شاید كمتر مسافری به گرگان وارد شود و بدون دیدن ناهارخوران این شهرستان را ترك كند، این روزها و شب ها پلاك خودروها نشان دهنده آن است كه بسیاری از مسافران از شهرهای دور و نزدیك به این منطقه گردشگری سفر كرده اند تا از جاذبه های گردشگری و تفریحی و آرامش آن بهره مند شوند.
و این در حالی بوده كه ترافیك مسیر دسترسی و اطراف ناهارخوران و تراكم خودروهای پارك شده و سر و صدای آنها به چالشی سخت در حال تبدیل است.
گردشگری یكی از پویاترین صنعت های درآمدزا بوده كه بالاترین میزان ارزش افزوده را ایجاد میكند و به طور مستقیم و غیرمستقیم سایر فعالیت های اقتصادی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار میدهد، صنعتی كه در سطح كلان و خرد قابلیت اجرا و توسعه دارد و استان گلستان نیز كه در حوزه طبیعی توانمندی بسیار و علاقه مندان فراوانی دارد از این صنعت می تواند بهره مند باشد.
پناه بردن به دامن طبیعت یكی از راهكارهای تجدید قوای روحی و روانی انسان ماشینی بوده و كافی است یك شب قصد طبیعت كنی و در گرگان كه باشی طبیعت یعنی ناهارخوران، هر چند خودروها آرامش این منطقه را گم كرده اند.
تا چند سال قبل برای رفتن به ناهارخوران وقت زیادی صرف نمی شد هرچند برای دسترسی به امكاناتی همچون آب شرب، فروشگاه های عرضه مواد غذایی (بوفه)و سرویس بهداشتی باید عجله می كردی، اما امروز برای حضور در ناهار خوران باید ترافیكی سنگین را تحمل كرده و با هزار مشقت جای پاركی برای خودرو خود پیدا كنی و گشتی كوتاه در این مسیر گردشگری و زیبا بزنی و برگردی بدون آنكه بتوانی جای مناسبی برای نشستن پیدا كنی.
این روزها علاوه بر مسافرانی از مناطق مختلف كشور،هم استانی هایی را با لباس های محلی اقوام مختلف نیز می بینی كه از شهرهای شرق و غرب گلستان برای تفریح و اتراق چند ساعته به ناهارخوران آمده اند.
امری كه در نگاه اول مثبت و بیانگر توسعه صنعت گردشگری در ناهارخوران گرگان است، حضوری كه درآمد زا بوده و رونق بوفه ها و سفره خانه های این تفرجگاه را بدنبال دارد ،اما برای رفع مشكلات دسترسی به این منطقه باید فكری اساسی شود.
دلیل آن كه در این شریط شهروندان شهرهای پیرامون گرگان هزینه های رفت و آمد، سوخت و ترافیك را با جان می خرند و به ناهارخوران می آیند یك پاسخ روشن دارد و آن امكانات ایجاد شده در این منطقه همچون جاده آسفالت مناسب، بوفه و سفره خانه، آب شرب و سرویس بهداتشی و نیز منظره های بكر طبیعی است.
این در حالی است كه توجه بیشتر به تفرجگاه هایی همچون اسكله بندرتركمن، پارك جنگلی امام رضا (ع)، پل تاریخی آق قلا، سواحل گمیشان و ایجاد زیرساخت های رفاهی حداقلی، جاده های مناسب و استقرار خدمات اولیه مانند آب شرب می تواند علاوه بر رونق این مناطق ،بخشی از این حجم گردشگر را مدیریت كرده و از ترافیك ناهارخوران و مشكلات دسترسی به آن نیز كاسته شود.
زیبا قربانی از شهروندان ساكن شهرك سروش گرگان در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: برای ساعاتی از شبانه روز به دلیل ترافیك محور ناهارخوران ،زندگی در این منطقه زجر آور می شود و برای مسیر یك كیلومتری بیش از نیم ساعت وقت صرف می شود.
وی افزود: در ساعات اوج ترافیك اگر در این منطقه مشكل یا حادثه ای روی دهد توقع رسیدن به موقع نیروهای امدادی بی مورد است و دیگر حتی مسیرهای زیرگذری كه ایجاد شده نیز جوابگوی ترافیك این محور نیست.
كاظم سید النگی از شهروندان كردكویی كه با وجود جنگل زیبای امام رضا (ع) این شهرستان، ناهار خوران گرگان را برای شب نشینی تابستانه انتخاب كرده است نیز گفت: ترافیك این مسیر ما را از آمدن پشیمان كرد.
وی با بیان اینكه برای خرید به شالیكوبی گرگان آمده بودیم و سری هم به ناهارخوران زدیم، افزود: اینجا به نسبت دیگر مناطق گردشگری گلستان سفره خانه، هتل ها، رستوران و امكانات بهتری دارد ولی به این ترافیك و دردسر آن نمی ارزد.
سید رضا هاشم نژاد از فعالان حوزه گردشگری دریایی گلستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: حضور گسترده و تمركز بر جنگل ها و بویژه ناهارخوران گرگان سلیقه مردم را در گردشگری تك بعدی كرده و علاوه بر آن آسیب های محیط زیست، افزایش آلودگی ها، سر و صدا و ترافیك را در پی داشته و نیز مانع توسعه دیگر جاذبه های گردشگری استان است.
وی اظهارداشت: جزیره آشوراده و نوار ساحلی خزر در شهرستان های ساحلی بهترین فرصت برای توسعه گردشگری است كه باید با افزایش امكانات، خدمات و زیرساخت های رفاهی بخشی از گردشگران به این جاذبه های بی نظیر هدایت شوند.
به گفته وی پرنده نگری، مسافرت های دریایی و بازدید از بازارچه های ساحلی بخشی از زیبایی ها و جاذبه های موجود در تفرجگاه های ساحلی و دریایی استان بوده كه هنوز مغفول است.
ناهارخوران منطقه ای جنگلی، تفریحی و گردشگری در 5 كیلومتری جنوب گرگان است كه هم اینك به علت توسعه ساختمان سازی، بزرگ شدن شهر و افزایش جمعیت جز شهر شده است.
حسین ربیعی سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان با اشاره به ترافیك سنگین مسیر ناهارخوران بویژه در عصر و شب، گفت: برای كاهش ترافیك این محور ایجاد یك مسیر دسترسی جدید از النگدره به توشن ضروری است.
شهردار گرگان نیز در خصوص ترافیك ناهارخوران و دغدغه های شهروندان این منطقه گفت: درافق توسعه گرگان مناطق و جاذبه های گردشگری شهر از نواحی جنوبی و ناهارخوران به سوی سایر محلات و دیگر مناطق هدایت و تلاش می شود كه بخشی از مردم علاقه مند به طبیعت به اماكنی مانند هزار پیچ در غرب شهر هدایت شوند.
عبدالرضا دادبود اظهار داشت: همچنین برگزاری برنامه های فرهنگی و سرگرمی به محورهایی غیر از ناهارخوران هدایت خواهد شد.
وی افزایش راه های دسترسی به ناهارخوران را سخت، زمان بر و با هزینه بالا عنوان كرد و افزود: در كوتاه مدت و در آیِنده ای نزدیك سی متری شهرك تالار برای هدایت بخشی از بار ترافیكی این مسیر بازگشایی می شود.
فائزه عبداللهی رییس شورای اسلامی شهر گرگان نیز با بیان اینكه ترافیك شب های تابستان محور ناهارخوران وظیفه پلیس راهنمایی را دو چندان كرده است، گفت: پیش بینی پارك مسافر در مبادی ورودی گرگان یكی از راهكارهای پیشنهادی است كه می تواند میزان گرایش و هدایت مسافران برای اسكان شبانه در تفرجگاه ناهار خوران را مدیریت كند.
7333/1648
تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۵
گرگان - ایرنا - ازدحام و شلوغی جمعیت، ترافیك و تراكم خودروهای پارك شده در حاشیه بلوار ناهارخوران گرگان مهمترین ویژگی شب های تابستان این مسیر تفریحی و نگین گردشگری استان گلستان است.