تهران- ايرنا- شهردار منطقه 9 پايتخت با اشاره به اينكه پروژه زيرگذر استاد معين حدود 2.5 سال متوقف بود گفت: معاون فني و عمراني شهردار تهران قول بهره برداري از اين پروژه تا پايان سال جاري را داده است.

به گزارش ايرنا، سيدعلي مفاخريان شامگاه سه شنبه در برنامه شهرگردي اصحاب رسانه كه به بازديد از پروژه هاي منطقه 9 اختصاص داشت افزود: با پيگيري هاي صورت گرفته خيابان خالقيان و ضلع جنوب به شمال اين پروژه مسدود و جابه جايي لوله آب 300 و تجهيزات مخابرات اين مسير نيز انجام شده است.
تيرماه امسال با تخريب بخشي از ديوار پادگان جي عمليات احداث زيرگذر استاد معين پس از سال ها بلاتكليفي از سر گرفته شد.
كار مطالعاتي پروژه احداث زيرگذر استاد معين سال 93 آغاز و عمليات اجرايي آن از نوروز 95 شروع شد.
با اجراي اين طرح خيابان استاد معين با زيرگذر به خيابان شهيد اكبري در شمال خيابان آزادي متصل مي شود.
با ادامه جنوب خيابان استاد معين و گذر از پادگان جي و اتصال به خيابان 30‌متري جي، اين محور كاركرد بزرگراهي به خود مي گيرد و موجب كاهش بخش زيادي از بار ترافيكي خيابان آزادي مي شود.
قرار بود اين پروژه ارديبهشت ماه سال گذشته به بهره برداري برسد اما وجود معارضات تاسيساتي و قرار گرفتن پادگان جي در مسير آن ادامه كار را با مشكل مواجه كرد.
طول اين زيرگذر 591 متر و عرض آن 15 متر است كه حدود 216 متر آن مسقف خواهد بود.
شهردار منطقه 9 در ادامه با اشاره به اينكه در پادگان جي سه ارگان وزارت دفاع، آموزش و پرورش و ارتش حضور دارند اظهارداشت: بخشي از اين پادگان كه مربوط به فضاي عبور طرح ادامه بزرگراه يادگار امام و ادامه استاد معين مي شود به طور موقت جدا شده است.
وي درخصوص ادامه بزرگراه يادگار امام خاطرنشان كرد: ادامه اين پروژه بسيار مهم است زيرا در نقطه اي كه اين بزرگراه به ميدان هرمزان نزديك مي شود به علت ورود بار ترافيكي بزرگراه به خيابان فرعي ترافيك سنگين در مسير ايجاد مي شود؛ از سوي ديگر به دليل عبور شاخه جنوب بزرگراه از بافت فرسوده ساخت ادامه مسير مي تواند تحرك ساخت و ساز را به همراه داشته باشد.
مفاخريان اعتبار مورد نياز براي تملك املاك معارض شاخه جنوبي كه بخشي از پادگان جي است را 300 ميليارد تومان ذكر كرد.
وي يادآور شد: نورپردازي تونل يادگار امام كه به مدت هفت سال خاموش بود سال جاري انجام شد.

*11 هزار پارسل منطقه 9 بافت فرسوده است
شهردار منطقه 9 در ادامه با اشاره به اينكه 147 هكتار بافت فرسوده در منطقه وجود دارد اظهارداشت: از مجموع 21 پارسل(قطعه زمين) 11 هزار پارسل منطقه در بافت فرسوده قرار دارد.
وي تجميع ريزدانه ها در موضوع نوسازي بافت فرسوده را مهم دانست و افزود: تجميع ريزدانه ها در محلات امام زاده عبدالله، شهيد دستغيب و دامپزشكي دنبال مي شود.
مفاخريان با بيان اينكه برخي محلات به دليل وجود بافت فرسوده مهاجر فرست (فرارجمعيت) شده و از اتباع غير ايراني در آن ساكن مي شوند گفت: بايد در حوزه سرمايه گذاري و كارهاي عمراني علاوه بر تأمين زيرساخت ها، امكانات فرهنگي- اجتماعي نيز در نظر گرفته شود.
وي اظهارداشت: در همين راستا مجموعه كوثر شامل سه سالن سينما، يك تالار پذيرايي، استخر ورزشي و سونا با پيشرفت فيزيكي 72 درصد در حال ساخت است.
شهردار منطقه 9 تهران با اشاره به اينكه تاكنون 15 ميليارد تومان براي ساخت اين مجموعه هزينه شده افزود: اين پروژه براي تكميل به 6 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود راه اندازي داشبورد مديريت شهري، احداث نيروگاه خورشيدي با ظرفيت 30 كيلو وات، جنگل كاري 190 هكتاري در اراضي نظامي، راه اندازي نخستين مدرسه صنايع دستي كشور، نخستين پمپ بنزين بدون بخار و دهكده كارآفريني را از ديگر اقدامات مديريت شهري منطقه 9 برشمرد و افزود: داشبود مديريت شهري به عنوان يكي از ابتكارات اين منطقه به منظور شناسايي و رصد منطقه طراحي شده است.
مفاخريان عنوان كرد: در اين داشبور تمامي اطلاعات مربوط به منطقه از جمله وضعيت ماشين آلات خدماتي، وضعيت معابر و خيابان هاي منطقه، اطلاعات مربوط به اعتبار و پرسنل به صورت آنلاين قابل مشاهده است.
وي در خصوص احداث نيروگاه خورشيدي نيز اظهارداشت: اين نيروگاه براساس مصوبه سال 94 شوراي اسلامي شهر تهران راه اندازي شد.
شهردار منطقه 9 هزينه اجراي پروژه را 270 ميليون تومان ذكر و خاطرنشان كرد: اين نيروگاه روزانه 53 مگاوات برق توليد مي كند كه به اداره برق فروخته مي شود.
وي يادآور شد: اين نيروگاه ماهانه 4.5 ميليون تومان برگشت سرمايه دارد.
منطقه 9 شهرداري تهران در غرب تهران قرار دارد كه از شرق به بزرگراه يادگام امام، از شمال به خيابان آزادي، از جنوب به محور زرند و از غرب به رودخانه كن محدود مي شود.
تهرام/9353 / 1539