لاهيجان - ايرنا - رئيس موسسه علوم باغباني وزارت جهاد كشاورزي گفت: 30 كلون جديد باغباني طي چند سال اخير به گونه هاي باغي كشور افزوده شده است.

داراب حسني در حاشيه معرفي رئيس جديد پژوهشكده چاي كشور در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: حدود 30 رقم ارقام جديد طي هشت سال اخير معرفي شده و سال گذشته 2 رقم و امسال حدود 10 رقم در برنامه است و در حال پيگيري هستيم تا برنامه بهنژادي موسسه علوم باغباني را با معرفي اين رقم ها پيش ببريم.
وي با اشاره به خصوصيات ويژه هريك از اين كلون هاي جديد نسبت به رقم هاي ديگر اظهار داشت: هر كدام از اين رقم ها ويژگي هايي مخصوص و برتري هايي نسبت به رقم هاي موجود دارند مثلا 2 رقم جديد نارنگي با پرتوتابي كمي زودتر مي رسند و در انگور يك كلون سلطانين معرفي شده كه بي دانه و برتر و كشت غالب كشور را تشكيل مي دهد و به عنوان پربارترين كلون انتخاب شده و مورد استفاده قرار گرفته و براي كشمش هم كاربرد بهتري دارد.
رئيس موسسه علوم باغباني خاطرنشان كرد: براي اين رقم هاي جديد از روش اصلاحي مرسوم استفاده شده؛ بعضي رقم ها نيز هيبريد شده و از تلاقي بدست آمده كه در معرفي اين رقم ها از روش هاي متاسيون و پرتوتابي كه جزو روش هاي اصلاحي مرسوم است، استفاده مي شود.
به گفته حسني، بجز ارقام ريز ميوه نظير بلوبري كه شامل 11 رقم مي شود و وارداتي است، بقيه كلون هاي جديد معرفي شده از رقم هاي موجود داخلي بدست آمده اند.
وي ادامه داد: چهار كلون چاي توسط پژوهشكده چاي در لاهيجان شناسايي شده كه از اين پس روي تكثير و اجرايي كردن اين كلون ها فعاليت پژوهشي انجام مي شود تا بتوان چاي مورد نياز كشور را تامين كرد.
رئيس موسسه علوم باغباني با اشاره به فعاليت پژوهشكده هاي مختلف در كشور گفت: سال قبل از پژوهشكده مركبات و ميوه هاي نيمه گرمسيري، يك رقم انگور و يك رقم زيتون معرفي شد و امسال نيز 2 رقم مركبات و 2 رقم نارنگي معرفي خواهد شد كه اين مركبات در استان گيلان هم مورد استفاده قرار مي گيرند.
به گفته حسني، براي هر رقم حداقل 12 تا 15 سال كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي انجام شده تا برتري ها و قابليت هاي آنها شناسايي شود ضمن اينكه سال قبل ازطريق پژوهشكده ميوه هاي معتدله و سردسيري ارقام جديد ريزميوه را وارد استان گيلان كرديم كه حدود 11 رقم از گونه هاي راست بوري و تمشك، انگور فرنگي و بلوبري هستند.
وي ادامه داد: در ايستگاه لاهيجان كارهاي تكثير و ازدياد آنها در حال انجام است و بزودي تكثير مي شوند؛ اين مجموعه از ارقامي محسوب مي شود كه با خصوصيات آب و هوايي گيلان سازگارترند و مي توانند مورد بهره برداري قرار گيرند.
طي مراسمي كه روز گذشته (يكشنبه) برگزار شد؛ نقي پاداشت به عنوان رييس جديد پژوهشكده چاي معرفي شد.
پژوهشكده چاي كشور كه در شهرستان لاهيجان استقرار دارد، در سال 1363 به نام اداره فني چاي زير نظر سازمان چاي راه اندازي شد و از سال 1394 به پژوهشكده چاي كشور تغيير نام يافت و زير نظر موسسه تحقيقات علوم باغباني وزارت جهاد كشاورزي فعاليت مي كند.
شهرستان لاهيجان در 40 كيلومتري شرق مركز استان گيلان واقع است.
6029 / 2007