حجت اله یارمحمدی روز یكشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هنر ورشوسازی از مركز كشور لهستان به ایران وارد و در اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی به اوج خود رسید.
وی افزود: حدود 60 سال پیش در بروجرد 200 كارگاه ورشوسازی فعال بود كه در هر كدام از این كارگاه ها 10 تا 20 نفر فعالیت داشتند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد بیان كرد: صنعت ورشوسازی در سالیان دراز در این شهرستان به فراموشی سپرده شد.
یارمحمدی اضافه كرد: در حال حاضر شاد دل، فرخ دپی و اورنگ سه استاد كاری هستند كه در بروجرد با برپایی كارگاه برای احیا دوباره این هنر تلاش می كنند.
وی مهمترین مشكل صنعت ورشو در بروجرد را نبود ورق این فلز عنوان كرد و ادامه داد: به دلیل مشكلات موجود در وارد شدن ورق ورشو به كشور استاد كاران این هنر در بروجرد سینی های ورشو اسقاطی قدیمی را بازیافت و از آنها وسایل كوچك تر مانند استكان، گلدان و گلاب پاش تهیه می كنند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد افزود: همچنین استاد كاران ورشو در بروجرد با به كار بردن ورق برنج با بهره گیری از تكنیك ورشو سازی و قلم زنی روی ورشو آثار جدیدی ارائه و روانه بازار می كنند.
یارمحمدی گفت: آموزش هنر ورشو با توجه به زمان بر بودن و تكنیك های مختلفی كه حین كار آموزش داده می شود برای كارآموزان چندان مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: سال گذشته نیز قلم زنی روی ورشو به عنوان یكی از هنرهای خاص بروجرد به عنوان اولین هنر ثبت ملی شد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بروجرد بیان كرد: قلم زنی یكی ازحرفه هایی مرتبط با فلزات به خصوص ورشو است كه در بروجرد به دلیل فراوانی كار با ورشو، هنرمندان زیادی به سمت قلم زنی روی آورده اند و در این راستا آثار ارزشمند بسیاری تولید شد.
165 اثر و ابنیه تاریخی بروجرد در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
6052/7273
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
بروجرد - ایرنا - رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد با اشاره به اینكه ورشوسازی در این شهرستان قدمتی بیش از یك قرن دارد، گفت: در حال حاضر سه كارگاه ورشوسازی در بروجرد فعال شده است.