به گزارش ايرنا، بهمن عسگري سوادجاني روز سه شنبه در جمع خبرنگاران تاكيد كرد: در نشست شوراي راهبردي انتخاب شهرها و روستاهاي ملي و با توجه به قابليت ها و ظرفيت هاي هنر دستي نمدمالي و قدمت ديرينه اين هنر در استان، پرونده شهركرد به عنوان شهر ملي نمد در معاونت صنايع دستي بررسي و تاييد شد.
وي افزود: نمد چهارمحال و بختياري هم اينك نشان يونسكو و نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي ايران را دارد.
عسگري سوادجاني تصريح كرد: ايجاد و راه اندازي رشته تحصيلي نمد در دانشكده هنر به دانشگاه شهركرد نيز پيشنهاد شده است.
وي يادآور شد: هم اينك 250 كارگاه كوچك و 15 كارگاه بزرگ توليد نمد در چهارمحال و بختياري با اشتغالزايي 500 نفر فعال است.
عسگري سوادجاني اظهار داشت: سالانه 40 تن انواع محصولات نمدي در اين استان توليد مي شود كه قابليت افزايش تا 50 تن را دارد.
وي در ادامه گفت: از اين ميزان، سالانه 15 تن برابر 250 هزار دلار توليدات نمدي از چهارمحال و بختياري به خارج از كشور صادر مي شود.
عسگري سوادجاني توليد محصولات نمدي چهارمحال و بختياري را به 2 روش سنتي و نوين اعلام و تاكيد كرد: امروزه در بخش توليد نمدهاي نوين، به علت نوآوري و كاربردهاي مختلف افزون بر 40 نوع محصول نمد توليد و روانه بازار مصرف مي شود.
وي افزود: برخي از توليد كنندگان نمد اين استان تحصيلات دانشگاهي در رشته هاي طراحي و صنايع دستي و برخي نيز تحصيلات غيرمرتبط دارند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري تصريح كرد: توليد كنندگان محصولات نمدي استان رقابت مطلوب و سالمي در ارائه توليدات خود دارند.
وي يادآور شد: با توجه به بررسي هاي علمي صورت گرفته، محصولات نمدي علاوه بر هنر دستي داراي ويژگي هاي خاص و در حوزه پزشكي و صنعت خودرو كاربرد دارد.
عسگري سوادجاني اظهار داشت: هنر نمدمالي به واسطه وجود دام فراوان و توليد پشم به عنوان ماده اوليه، توليد اين هنر دستي قدمت ديرينه و طولاني در استان دارد.
به گزارش ايرنا، كارشناسان معتقدند شهركرد توان تبديل شدن به 'شهر جهاني نمد' را دارد.
2097/7362/6021
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۸
شهركرد - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري گفت: با توجه به ظرفيت بالاي توليد نمد در اين استان، شهركرد به عنوان «شهر ملي نمد» ثبت شد.