اروميه- ايرنا- رييس خانه مطبوعات آذربايجان غربي گفت: خط شكني ايرناي آذربايجان غربي در عرصه هاي مختلف خبري، فضاي رسانه هاي استان را ارتقا داده است.

به گزارش ايرنا يوسف پيربداقي روز سه شنبه در ديدار با رييس خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز آذربايجان غربي افزود: حفظ بي طرفي و توجه به ظرفيت هاي اقوام و اديان مختلف ساكن در اين استان از ويژگي هاي ايرناي اين استان به شمار مي رود.
وي ادامه داد: صحت و دقت در انتشار اخبار ايرنا طي ماه هاي اخير موجب شده است تا اين رسانه به عنوان مرجع توليد محتواي خبري استان شناخته شود و بقيه رسانه ها نيز از اخبار آن استفاده كنند.
رييس خانه مطبوعات آذربايجان غربي با اشاره به اينكه خبرگزاري ايرنا به رسالت اصلي خود در اين استان پايبند است، ادامه داد: اين رسانه توانسته ظرفيت هاي بالقوه استان به ويژه در بخش هاي گردشگري را به خوبي معرفي كرده است.
رييس خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز آذربايجان غربي نيز گفت: اخبار اين مركز علاوه بر سايت خبري با شيوه هاي متنوع به كاربران شبكه هاي اجتماعي نيز منتقل شده و انتشار خبرها در سه شيفت كاري انجام مي شود.
عليرضا فولادي افزود: توليد گزارش هاي تحليلي و خبري با موضوعات مختلف اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي و برگزاري ميزگردهاي خبري با شتاب بيشتري در مركز آذربايجان غربي دنبال مي شود و دانش و تجربه كاركنان مركز در حال ارتقا است.
وي ادامه داد: اين رسانه آمادگي كامل دارد تا زمينه افزايش تعامل با رسانه هاي استاني را با همراهي خانه مطبوعات فراهم كند.
به گزارش ايرنا سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا)، خبرگزاري رسمي و اولين نهاد حرفه اي گردآوري و انتشار خبر و عكس و نيز توليد محصولات رسانه اي – خبري در تاريخ ايران است.
ايرنا كه بيش از هشت دهه از تاسيس آن مي گذرد در ابتداي راه با عنوان ' آژانس پارس' و با هدف گردآوري، ترجمه و انتشار اخبار ايران و جهان كار خود را آغاز كرد.
از زمان پايه گذاري اين رسانه در سال 1313 شمسي به مدت سه دهه آژانس پارس زير مجموعه اي از تشكيلات وزارت امور خارجه به شمار مي رفت اما با آغاز به كار وزارتخانه اي با عنوان اطلاع رساني در دولت وقت، آژانس پارس زيرنظر اين وزارتخانه قرار گرفت و همزمان به خبرگزاري پارس با نام اختصاري ' پانا ' تغيير نام داد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي اين خبرگزاري در راستاي اهداف نظام نوپاي جمهوري اسلامي ايران به بازتعريف رسالت خبري خود پرداخت و بر پايه اهدافي چون انعكاس دستاوردهاي انقلاب اسلامي و مخابره واقعيت هاي ايران و جهان به ويژه كشورهاي اسلامي فعاليت خود را ادامه و گسترش داد.
در دي ماه 1360 نام خبرگزاري پارس با تصويب مجلس شوراي اسلامي به خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) تغيير يافت و نشان واره اي براي ايرنا برگزيده شد كه بيانگر اهداف و رسالت هاي تازه اين خبرگزاري بود.
در اين نشان واره، نمادي از خانه ي خدا با نوار تلكس خبري با هم تركيب شده است تا كار ويژه خبررساني حقيقت محور و خداجويانه را به تصوير بكشد.
وقوع جنگ تحميلي سبب شد تا خبرگزاري جمهوري اسلامي سياست ويژه اي را در دستور كار قرار دهد و با ايجاد ساز و كاري متناسب با موقعيت دفاعي كشور، اطلاعات به هنگام و مورد نياز را تهيه و ارايه كند.
در اين راستا ايرنا با كارنامه اي درخشان و مخابره بيش از يك ميليون و 300 هزار خبر ويژه دفاع مقدس و 500 هزار فريم عكس و تقديم 12 خبرنگار و عكاس شهيد و آزاده توانست مسئوليت خود را با سربلندي به انجام برساند.
با توجه به جايگاه ايرنا، بخشي مهمي از اخبار و اطلاعات مورد استفاده رسانه هاي خارجي و داخلي، موضع گيري هاي مسئولان و سياست هاي رسمي كشور در مورد رويدادهاي ايران و جهان به ويژه كشورهاي اسلامي معطوف به خبرگزاري جمهوري اسلامي است.
همچنين از نقاط درخشان كارنامه ايرنا در اعلان و انتشار برخي اخبار مهم مي توان به انتشار خبر دستگيري صدام حسين، ديكتاتور عراقي در 24 آذر 1382 شمسي اشاره كرد كه اهميت جايگاه منطقه اي و جهاني ايرنا در عرصه خبررساني را بيش از پيش نمايان كرد.
نقش حرفه اي اطلاع رساني ايرنا در رساندن صداي مقاومت اسلامي لبنان، نسل كشي مسلمانان در بوسني، بحران افغانستان و عراق از جمله فعاليت هاي ارزشمند اين سازمان به شمار مي رود.
8135/3072