محمد علایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انتقال آب از دریای عمان به مناطق شرقی كشور شامل استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی كه بیش از 10 میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده اند، یك ضرورت برای جبران كمبود و مقابله با بحران آب در این خطه است.
وی با اشاره به دستاوردهای همایش 'چالش های آب در شرق كشور، نقش مردم و تدابیر حاكمیت' كه به تازگی با حضور وزیر نیرو در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: در این همایش تصمیم گیری برای انتقال آب از دریای عمان به شرق كشور و شیرین سازی آن و همچنین آینده پژوهی این طرح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی گفت: خشكسالی های متوالی، كاهش بارندگی ها، وضعیت بحرانی دشت های استان، افت شدید سطح آبهای زیرزمینی، افزایش جمعیت و تهدید خالی شدن جمعیت مرزی، انتقال بین حوزه ای آب استان خراسان رضوی و شرق كشور را بیش از هر زمان دیگری ضروری ساخته است.
علایی افزود: مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق كشور كه طی سالهای اخیر به شركت آب منطقه ای خراسان رضوی واگذار شد، با هزینه 35 میلیارد ریال پایان یافته است.
وی اظهار داشت: طبق مطالعات انجام شده طول خط انتقال آب از دریای عمان به شرق كشور كه مبدا آن دریای عمان و مقصد نهایی آن خراسان رضوی است، حدود یك هزار و 600 كیلومتر پیش بینی شده كه آب منتقل شده برای آشامیدن و صنعت به مصرف خواهد رسید.
وی گفت: برای سال 1420 نیاز آب بخش شرب و صنعت در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان یك میلیارد و 750 میلیون متر مكعب پیش بینی شده كه با احتساب توان حجم آب تولیدی در این استان ها، شرق كشور با كمبود 940 میلیون متر مكعب آب مواجه خواهد بود و تامین این مقدار آب با انتقال بین حوزه ای میسر است.
علایی افزود: طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق كشور توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد كه هزینه اجرای آن بیش از 150 هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
كسری مخازن آب كشور در مجموع 10.5 میلیارد متر مكعب است كه 1.7 میلیارد مترمكعب آن مربوط به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است.
3027 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
مشهد- ایرنا- مدیر عامل آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: جانمایی تاسیسات آب گیری در دریای عمان به مساحت 300 هكتار به منظور انتقال آب از این دریا به شرق كشور انجام شده است.