تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، آمار بانوان استفاده كننده از اینترنت در كشور را بیش از 48 درصد اعلام كرد و افزود: بیش از 23 درصد توسعه دهندگان برنامه های نرم افزاری تلفن همراه نیز بانوان هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» روز یكشنبه در همایش بین المللی نقش فناوری اطلاعات در توانمندسازی زنان در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: طبق آمارهای رسمی، بسیاری از روستاهای كشور از اینترنت پرسرعت بهره مند شده اند كه تعدادی از كاربران آن بانوان هستند.
وی ادامه داد: طیف وسیعی از متخصصان، كارآفرینان، سیاستمداران را بانوان ایرانی تشكیل می دهند و نمی توان نقش 50 درصد از جمعیت جهان را نادیده گرفت و تنها با یك بال در توسعه فناوری، گام برداشت.
عضو هیات دولت ادامه داد: اكنون 10 مدیر ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را بانوان تشكیل می دهند و ثابت كرده اند كه می توانند الگوی مدیریت خلاقانه و دلسوزانه باشند.
وی افزود: باید باور داشت كه عدالت جنسیتی تنها مشكل بانوان نیست بلكه دغدغه‌ همگانی است.
به گفته آذری جهرمی، فناوری اطلاعات تسهیل گر حضور پررنگ بانوان در همه عرصه ها است و باید با برنامه ریزی، از این ظرفیت بیشتر استفاده كرد.
وزیر ارتباطات با تاكید بر اینكه امروز هر فردی با كمك شبكه های اجتماعی به رسانه تبدیل شده است، حضور بانوان در عرصه اطلاع رسانی را سبب پیشگیری از آسیب ها دانست.
وی با تاكید بر اینكه باید حضور بانوان را نه یك تهدید بلكه فرصتی برای توسعه دانست، افزود: باید توانمندسازی بانوان در سطح جهانی دنبال شود و تنها در حد شعار باقی نماند.
آذری جهرمی در عین حال گفت كه نباید نقش پرورشی بانوان در خانواده فدای توسعه های مادی شود از این رو ایجاد و تقویت مراكز توانمند سازی بانوان در دستور كار وزارت ارتباطات قرار دارد.

** بهبود 4 درصدی شكاف جنسیتی در دسترسی به فناوری اطلاعات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در حاشیه این همایش به خبرنگاران گفت: وضعیت شكاف جنسیتی از لحاظ دسترسی به فناوری بین زنان و مردان در سال های اخیر چهار درصد بهبود یافته است.
آذری جهرمی افزود: اكنون از مجموع كاربران فناوری در سطح دسترسی 52 درصد مردان و 48 درصد بانوان هستند و بانوان 23 درصد توسعه دهندگان برنامه های نرم افزاری تلفن همراه را تشكیل می دهند.
وی یادآور شد: بخش عمده موتور محركه تحول دیجیتال یعنی خلاقیت متعلق به بانوان است، بنابراین این قشر 50 درصد در رشد تحول دیجیتال نقش دارند.
وزیر ارتباطات بر استفاده از حداكثر توان بانوان تاكید كرد و از تلاش برای توانمندسازی آنها خبر داد.
به گزارش ایرنا، همایش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توانمندسازی زنان به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات با هدف ارتقای سطح آگاهی و تبادل تجارت داخلی و بین المللی برگزار شد.
تبادل ایده ها، توانمندسازی زنان و دختران از طریق فناوری اطلاعات، آشنایی با ظرفیت و پتانسیل همكاری های مشترك فناورانه در عرصه های بین المللی، ایجاد زمینه اشتغال و كارآفرینی زنان بر بستر فناوری اطلاعات در عرصه های بین المللی و نیز ارائه و ترسیم الگوی زن مسلمان ایرانی كارآفرین از جمله اهداف و محورهای این همایش عنوان شده است.
اقتصام *2078*1070*2025