كيومرث دانشجو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: آب منطقه اي و جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با شيوه هاي مختلف به دنبال كاهش 40 درصدي مصرف آب در زيرحوضه درياچه اروميه است.
وي با اشاره به توقف طرح هاي سدسازي در استان هاي حوضه آبريز درياچه اروميه، بيان كرد: با توجه به مصوبه هاي ستاد احياي درياچه اروميه، عمليات اجرايي سدهاي سيمينه، باراندوز و نازلو در اين استان متوقف شده است.
دانشجو اضافه كرد: فقدان مديريت مناسب بر روي سدها طي دهه هاي گذشته موجب توسعه بهره برداري از منابع آبي شده و اين در حالي است كه سد يك سازه مديريتي است كه با احداث آن مديريت منابع آبي انجام و مازاد آب ذخيره مي شود.
مديرعامل شركت آب منطقه اي آذربايجان غربي افزود: آزادسازي حريم رودخانه ها به صورت جدي در دستور كار شركت آب منطقه اي قرار گرفته و در اين راستا اولويت با بستر رودخانه شهرچاي است؛ پاكسازي بستر رودخانه شهرچاي اروميه از پايين دست رودخانه آغاز شده است.
دانشجو در خصوص لايروبي و سردهنه سازي انهار و رودخانه ها جهت انتقال آب به درياچه اروميه نيز بيان كرد: متناسب با اعتبارات تخصيص يافته براي سردهنه سازي ها اين امر انجام شده و عمليات سردهنه سازي در رودخانه باراندوز چاي نيز به اتمام رسيده است.
وي اضافه كرد: برنامه بعدي شركت آب منطقه اي اجراي سردهنه سازي بر روي رودخانه نازلو چاي است.
وي افزود: در جهت لايروبي فعاليت هاي بسيار خوبي در استان انجام شده كه لايروبي 60 كيلومتر از رودخانه هاي استان و 300 كيلومتر از انهار منتهي به رودخانه ها از جمله آنهاست.
وي ادامه داد: لايروبي در جهت بهبود انتقال آب به درياچه اروميه بسيار موثر است.
به گزارش ايرنا درياچه اروميه كه در بيش از 2 دهه گذشته دستخوش كاهش مساحت و ميزان آب شده، در 2 سال اخير به وضعيت ثبات رسيده و رشد هرچند كم سطح آن در مقايسه با مدت مشابه سال هاي گذشته بارقه اميد براي بازگشت زندگي به نگين آبي آذربايجان را در دلها زنده كرده است.
آب اين درياچه كه در سال هاي نه چندان دور معادل 32 ميليون مترمكعب بوده و دايك هاي مختلف در سواحل آن براي راه نيافتن آب به روستاها و جاده ها تاسيس مي شد، قبل از تشكيل ستاد احيا به حدود نيم ميليارد مترمكعب كاهش يافت و زمزمه هاي خشك شدن ابدي آن به گوش رسيد.
با راه اندازي ستاد احيا به وعده رييس جمهوري در سفرهاي انتخاباتي دوره يازدهم جامه عمل پوشانده شد و در حال حاضر اقدامات اين ستاد با همراهي نهادهاي دخيل و بسياري از مردم حاشيه نشين، زمينه افزايش تراز را فراهم كرده است.
با توجه به اميدواري مسوولان و همراهي مديران كشوري و استاني، انتظارها براي كاهش مشكلات اين درياچه امسال تا حدودي به بار نشسته و شاهد قايقراني و حتي كرايه قايق ها به مردم براي دور زدن در داخل درياچه اروميه هستيم.
علاوه بر آن روزانه هزاران نفر از مردم آذربايجان غربي و استان هاي مجاور براي شنا به درياچه اروميه مي روند و خاطرات گذشته را زنده مي كنند.
8137/3072
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۷
اروميه - ايرنا - مديرعامل شركت آب منطقه اي آذربايجان غربي گفت: اجراي آبياري تحت فشار موجب كاهش 32 درصدي مصرف آب در زيرحوضه درياچه اروميه شده و امكان رهاسازي آب به سوي درياچه و تاثير مطلوب بر وضعيت آن را فراهم كرده است.