عباس حيدر زاده روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به ظرفيت هاي فرهنگي و مذهبي قم افزود: سطح مداحي قم به عنوان ام القراي جهان اسلام بايد همتراز حوزه علميه آن باشد و آموزش در اين مسير پيش شرط ارتقاي مداحي به سطح عالي است.
وي گفت: با توجه به مركزيت قم در حوزه علميه و وجود اساتيد برجسته حوزه دراين شهر، بستر مناسبي براي آموزش مداحان با تاكيد بر آموزش هاي اخلاقي، اعتقادي و مهارتي در قالب تاسيس دانشگاه مداحي فراهم است به گونه اي كه هيچ استاني در كشور چنين ظرفيتي ندارد.
اين پير غلام اهل بيت(ع) با بيان اينكه ضعيف بودن پايه هاي اعتقادي و اخلاقي مداح باعث بسياري از آسيب هاي اعتقادي مي شود افزود: بسياري از مراكز آموزش مداحي در كشور تنها به جنبه مهارت آموزي و آموزش دستگاه هاي موسيقي و فنون مداحي پرداخته و نسبت به تقويت اعتقادي و اخلاقي جوانان علاقه مند به مداحي غافل هستند و اين امر منجر به آسيب هايي در مداحي شده است.
حيدرزاده با تاكيد بر اينكه بايد مداح در كنار حوزه علميه و بر مبناي تعاليم صحيح و اصيل شيعي تربيت شود ادامه داد: تاسيس دانشگاه مداحي به منظور تربيت چند بعدي جوانان و نوجوانان علاقه مند به مدح اهل بيت(ع) كمك بسياري در اين زمينه خواهد كرد.
رئيس كانون مداحان و شاعران آئيني قم با اشاره به ظرفيت هاي قم در مداحي و شعر آئيني در كشور گفت: شعر آئيني اين استان سرآمد كشور است و شعراي قم چهره هاي ملي شعر آئيني هستند ضمن اينكه مداحان اين استان جزو بهترين هاي مداحي در كشور بوده و از نظر تعداد مداح به نسبت جمعيت نيز سرآمد است.
حيدرزاده با بيان اينكه همانگونه كه حوزه علميه قم، مركز علمي جهان تشيع است بايد مداحي اين استان نيز به مركزيت جهان تشيع تبديل شود اظهار داشت: با وجود ظرفيت هاي مداحي در قم، انتظار از بسيار بالاست و بايد سطح مداحي دراين استان همتراز با حوزه علميه ارتقا يابد.
وي ادامه داد: همانگونه كه قم داراي مكتب حديثي بوده و به عنوان ام القراي جهان تشيع شناخته مي شود بايد تلاش كرد تا سطح مداحي در اين استان نيز به مكتبي قوي و الگويي والا تبديل شود.
اين پيشكسوت مداحي كشور، با بيان اينكه اگر ايمان مداح قوي شود، انحرافات در او رسوخ نخواهد كرد ادامه داد: موسسه هاي فرهنگي و حوزوي مختلفي در اين استان در حال فعاليت هاي بسيار مهم و بزرگ علمي، آموزشي و تحقيقات علوم ديني است كه با توجه به اهميت و اثرگذاري مداحي بر انتقال مفاهيم اصيل شيعي تاكنون به آموزش مداحي همسطح با اثرگذاري آن كم توجهي شده است.
حيدر زاده بيان كرد:كانون مداحان وشاعران آئيني قم به دنبال سازماندهي وآموزش مداحان استان به منظور جلوگيري از برخي ناهنجاري ها در اين عرصه است كه تاكنون پنج دوره تخصصي ويژه مداحان آقا و خانم در سطوح مقدماتي و تخصصي برگزار كرده است.
وي در ادامه با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب از مداحان و شاعران آئيني براي توجه به مسائل سياسي- اجتماعي ادامه داد: جلسه هاي متعدد هم انديشي با شاعران آئيني استان برگزار و در آن نقطه نظرات مختلف براي تحقق اين مطالبه رهبري مطرح شده كه در اين راستا شاعران آئيني استان در تلاش براي تامين شعر آئيني با رويكرد سياسي- اجتماعي مورد نياز مداحان هستند ضمن اينكه برخي از اين اشعال جمع آوري و در قالب كتاب به چاپ رسيده اند.
وي همچنين از تلاش براي بيمه مداحان استان خبر داد و گفت: تاكنون با همكاري و همراهي نمايندگان مردم قم در مجلس شوراي اسلامي 200 تن از مداحان استان بيمه شده اند.
حيدرزاده با اشاره به وجود برخي انحرافات و آسيب هاي فراوان در مداحي و مراسم جشن بانوان افزود: به دليل وجود آسيب هاي فراوان در مداحي بانوان از جمله رواج برخي خرافات ها و همچنين شعرهاي تفرقه انگيز، توجه ويژه اي به آموزش بانوان مداح استان صورت گرفته كه در اين راستا با استفاده از بانوان اساتيد حوزه علميه بخش زيادي از اين انحرافات در اين استان اصلاح شده است.
وي با بيان اينكه كانون مداحان و شاعران آئيني قم به دليل عضويت اساتيد و پيشكسوتان شاخص كشوري، به عنوان قويترين كانون مداحان در كشور شناخته مي شود، توجه و كمك هاي مادي به اين كانون براي ارتقاي سطح آموزش به مداحان جوان توسط مسئولان استان را خواستار شد.
كانون شاعران و مداحان استان قم كه از سال 84 تاسيس و فعاليت خود را آغاز كرده است 1700 عضو دارد كه از اين تعداد1200 تن آقا و 500 تن خانم هستند.
7404/ 6133/
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۳
قم- ايرنا - رئيس كانون مداحان و شاعران آئيني قم و از پيرغلامان اهل بيت(ع) با بيان اينكه اين استان ظرفيت تاسيس دانشگاه مداحي را دارد گفت: همانگونه كه حوزه علميه قم داراي مركزيت درجهان تشيع است بايد مداحي آن نيز به چنين جايگاهي درجهان شيعه ارتقا يابد.