تهران - ایرنا - معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان، از هدف گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در چارچوب برنامه پنج ساله ششم توسعه برای جذب 75 هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه های كشور خبر داد و گفت: طرح اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان غیر ایرانی نهایی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، مجتبی صدیقی روز دوشنبه در چهارمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها و مراكز آموزشی و پژوهشی منتخب كشور در دانشگاه صنعتی امیر كبیر اظهار داشت: امسال به میزان دو برابر سال های گذشته تعدادی از دانشجویان كشورهای همسایه در دانشگاه های كشور بورسیه می شوند.

** پذیرش دانشجویان غیر ایرانی
وی با اشاره به جذب دانشجویان روسی برای ادامه تحصیل در دانشگاه های كشور در سال 94، گفت: امروز، پذیرش دانشجوی غیر ایرانی برای دانشگاه های كشور یك ضرورت است.

**تحصیل 36هزار دانشجوی غیر ایرانی
صدیقی خاطرنشان كرد: بیش از 26هزار دانشجوی غیر ایرانی در وزارت علوم مشغول به تحصیل هستند كه با احتساب وزارت بهداشت این رقم به بیش از 36 هزار نفر می رسد. از این تعداد، 15 درصد در مقطع دكتری ، 50 درصد كارشناسی ارشد و 40 درصد نیز در مقطع كارشناسی تحصیل می كنند.
معاون وزیر علوم بدون اشاره به تعداد اعضای هیات علمی خارجی مشغول به تدریس در دانشگاه های كشورگفت : در جذب اعضای هیات علمی و مدرسان دانشگاه های كشورهای دوست و همسایه از سال گذشته توفیق نسبی حاصل شده كه این رقم امسال هم بیشتر خواهد شد.

**بورسیه اتباع افغانی
وی گفت: اتباع افغانی مقیم ایران نیز در مقطع كارشناسی ارشد بورسیه می شوند كه این اقدام از سال گذشته شروع شده و ادامه خواهد داشت.
به گفته صدیقی، امكان تامین مالی دانشجویان افغانی در دانشگاه های كشور از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت 16 مركز دانشگاهی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان گفت: آمادگی گسترش این مراكز وجود دارد.
به گفته وی، در عین حال، 11 مركز در كشور امور كنسولی دانشجویان غیر ایرانی را انجام می دهد.

**جذب 75هزار دانشجوی خارجی
وی هدف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در چارچوب برنامه پنج ساله ششم توسعه را جذب 75 هزار دانشجوی غیرایرانی اعلام كرد كه سهم هر یك از دانشگاه ها تابستان امسال تعیین می شود.
صدیقی همچنین به نیازمندی كشور به اسناد بالادستی در حوزه بین الملل و فراهم آمدن زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری تاكید كرد و گفت: شرط موفقیت دراین بخش پژوهش در حوزه بین الملل است .
وی دانشگاه هایی را موفق خواند كه از همه ظرفیت ها در حوزه بین الملل استفاده كرده اند و با اشاره به ضرورت تبلیغات در عرصه بین المللی اظهار داشت: در دنیا به صورت جدی این كار در عرصه پژوهش دانشجویی و تبادلات دانشجوی دنبال می شود كه اهداف اقتصادی دارد.
همچنین غلامرضا گرایی نژاد، مدیر آموزش عالی سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشورگفت : تعداد دانشجویان كشور از 4 میلیون و 800 هزار نفر در سال 84 به 4میلیون و 73 هزار دانشجو در سال 96 رسیده است.
**6984**1601**