مهدی درخشان روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: تاكنون 80 میلیون نسخه الكترونیك در مراكز درمانی و بیمارستانی سازمان تأمین اجتماعی تولید شده است بعد از اجرای این طرح در مراكز ملكی تأمین اجتماعی گام بعدی اجرای این طرح در تمام مراكز بهداشتی و درمانی طرف قرارداد این سازمان است.
وی ادامه داد: طرح نسخه الكترونیك به طور آزمایشی در استان یزد آغاز شده و در حال حاضر این طرح در استان های گیلان، مازندران و اصفهان نیز در حال اجراست و اخیرا در مراكز درمانی طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی در استان های قزوین، همدان، سمنان، اردبیل و خراسان جنوبی نیز شروع شده است.
درخشان ادامه داد: یكی از اهداف اصلی سازمان تامین اجتماعی این است كه خدمات نسخه الكترونیكی به سمت درمان غیرمستقیم و در مراكز طرف قرارداد اعم از مراكز دولتی و خصوصی هم برود، البته ابزار اصلی این كار در دست سازمان تأمین اجتماعی نیست اما وزارت بهداشت تاكنون اقدامات خوبی برای تامین زیرساخت های این طرح در كشور انجام داده است.
وی اضافه كرد: اجرای طرح نسخه الكترونیك می تواند در ارائه خدمات مطلوب تر به مردم بسیار موثرتر واقع شود و در نهایت باید خدمات بخش درمان مستقیم (مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی) و بخش درمان غیرمستقیم (مراكز و بیمارستان های طرف قرارداد) به هم متصل شود.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی افزود: اكنون وزارت بهداشت نیز به این موضوع ورود كرده است و ارتباط سیستماتیك با سازمان تأمین اجتماعی دارد به طوری كه یك تیم 20 نفره از وزارت بهداشت به سازمان تأمین اجتماعی آمده و وزیر بهداشت دستور داده است كه در بخش درمان غیرمستقیم و شبكه های بهداشت و درمان نیز نسخه الكترونیك اجرایی شود.
وی ابراز امیدواری كرد با یك كار مشترك بین سازمان تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت بتوان نسخه الكترونیك را در شبكه های بهداشت و درمان سراسر كشور تا پایان سال 1397عملیاتی كرد و به گفته او این كار یك تحول بزرگ در حوزه سلامت كشور ایجاد خواهد كرد.
درخشان همچنین به حذف دفترچه های درمانی در مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی اشاره كرد و گفت: اكنون تمام بیمه شدگان و مستمری بگیران این سازمان بدون در دست داشتن دفترچه های درمانی می توانند از خدمات درمانی این مراكر بهره مند شوند و فقط با ارائه كارت ملی خود می توانند علاوه بر مراجعه به پزشك از طرح نسخه الكترونیكی استفاده كنند و داروها نیز با همان كدملی در داروخانه های مراكز ملكی تأمین اجتماعی به بیمار داده می شود.
وی خاطرنشان كرد: امیدواریم حذف دفترچه در مراكز درمانی و بیمارستانی طرف قرارداد نیز پس از اجرای نسخه الكترونیكی در كل كشور اجرایی شود به خصوص اینكه حذف دفترچه های كاغذی صرفه جویی مهمی در هزینه های سازمان تامین اجتماعی به دنبال خواهد داشت.
به گفته وی، با حذف دفترچه های بیمه در مراكز درمانی و بیمارستانی تأمین اجتماعی، سالانه 80 میلیارد تومان هزینه چاپ دفترچه ها كاهش داده شده است كه به طور یقین با اجرای آن در تمام مراكز درمانی و بیمارستانی طرف قرارداد، این صرفه جویی بیشتر خواهد شد و هزینه های آن در بخش های درمانی برای بیمه شدگان و مستمری بگیران صرف خواهد شد.
وی تاكید كرد: زمانی كه نسخه الكترونیك در كل كشور صادر شود دیگر نیازی به صدور دفترچه كاغذی نیست . البته برای این كار باید در سطح كلان كشور تصمیم گرفته شود به این صورت كه هر فرد بیمه شده یك كارت الكترونیك سلامت داشته باشد تا همه از خدمات این كارت در مراكز بهداشتی و درمانی مختلف بهره مند شوند.
درخشان افزود: توجه به فناوری اطلاعات یكی از برنامه های جدی سازمان تأمین اجتماعی است و در حوزه بهداشت و درمانی نیز این سیاست دنبال می شود كه همه خدمات به صورت الكترونیكی شود.
معاون سازمان تأمین اجتماعی اضافه كرد: در مراكز درمان مستقیم و مراكز ملكی سازمان تامین اجتماعی كه دفترچه ها حذف شده است همزمان با وارد كردن كد ملی افراد، موضوع استحقاق درمان بیمه شدگان نیز مورد بررسی قرار می گیرد و اگر این دفترچه ها در مراكز طرف قرارداد هم حذف شود، موضوع استحقاق درمان و سیستم نسخه الكترونیكی به طور همزمان انجام می شود.
سازمان تامین اجتماعی با حدود 42 میلیون نفر بیمه شده و مستمری بگیر، 18 نوع خدمت بیمه ای و درمانی به افراد زیر پوشش ارائه می دهد.
این سازمان دارای مراكز مختلف بیمه ای و درمانی است و 356 بیمارستان و درمانگاه تامین اجتماعی بخش قابل توجهی از خدمات درمانی مورد نیاز بیمه شدگان را به صورت رایگان تامین می كند.
بخش بیمه ای تامین اجتماعی دارای 480 شعبه در سراسر كشور است و خدمات بیمه ای این سازمان از طریق این واحدها به جامعه تحت پوشش ارائه می شود. همچنین برای تسهیل امور و دسترسی آسان تر مردم به خدمات تامین اجتماعی، شعب اقماری و كارگزاری های این سازمان نیز به عنوان واحدهای وابسته به شعب، مشغول فعالیت هستند.
اجتمام * 7268 * 3063
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۳
تهران- ایرنا- معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: طرح نسخه پزشكی الكترونیك و حذف دفترچه بیمه كاغذی در مراكز درمانی تأمین اجتماعی اجرا شده و در صورت همكاری وزارت بهداشت تا پایان امسال در همه مراكز درمانی كشور عملیاتی می شود.