پرداخت هزینه های گزاف برای به كارگیری این مزدوران موجب اعتراض مردم این كشور شده است . جریان های مخالف دولت امارات هم این راهبرد را حمایت رسمی از تروریسم در منطقه و جهان می دانند.
** همكاری با نظامی بدنام آمریكایی
در سال 2011 میلادی مقاله ای در روزنامه 'نیویورك تایمز' آمریكا منتشر و در آن به اقدامات دولت امارات برای تشكیل ارتشی از خارجی ها اشاره شده بود كه بازتاب فراوانی در فضای سیاسی و رسانه ای جهان داشت.
بنابر اسناد این روزنامه، در سال 2010 میلادی 'اریك پرنس' بنیانگذار شركت آمریكایی 'بلك واتر' كار گردهمایی یك گروه عملیات ویژه برای امارات را آغاز كرد. این افسر سابق نیروی دریایی آمریكا به اماراتی ها كمك كرد تا نیروهای نظامی سابق كلمبیایی و آفریقای جنوبی را به امارات وارد كرده و به آموزش آنها بپردازد.
پرنس به دلیل كشتار عمدی غیر نظامیان توسط مزدورانش در جریان درگیریهای نیروهای وی در عراق، از این كشور خارج شد. ابوظبی در سال 2010 و در جریان انقلاب در كشورهای عربی اقدام به استخدام پرنس و مزدورانش برای سركوب هرگونه اعتراض در امارات كرد.
روزنامه 'گاردین' بریتانیا نیز در ماه می 2011 میلادی از امضای موافقتنامه ای میان شركت 'پرنس' با 'محمد بن زاید آل نهیان' ولیعهد ابوظبی به ارزش 529 میلیون دلار خبر داد كه بر اساس آن شركت مذكور موظف به آماده كردن هزاران مزدور - عمدتا از كلمبیا و آفریقا جنوبی - برای امارات بود.
طبق این اسناد كه با تكذیب دولت امارات همراه نشد، محمد بن زاید، شخصا پرنس را مامور این كار كرد و شاخه اطلاعات نظامی ارتش امارات نیز بر این عملیات نظارت داشت.
اما بر اساس گزارش نیویورك تایمز و صحبت های نویسندگان آن با برخی از مسئولان سابق این پروژه و كلمبیایی های حاضر در این برنامه، این نیرو صرفا یك یگان ضد شورش یا ضد تروریستی نبوده و اماراتی ها از همان ابتدا تفكرات بسیار بلند پروازانه ای برای آن در سر داشتند.
بر این اساس، یگان مورد نظر برای اموری مثل كنترل شورش، جنگ شهری، حفاظت از خطوط انتقال نفت، حفاظت از مواد رادیواكتیو و تاسیسات اتمی و همچنین نابود كردن نفرات و تجهیزات دشمن آموزش دیده و حتی بر اساس اطلاعات منتشره توسط نیویورك تایمز، مقامات اماراتی توهماتی درباره استفاده از این یگان برای حمله و تصرف جزایر ایرانی در خلیج فارس، مطرح كرده بودند.
** دخالت در قطر، لیبی و یمن
گزارش های دیگر نشان داد كه امارات قصد داشت از مزدورها برای حمله احتمالی نظامی به قطر هم استفاده كند.
'عبدالله بن حمد العطیه' معاون نخست وزیر سابق قطر اكتبر سال 2017 با اعلام این موضوع ، گفت كه این نقشه پس از قطع روابط عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر در ژوئن 2017 توسط امارتی ها پی ریزی شده بود.
مجله اسپانیایی 'ای.بی.سی' هم با تایید این مطلب شمار مزدورانی كه برای حمله در نظر گرفته شده بود را تا 15 هزار نفر اعلام و فاش كرد: این مزدوران كه از شركت بلك واتر آمریكا به استخدام در آمده بودند، در پایگاه 'زاید' در غرب امارات آموزش نظامی دیده بودند.
لیبی:
با سرنگون شدن 'معمر قذافی' دیكتاتور پیشین لیبی، این كشور شمال آفریقا دستخوش یك جنگ داخلی شده و گروه های وابسته به 'داعش'، 'القاعده' و برخی از نظامیان سابق این كشور، با تحریك و حمایت های تعدادی از بازیگران خاص، در مناطق مختلف این كشور با هم درگیر هستند.
در این میان دولت های خارجی منطقه ای و فرامنطقه ای مثل آمریكا، فرانسه، انگلستان، مصر و حتی امارات وارد كارزار در این كشور كوچك شده و به دنبال حمایت از گروه های مورد نظر خود هستند.
نشریه 'اینتلیجنس آنلاین' كه خبرهای مربوط به دستگاههای اطلاعاتی در جهان را منتشر میكند، فاش كرد كه اریك پرنس، بنیانگذار شركت امنیتی بلك واتر آمریكا، به نفع عملیات ویژه امارات در لیبی فعالیت میكند.
این نشریه به نقل از منابع مطلع تاكید كرد كه هواپیماهای مستقر در پایگاه سری امارات در لیبی را خلبانانی كه اریك پرنس آنها را به خدمت گرفته است، هدایت میكنند.
امارات از جمله حامیان اصلی ژنرال 'خلیفه حفتر' از بازیگران اصلی میدانی در صحنه لیبی است كه مقر حكومت خود را در شهر 'تبروك' در شرق ا ین كشور قرار داده است.
یمن:
شكستهای متعدد ائتلاف سعودی در یمن باعث شده تا این ائتلاف علاوه بر استمداد از آمریكا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی نیروهای بدنام بینالمللی را نیز به كار بگیرد. در این ارتباط پایگاه تحلیلی 'لوبلاگ' اعلام كرده، ابوظبی از طریق مزدوران یا به عبارت دیگر 'ارتش ویژهای از پیمانكاران' نظامی و امنیتی در جنگ علیه یمن شركت دارد.
در این گزارش آمده است: امارات با توانمندیهای نظامی ذاتی خود نمیتواند در ماموریتهای بزرگ نظامی نظیر آنچه امروز در یمن در جریان است، شركت كند، اما از طریق پیمانكاران نظامی در این منطقه از كره زمین وارد جنگ شده و در اندیشه ورود به جنگ در مناطق دیگر است.
پایگاه اطلاع رسانی 'كاونتر پانچ' آمریكا هم در گزارشی اعلام كرد كه صدها نفر از مزدوران اماراتی كه اهل كلمبیا ، پاناما ، مكزیك و شیلی هستند، به نیابت از ابوظبی در یمن می جنگند.
به نوشته لوبلاگ، تیتر اخبار و گزارشها درباره تلفات انسانی از جمله كشته یا زخمی شدن دهها مزدور در جبهه ساحل غربی یمن، از دلایل استفاده امارات از مزدوران در این جنگ است.
در اوایل سال جاری میلادی، سازمان حقوق بشر عربی از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست تا كمیته ویژهای را برای تحقیق درباره اقدام امارات در جذب مزدوران در یمن تشكیل دهد. به گفته این سازمان، امارات مزدوران را برای اجرای شكنجه و اعدامهای میدانی به خدمت گرفته است.
در سال گذشته، سازمان حقوق بشر عربی موسسهای حقوقی را برای شكایت رسمی در دادگاه كیفری بینالمللی تعیین كرد. این دادگاه خواهان تحقیق فوری درباره اقدام امارات در جذب ارتشی از مزدوران خارجی برای اجرای فعالیتهای مجرمانه و جنایتكارانه در یمن شد.
در بیانیه این سازمان آمده است كه امارات از مزدوران كشورهای مختلف از جمله استرالیا، آفریقای جنوبی، كلمبیا، السالوادور، شیلی و پاناما در نبرد علیه یمن استفاده میكند.
** استفاده از مزدوران در شاخ آفریقا
امارات دامنه استفاده از نیروهای مزدور را به رقابت های خود با قطر در شاخ آفریقا هم كشانده است. امارات در حال حاضر یك پایگاه نظامی در بندر جنوبی 'عصب' در اریتره ساخته است .
گزارش های اخیر هم نشان می دهد كه امارات در 'سومالی لند' موفق شده سه هزار نفر را برای دفاع از منافع خود استخدام كند. امارات تلاش دارد با استفاده از اختلاف كشور خود خوانده سومالی لند با دولت مركزی سومالی در بندر 'بربره ' پایگاه نظامی دایر كند . اگرچه طی ماههای گذشته به دلیل رفتارهای ابوظبی بین سومالی و امارات اختلافاتی بروز كرد و دولت مركزی سومالی استفاده ابوظبی از بندر بربره را لغو كرد، اما گفته می شود كه این كشور با استفاده از توان این سه هزار نفر مزدور خود همچنان در این كشور حضور دارد.
گزارش رسانه های منطقه نشان می دهد، امارات قصد دارد از این بندر برای ضربه زدن به تلاش های قطر جهت نفوذ در شاخ آفریقا استفاده كند.
** صورتحساب مزدوران
گزارش های منتشر شده نشان می دهد، شمار مزدورانی كه تاكنون امارات برای پیشبرد اهداف خود استخدام كرده به 20 هزار نفر می رسد . كارشناسان می گویند كه هزینه روزانه هر مزدور 760 دلار است .
بنابر این امارات روزانه نزدیك به 15 میلیون 200هزار دلار برای هر مزدور هزینه می كند كه این رقم در ماه به 456 میلیون دلار و در سال به 5 میلیارد و 472 میلیون دلار می رسد .
'مجتهد امارات' یك حساب كاربری مخالفان اماراتی در توئیتر با اعتراض به هزینه های دولت ابوظبی برای به كار گیری مزدوران در كشورهای مختلف نوشت: دولت تنها در یك فقره مبلغ دو میلیون دلار ماهیانه به 'محمود الورفلی ' یكی از نزدیكان خود در لیبی پرداخت می كند تا انقلابیون را در 'بنغازی' از سر راه بردارد.
این گزارش با مجرم خواندن الورفلی، افزود: او سه هزار جنگجو در لیبی در اختیار دارد كه حقوق آنها از اموال مردم ما پرداخت می شود.
مجتهد امارات در ادامه این پرسش را مطرح می كند، آیا پرداخت این پول ها از بیت المال حمایت از تروریسم نیست.
خاورم**1508**1651
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۱
دوحه - ایرنا - گزارش های منتشره خبری و امنیتی غرب نشان می دهد كه امارات در سال های اخیر و به ویژه از سال 2010 میلادی تاكنون، هزاران مزدور از كشورهای مختلف را برای پیشبرد اهداف خود در منطقه به كار گرفته است.