صدیقه ببران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: امروزه وارد عرصه جدیدی از فضای حوزه اطلاع رسانی و بحث رسانه ها شده ایم، رسانه های امروز با رسانه های 20 سال پیش فرق می كنند اگر هر سال روز خبرنگار را گرامی می داریم لازم است توجه داشته باشیم خبرنگار امسال ما با خبرنگار سال گذشته باید فرق داشته باشد.
مدیركل روابط عمومی وزارت نیرو گفت: حوزه رسانه در جهان امروز عرصه رقابت بسیار فشرده ای است كه این فشردگی بسیار بارز است، امروز به شكل های متعدد هجمه و بمباران پیام های رسانه ای را داریم كه تولیدكننده آنان افراد بسیار متبحر، با تجربه، بسیار قوی و قدری هستند.
ببران افزود: بنابراین خبرنگار امروز باید در برابر این ماجرا و رقابت یك مزیت رقابتی داشته باشد تا دیده شود وگرنه از میدان رقابت حذف می شود، خبرنگار امروز باید با توجه به ویژگی های زمانی و مكانی خبر را تهیه كند.
مولف كتاب «اصول و مهارت های مصاحبه خبری» ادامه داد: خبرنگار ما اگر سال گذشته با یك روش كار می كرد امسال باید رویه خود را به روزتر كند و متوجه این نكته باشد كه به تنهایی نمی تواند رسانه جریان حقیقی را با رسانه جریان مجازی توام كند.
ببران افزود: او باید متوجه باشد كه این به روز شدن از طریق آشنایی با گونه و تكنیك ها و ترفندهای جدید حوزه روزنامه نگاری كه خود برگرفته از تكنولوژی های نوین و تجربیات و فنون جدید روزنامه نگاری بین المللی است، میسر بوده و در این صورت است كه می تواند در عرصه بین المللی دیده شود.
مترجم كتاب «مبانی رسانه ای» گفت: نكته مهم دیگری كه خبرنگار امروز و بیشتر یك خبرنگار ایرانی و مسلمان باید مورد توجه قرار دهد و وی را از خبرنگاران دیگر ممیز می كند، حوزه اخلاق رسانه است.
ببران افزود: كسی كه متبحرانه همراه با تكنولوژی و رعایت نگاه های رقابتی می نویسد در كنارش حتما ضرورت دارد از بخش مهمی از حوزه اخلاقی نظام اجتماعی جامعه هم محافظت كند و این منوط به رعایت تمام شاخص ها است.
وی تاكید كرد: خبرنگاری كه اخلاق رسانه ای را رعایت می كند باید با پرهیز از تحریف، واقعیت نگاری كند، خبرهایش دروغ نباشد و در كنار آن حتما به تنوع هایی كه در حوزه مخاطب است توجه كند و به اصطلاح مخاطب را به رسمیت بشناسد نه اینكه انتظار داشته باشد الزاما هرچه او گفت و نوشت مخاطب بشنود.
ببران افزود: خبرنگار خوب بودن وابسته به فنون خاص و تبحر حوزه روزنامه نگاری و در كنار آن وابسته به این است كه بداند در جریان جدید هم، باید در حوزه اخلاق رسانه كار كند و هم مخاطبش خبر را بفهمد تا مخاطب خبرنگار را باور و به او اعتماد كند، بنابر این یكی از مهمترین شاخصه های خبرنگار خوب این است كه روی سواد رسانه ای مخاطب خود كار كند.
**حوزه آموزش و مدرسان قدیمی یكی از دلایل اوضاع متزلزل كنونی
ببران گفت: این وضعیت در شرایط كنونی بسیار متزلزل است و دلیل آن عدم هدایت صحیح نسل جوان وارد شده به این عرصه است، این نسل در جهت پرورش خود با ویژگی های روز و همزمان كردن با ترفندهای بین المللی موجود و اثرگذاری هدایت نشده است.
وی افزود: بخشی از محقق نشدن این امر به حوزه های آموزشی ما مربوط می شود، حوزه دانشگاهی ما بسیار ایراد دارد چون بسیار قدیمی و درگیر فهرست های فرسوده است و از سوی دیگر مدرسان نیز در گذشته مانده و به روز نشده اند.
استاد ارتباطات ادامه داد: روزنامه نگاران ما نیز تجربه های بین المللی كمی دارند، این افراد چقدر اجازه حضور در عرصه های بین المللی و آخرین جریانات را دارند؟
وی گفت: لازمه مقایسه خبرنگاران ایرانی و فرنگی ایجاد و فراهم كردن شرایط یكسان برای آنان است.
ببران افزود: بخش دیگری نیز به اراده و خواست خود روزنامه نگار برمی گردد، عرصه جدید نرم نویسی ها، سخت نویسی ها، گونه های جدید تحقیقی بسیار مهم است، روزنامه نگار ما چقدر گونه تحقیقی را می شناسد و چقدر روی آن كار می كند؟.
به گفته ببران این در حالی است كه روزنامه نگاری با جریان تحقیقی شناحته شد، در جریان واترگیت دو روزنامه نگار رییس جمهور قدرتمند ایالات متحده را از قدرت خلع می كنند، در حالیكه چنین چیزی را ما در عرصه روزنامه نگاری خود نمی بینیم و علت آن هم یك جانبه نیست و شامل موارد مختلف از جمله خود فرد، سیستم، حوزه آموزشی و فرصت هایی است كه در برابرش خلق می شود.
فراهنگ**3009** 1701
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۷
تهران- ایرنا- عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشكده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه گفت: خبرنگار خوب باید ضمن رعایت اخلاق رسانه ای با پرهیز از تحریف، واقعیت نگاری كرده و با توجه به تنوع های مورد نظر مخاطب به اصطلاح مخاطب را به رسمیت بشناسد.