به گزارش ایرنا، بولدوزرهای رژیم صهیونیستی دوشنبه گذشته دور جدیدی از عملیات حفاری و خاكبرداری را در نقطه مرزی «بوابه فاطمه» در مقابل دهكده «كفركلا» در مرزهای جنوبی لبنان با فلسطین اشغالی آغاز كردند كه پس از اعتراض ارتش لبنان به نیروهای صلح بان سازمان ملل مستقر در منطقه، این عملیات متوقف شد.
نیروهای ارتش لبنان بلافاصله پس از شروع حفاری ها، در این نقطه و كنار سیم های خاردار بین لبنان و فلسطین اشغالی حاضر شدند و در تماس با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) اعتراض خود را مبنی بر اینكه این حفاری ها در منطقه موسوم به «خط آبی» انجام می شود، اعلام كردند.
خط آبی به مرزی می گویند كه در سال 2000 میلادی پس از عقب نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان، از سوی سازمان ملل ترسیم شد كه به خط عقب نشینی هم معروف است.
با پیگیری های ارتش لبنان و نیروهای سازمان ملل، پس از چند ساعت این حفاری ها متوقف شد و ماشین آلات صهیونیست ها صد متر از آن نقطه دورتر شد.
این تنها یك مورد از برخوردها و اختلاف های دو طرف در زمینه مرزی طی ماه ها و سال های اخیر بوده است.
**اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در مرزهای زمینی با لبنان
رژیم صهیونیستی، از زمستان سال 96 در مرز فلسطین اشغالی با لبنان و در جنوب خط آبی كه منطقه احتیاط هم نام دارد، ساخت دیوار بتنی حائل را آغاز كرد.
این اقدام در اواخر بهمن ماه و همزمان با سرنگونی جنگنده اف16 اسرائیلی بوسیله پدافند هوایی ارتش سوریه و وضعیت آماده باش نیروهای صهیونیست، متوقف شد؛ اما در اواخر فرودین ساخت این دیوار حائل توسط اشغالگران فلسطین از سرگرفته شد.
مقام های لبنانی این اقدام را تجاوز به تمامیت ارضی خود دانسته و گفتند كه در طول 79 كیلومتر مرز زمینی میان لبنان و فلسطین اشغالی، 13 نقطه مرزی مورد اختلاف وجود دارد و هنوز محدوده مرزهای بین المللی بین دو طرف تعیین نشده است و تا آن زمان رژیم صهیونیستی نباید دست به اقداماتی مثل ساخت دیوار حائل بزند.
رژیم صهیونیستی در حالی ساخت دیوار بتنی را در مقابل دو دهكده مرزی «كفركلا» و «العدیسه» در جنوب لبنان از سر گرفته بود كه در نقاط مورد نظر لبنان از قرار دادن دیوار خودداری كرد.
چندی پیش لبنان با استناد به نقشه های قدیمی، مالكیت برخی از نقاط را به اثبات رسانده بود اما دوشنبه پیش رژیم صهیونیستی باری دیگر به یكی از این نقاط مورد اختلاف آمد و شروع به حفاری كرد.
رژیم صهیونیستی مدعی است ساخت دیوار بتنی و قرار دادن موانع برای جلوگیری از نفوذ لبنانی ها، به ویژه رزمندگان حزب الله به شهرك های صهیونیستی در صورت وقوع هرگونه جنگ است.
این در حالی است كه بارها و بارها نظامیان اسرائیلی در تجاوزهایی آشكار، به خاك لبنان وارد شده و اقدام به ربودن برخی شهروندان و كشاورزان لبنانی كرده اند.
در آخرین مورد، كمتر از سه هفته پیش، (پنج شنبه 21 تیرماه) نیروهای ارتش این رژیم با عبور از خط مرزی با لبنان در منطقه «كفرشوبا» برای دستگیری 2 لبنانی كمین كردند، اما در پی مقاومت دو لبنانی مقیم منطقه، نظامیان صهیونیست اقدام به تیراندازی كردند و در ربودن این افراد ناكام ماندند.
یكی از این دو نفر كه دامدار بود در جریان تعقیب و گریز، به علت سقوط از یك دیوار، مجروح شد.
«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان، در دیدار با مقام های سازمان ملل، بر ضرورت ادامه حضور نیروهای یونیفل در جنوب لبنان و مرز با فلسطین اشغالی تاكید كرده است تا این نیروها در حفظ آرامش در جنوب لبنان و اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل نقش آفرینی كنند.
قطعنامه 1701 شورای امنیت پس از تجاوز دوازده سال پیش رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 2006 (1385) به تصویب رسید و هدف از آن جلوگیری از درگیری میان دو طرف است.
**چشم طمع صهیونیست ها به ثروت های لبنان در دریا
اسرائیلی ها، نبود خطوط ترسیم شده بین المللی را به نفع خود و اشتهای سیری ناپذیرشان می دانند. چرا كه به ثروت های نفتی و گازی در مناطق مورد اختلاف با لبنان در دریا از چشم طمع دارند.
مناطق مرزی لبنان و فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه شامل یك منطقه مثلثی شكل به مساحت 860 كیلومتر مربع است كه وجود منابع انرژی در این محدوده بر اهمیت آن افزوده است.
همین زمستان گذشته بود كه رژیم صهیونیستی ادعا كرد یكی از میدان های نفت و گاز لبنان در دریای مدیترانه موسوم به بلوك 9 متعلق به آن است. ادعا و تهدیدی كه با واكنش تند مقام های بیروت مواجه شد.
لبنانی ها با هر دیدگاه سیاسی به شدت در برابر این ادعا موضع گرفتند، اما صهیونیست ها همچنان تهدید می كردند؛ تا اینكه «سیدحسن نصرالله» دبیر كل حزب الله در اظهاراتی توازن قدرت با تل آویو را به رخ كشید و گفت: «اگر دولت و حاكمیت لبنان بخواهد تاسیسات نفتی اسرائیلی در چند ساعت از كار خواهد افتاد».
رئیس جمهوری لبنان نیز تاكید كرد كه كشورش آمادگی دفاع از خود را در صورت تجاوز رژیم صهیونیستی دارد.
همین یك صدایی كافی بود تا صهیونیست ها دست از تهدید و ارعاب بكشند. با این حال بیروت همچنان نگران است كه اشغالگران اسرائیلی، از نبود مرزهای بین المللی و خطی كه منابع هر سرزمین در دریا را مشخص می كند، سوء استفاده كنند.
دلیل نگرانی لبنان، جانبداری آمریكایی ها از رژیم صهیونیستی بود كه پیشنهاد تقسیم این محدوده را دادند. مقام های واشنگتن چندین بار در رفت و آمد به بیروت پیشنهادی همچون طرح «خط هوف» را مطرح كردند.
طرحی كه در زمان «باراك اوباما» رئیس جمهوری آمریكا و در میانجی گری «فردریك هوف» ترسیم شد. این طرح 40 درصد از منطقه دریایی متعلق به لبنان یعنی حدودا معادل 330 كیلومتر مربع را متعلق به اسرائیل دانسته و به لبنان تنها اجازه می دهد 60 درصد از آن یعنی معادل 530 كیلومتر مربع را برای خود بداند. اما لبنان هیچ گاه آن را نپذیرفت.
طبق اكتشافاتی كه در سال 2009 میلادی انجام شد، لبنان، به همراه قبرس، مصر و فلسطین اشغالی در حوزه نفتی شرق مدیترانه قرار گرفت؛ اما لبنان به دلیل دخالت های خارجی و مشكلات سیاسی در داخل، نسبت به دیگر كشورهای این حوزه نفتی كار استخراج نفت را با تأخیر شروع كرد.
**ضرورت ترسیم مرزهای بین المللی میان لبنان و فلسطین اشغالی
رئیس جمهوری و مقام های دیگر لبنان بارها بر ترسیم مرزهای آبی و زمینی مرزهای كشورشان با فلسطین اشغالی تاكید كرده اند و از سازمان ملل خواسته اند تا در تكمیل این فرایند كمك كند.
اما رژیم صهیونیستی بارها در این روند كارشكنی كرده و مذاكرات برای تعیین مرزها تاكنون به نتیجه نرسیده است.
عون یك ماه پیش گفت كه رژیم صهیونیستی با ترسیم مرزهای بین المللی با كشورش مخالف است.
«نبیه بری» رئیس مجلس لبنان نیز چندی پیش در اظهاراتی تنها عامل بازدارنده لبنان در برابر تجاوزات اسرائیل به خصوص در آغاز دوره نفت را «مقاومت» دانسته و گفت: من اصرار داشتم تا یكی از بلوك هایی كه كار استخراج نفت را آغاز می كند، در جنوب (همجوار منطقه اقتصادی فلسطین اشغالی) باشد، چرا كه می خواهم با اسرائیل رو در رو شویم و به آنها اعلام كنیم كه لبنان از حقوق خود كوتاه نخواهد آمد.
به تازگی لبنان پس از قرارداد همكاری با یك كنسرسیوم متشكل از سه شركت بین المللی در حوزه نفت كار استخراج نفت از دو بلوك نفتی متعلق به خود در دریای مدیترانه را آغاز كرده است.
خاورم**م.ا**2054*1049
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۴
بیروت-ایرنا- نامشخص بودن محدوده مرزهای بین المللی زمینی ودریایی لبنان با رژیم صهیونیستی اشتهای سیری ناپذیر این رژیم را برای بلعیدن ثروت ها وتجاوز به تمامیت ارضی لبنان تحریك كرده و با وجود درخواست بیروت برای ورود سازمان ملل به موضوع، كارشكنی تل آویو، مانع اثربخشی مذاكرات شده است.