اصلا وارد كره شمالی نشده اند.
ژاپن می گوید اگر مسائل مربوط به نگرانی های دو طرف از جمله موضوع ربوده شدگان حل شود آماده برقراری روابط عادی و حمایت اقتصادی از كره شمالی است.
**آساق**1904**