باقر كرمي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: ساماندهي معتادان متجاهر از تيرماه 96 به بهزيستي واگذار شده و بر اين اساس تمام متجاهرين در مراكز اقامتي اين سازمان پذيرش شده اند.
وي با بيان اينكه از سال گذشته هيچ معتاد متجاهري در استان نداشتيم كه بدليل نبود جا و مكان يا كمبود اعتبار پذيرش نشود، افزود: افرادي كه توسط پليس دستگير شده و متجاهر بودن آنان توسط تيم غربال و دستور قاضي مشخص مي شود در مراكز پذيرش شدند.
معاون توسعه پيشگيري بهزيستي كردستان تاكيد كرد: سال گذشته 2 ميليارد و 700 ميليون ريال اعتبار براي ساماندهي معتادان متجاهر در استان هزينه شد و امسال نيز پيش بيني شده در اين حوزه حدود سه ميليارد ريال نياز باشد.
وي با بيان اينكه متجاهريني كه در اين مراكز پذيرش مي شوند پس از يك دوره سه ماهه به بيرون انتقال داده خواهند شد، يادآور شد: براساس قانون معتادان متجاهر بايد حداقل دو بار در مراكز ترك اعتياد پذيرش شوند و در صورت دستگيري براي بار سوم به زندان منتقل شوند كه متاسفانه بحث زندان به درستي اجرايي نمي شود.
كرمي با بيان اينكه اگر مساله زندان اين افراد اجرايي شود آمار معتادان متجاهر بسيار كمتر از تعداد كنوني خواهد بود، گفت: حاضريم حتي سه بار هم اين افراد را در مراكز وابسته سازمان پذيرش كنيم به شرطي كه بعد از آن اگر دوباره به عنوان متجاهر دستگير شدند، بحث زندان شان اجرايي شود.
وي اضافه كرد: يكي ديگر از مشكلات موجود در زمينه ساماندهي معتادان متجاهر اينكه بسياري از اين افراد قبل از معتاد بودن بيمار هستند و بايد سيستم ها و در سازمان هاي ديگري همانند بيمارستان ها پذيرش و تحت درمان قرار گيرند.
معاون توسعه پيشگيري بهزيستي كردستان اظهار داشت: بسياري از اين نهادها و سازمان ها به وظيفه خود عمل نمي كنند و بهزيستي نيز در نهايت سالي دو بار بضاعت پذيرش اين افراد را دارد اما وقتي بيرون بيايند دوباره از نو شروع مي كنند.
وي با بيان اينكه تعداد معتادان متجاهر در استان زياد نيست، افزود: آمار اين افراد در استان حدود 70 نفر بود ولي بطور مداوم در حال تكرار است و بايد تلاش كنيم هر سال تعدادي از آنها را از اين چرخه خارج كنيم.
كرمي با اشاره به اينكه حمايت هاي بعدي از معتادان متجاهر در استان ضعيف است، يادآور شد: ما در زمينه بازتواني معتادان عادي نيز بدلايل مختلفي از جمله نداشتن حرفه و يا ضامن براي تسهيلات مشكل داريم حال اينكه اين مشكل براي معتادان متجاهر چند برابر است.
وي از مسئولان و متوليان نهادها و سازمان هاي متولي خواست بهزيستي را در زمينه ساماندهي معتادان متجاهر ياري دهند ضمن اينكه علاوه بر حل مشكلات سلامت و اعتياد اين افراد بايد حمايت هاي اجتماعي نيز از اين افراد تقويت شود.
در حال حاضر 15 مركز كمپ ترك اعتياد داراي مجوز سازمان بهزيستي در استان كردستان فعال است.
110 هزار نفر از جمعيت يك ميليون و 603 هزار نفري استان كردستان زير پوشش خدمات بهزيستي قرار دارند كه معادل هفت درصد جمعيت استان است.
7348/9102
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰
سنندج - ايرنا - معاون توسعه پيشگيري بهزيستي كردستان با اشاره به پذيرش معتادان متجاهر در مراكز اقامتي اين استان گفت: ساماندهي معتادان بي خانمان به عنوان يكي از كارهاي واگذار شده به اين سازمان است كه با جديت دنبال مي شود.