به گزارش ایرنا، تیم والیبال جوانان ایران شنبه شب برای ششمین بار قهرمان آسیا شد. قهرمانی در رده های پایه اعتبار زیادی در دنیای ورزش حرفه ای ندارد ولی این تیم شرایطی دارد كه جامعه والیبال ایران را به آینده امیدوار می كند.
كمتر از 2 سال قبل بود كه محمد وكیلی برای دومین دوره پیاپی، سرمربیگری تیم نوجوانان ایران را بر عهده گرفت. وكیلی برای انتخاب بازیكنانش اردوهای استعدادیابی زیادی در شهرهای مختلف كشور برگزار كرد تا در نهایت به گزینه های مورد نظرش رسید. شاگردان وكیلی پس از چند ماه تمرین راهی مسابقات قهرمانی آسیا شدند اما در كمال ناباوری ایران به مقام چهارم قاره كهن دست یافت. این مقام چهارمی وقتی غیرمنتظره تر به نظر می رسد كه بدانیم ایران در دوره قبلی با هدایت وكیلی، بدون ست باخته قهرمان شده بود.
با این وجود سرمربی تیم نوجوانان ایران قول داد كه این نتیجه با رفتن روی سكوی مسابقات جهانی جبران شود. در آن زمان عده ای این قول وكیلی را به تمسخر گرفتند به خصوص اینكه می دانستند فقط چند ماه تا مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان در سال 2017 باقی مانده است.
مسابقات نوجوانان جهان 2017 در منامه بحرین برگزار شد و ایران با هشت پیروزی، مقتدرانه به مقام قهرمانی دست یافت. شاگردان وكیلی در آن مسابقات فقط سه ست به حریفان خود واگذار كردند و در 6 بازی با نتیجه سه بر صفر به پیروزی رسیدند. در پایان مسابقات امیرحسین توخته به عنوان بهترین مدافع روی تور و امیرحسین اسفندیار به عنوان بهترین دریافت كننده و ارزشمندترین بازیكن رقابت ها انتخاب شد.
بیشتر بازیكنان آن تیم، به همراه چند بازیكن جوان دیگر در قالب تیم شمس و با سرمربیگری وكیلی در لیگ برتر 96 به میدان رفتند و عملكرد خوبی هم داشتند. درخشش این بازیكنان باعث شد تیم شمس یكی از بالاترین سهمیه ها را در میان بازیكنان دعوت شده به اردوی تیم ملی بزرگسالان داشته باشد. ایگور كولاكوویچ با میدان دادن به بازیكنانی مانند امیرحسین توخته، مرتضی شریفی و محمدرضا حضرت پور نشان داد برای آینده تیم ملی روی آنها حساب ویژه ای باز كرده است.
9 نفر از میان بازیكنان تیم قهرمان نوجوانان جهان در سال 2017، به تیم جوانان 2018 راه یافتند و راهی مسابقات قهرمانی آسیا شدند. مهدی جلوه، محمدرضا حضرت پور، عرفان غلامی پور، امیرحسین اسفندیار، مرتضی شریفی، امیرمحمد فلاحت خواه، مهران فیض امام دوست، امیرحسین توخته و پوریا یلی بازیكنان مشترك در این 2 دوره بودند.
تیم جوانان ایران با سرمربیگری بهروز عطایی فقط با یك ست باخته در 6 مسابقه، مقتدرانه قهرمان آسیا شد و سهمیه حضور در مسابقات جوانان جهان در سال 2019 را هم به دست آورد. شریفی و یلی بهترین دریافت كننده ها، فیض بهترین مدافع میانی و اسفندیار ارزشمندترین بازیكن رقابت ها شدند.
نكته مهم درباره این تیم بلندقامت بودن بیشتر بازیكنان است. تیم نوجوانان ایران در سال 2017 با میانگین قدی 198 سانتی متر به قهرمانی جهان رسید و تیم جوانان ایران در سال 2018 با میانگین قدی 200 سانتی متر قهرمان آسیا شد. برای درك بهتر از این آمار باید میانگین قامت بازیكنان زیر 20 سال ایران را با تیم های برتر بزرگسالان جهان مقایسه كنیم. در المپیك 2016 ریو، فقط یك تیم میانگین قدی 200 سانتی متر داشت و بقیه تیم ها میانگین قامت پایین تر از 2 متر داشتند.
حضور بازیكنان این نسل در چند تورنمنت مختلف رده های سنی گوناگون نیز یكی از اتفاقاتی است كه باعث شده تجربه بازیكنان این تیم به مراتب بالاتر از سن آنها باشد. به عنوان نمونه اسفندیار یك دوره مسابقات آسیایی و 2 دوره مسابقات جهانی در رده نوجوانان، 2 دوره مسابقات آسیایی و یك دوره مسابقات جهانی در رده جوانان و سه دوره حضور در لیگ برتر ایران را تجربه كرده است. شریفی هم علاوه بر بازی در تیم های ملی و باشگاهی داخلی، از فصل جدید سری «آ» ایتالیا قرار است برای تیم ورونا بازی كند و حضور در بالاترین سطح مسابقات باشگاهی والیبال را به تجربیات خود بیفزاید.
این نسل با استعداد، با فیزیك مناسب، با تجربه و حالا پرافتخار می تواند آینده روشنی برای والیبال ایران رقم بزند و همه را به درخشش در المپیك 2020 توكیو امیدوارتر كند.
ورزشی ** 2024**1597
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
تهران- ایرنا- تركیبی از بازیكنانی كه نوید ظهور نسلی طلایی برای والیبال ایران را می دهند، در كمتر از یك سال گذشته، 2 قهرمانی در كشور بحرین به دست آورده اند.