به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، فريدون رضايي ضمن تاكيد بر ضرورت فعاليت فناوران و محققان كشور در بخش انرژيهاي تجديدپذير اظهارداشت: بر اساس گزارش منتشره موسسه VERN 21 در سال گذشته بيش از 310 ميليارد دلار سرمايه گذاري بر روي برق تجديدپذير انجام شده كه اين ميزان سه برابر سرمايه گذاري ها بر روي منابع فسيلي است.
وي ادامه داد: همچنين اين ميزان سرمايه گذاري نسبت به سرمايه گذاري ها در بخش هسته اي (به ميزان 42 ميليارد دلار) نيز چشمگير به نظر مي رسد.
رضايي گفت: اين آمار حاكي از آن است كه دنيا با شتابي سريع در مسير توسعه صنعت انرژي هاي تجديدپذير قرار گرفته است و اين صنعت را ابزار مقابله با تغييرات اقليمي و كاهش گرمايش جهاني شناخته است.
وي با اشاره به اينكه، هدف توسعه انرژي هاي تجديدپذير و توليد انرژي هاي پاك است، يكي از مشكلات اساسي كه كشورها با آن دست به گريبان هستند را تغييرات اقليمي عنوان كرد و افزود: به گونه اي كه مردم در سال جاري گرم ترين درجه حرارت را تجربه كردند.
معاون انرژيهاي تجديدپذير ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ادامه داد: بنابراين با كاهش استفاده از سوخت هاي فسيلي به عنوان توليد كننده حرارت حركتي تاثيرگذار براي جلوگيري از اين گرمايش جهاني انجام مي شود.
به گفته وي، ايران نيز كشوري سرشار از منابع خدادادي همچون انرژي خورشيدي، بادي و زمين گرمايي است كه مي توان با توسعه فناوري هاي مربوطه در هر بخش بهره برداري هاي مناسبي از اين مواهب خدادادي در مسير استفاده بيشتر از انرژي هاي پاك داشت.
رضايي با اشاره به اينكه، آب هاي گسترده در شمال و جنوب كشور شرايط را براي توليد برق از انرژي جزر و مد فراهم كرده است، اظهاركرد:همچنين پتانسيل سنجي منابع زمين گرمايي كشور نشان مي دهد در اين بخش نيز مي توان بهره برداري خوبي از انرژي آب گرمايي (هيدورترمال) داشت.
وي همچنين عنوان كرد: ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي نيز قطعا از ايده ها و طرح هاي فناورانه محققان كشور در اين حوزه حمايت مي كند اما آنچه براي ستاد مهم است پرهيز از انجام طرح هاي پژوهشي بدون هيچ دستاورد عملي است.
رضايي نياز حال حاضر كشور را ورود به صورت عملياتي به حوزه انرژي تجديد پذير به منظور ايجاد بهره وري هر چه بيشتر در منابع تجديدپذير دانست و افزود:بنابراين نگرش جديد پشتيباني از طرح هاي فناورانه با هدف دستيابي به بازارهاي داخلي و خارجي است.
وي با اشاره به اينكه ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي در تمام بخش هاي انرژي هاي تجديدپذير از محققان حمايت مي كند ابراز كرد: توسعه انرژي هاي تجديدپذير در كشور در مسير خوبي قرار دارد و اين ستاد نيز مي تواند بصورت قانوني حركت در اين مسير را به منظور دسترسي در زمان كوتاه به اهداف تعيين شده تسريع كند.
معاون انرژيهاي تجديدپذير ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در ادامه اظهاركرد: اين ستاد نگاه يكساني به هريك از بخش هاي تجديدپذيرهمچون انرژي خورشيدي، بادي، زمين گرمايي و زيست توده براي توليد انرژي تجديد پذير خواهد داشت.
وي همچنين گفت: توليد برخي فناوري ها در داخل كشور در حوزه انرژي هاي تجديدپذير امكان پذير است اما به علت اينكه اين اقدام فاقد توجيه اقتصادي در كشور است به سمت توليد آن نرفته ايم لذا اين موضوع نشان از عدم توانمندي محققان كشور نيست.
رضايي درخصوص استفاده از انرژي هاي تجديدپذير در كشور گفت: از اين پتانسيل موجود در كشور به ميزان كمي براي توليد انرژي از منابع تجديدپذير استفاده شده است كه شايد يك دليل آن وفور منابع فسيلي است، اما نگاه به آينده و نياز به انرژي در آن دوران ضرورت توجه به اين حوزه را به منظور استفاده بهينه از اين مواهب خدادادي و متخصصان خلاق را نمايان مي كند.
علمي ** 1836 **1440
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۱
تهران – ايرنا -معاون انرژيهاي تجديدپذير ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، با اشاره به شتاب گيري سرمايه گذاري كشورها در حوزه انرژي هاي تجديدپذير در راستاي توسعه اقتصادي، از برنامه اين ستاد براي حمايت جدي از ايدهها و طرحهاي فناورانه محققان كشور براي توسعه سريع كشور در اين بخش خبر داد.