تهران- ایرنا - حسین علیزاده در نشست خبری دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت، این جشنواره جلوه گر آینده فرهنگی و موسیقایی كشور است.

به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، عضو هیات داوران جشنواره ملی موسیقی جوان همچنین گفت: موسیقی با تمام مشكلاتی كه تاكنون داشته است، عنصر مهمی در جامعه خواهد بود.

** جشنواره موسیقی جوان یك اتفاق ملی است
علیزاده افزود: وقتی واژه جوان را به كار می بریم با انرژی و امید توام است. همین عنوان جشنواره نیز مخاطب را جذب می كند. انگیزه ما هم كه در این جشنواره فعال هستیم همین است. دیدگاه ما به این جشنواره، به صورت یك اتفاق ملی است.
استاد پیشكسوت موسیقی با بیان اینكه ما بارها دراین جشنواره از این همه استعداد تحت تاثیر قرار گرفتیم، اظهار داشت: گاهی آنچنان رقابت ها نزدیك است كه انتخاب را برای ما دشوار می كند.

** احتمال جدایی بخش موسیقی نواحی از جشنواره
در این نشست خبری همچنین هیات داوران حاضر در این نشست از احتمال جدایی بخش موسیقی نواحی از این جشنواره ابراز نگرانی كردند.
وی ادامه داد: ما پیش از آنكه به رقابت و جایزه فكر كنیم، حس امید برایمان ایجاد می شود و جشنواره ملی موسیقی جوان سمبلی است كه هیچگاه امید را از دست ندهیم.

** فرهنگ و هنر سرمایه یك كشور است
علیزاده با تاكید بر اینكه فرهنگ و هنر سرمایه یك سرزمین است، اظهار داشت: مسئولان یك كشور همواره به این می اندیشند كه مردم چگونه می توانند خوشحال باشند و جشنواره ملی موسیقی جوان رویدادی است كه برق امید را به چهره شركت كنندگان و والدینشان می آورد، حتی اگر رتبه ای هم كسب نكنند.
استاد موسیقی تصریح كرد كه ما باید امید به آینده را در خودمان بیافرینیم زیرا كسی امید را به ما هدیه نمی دهد.

**بانوان خواننده مسلط به موسیقی ایرانی بسیار بیشتر از مردان است
علیزاده در پاسخ به سوالی درباره آواز بانوان نیز گفت: در حال حاضر تعداد خوانندگان زنی كه كیفیت خوبی در اجرای موسیقی دارند، بسیار بیشتر از مردان است. اما چون این امكان در اختیار آقایان است شما تعداد محدودی را همواره در صحنه می بینید. اگر ما تنها 10 خواننده مرد خوب داریم، من به شما 100 خواننده زن خوب معرفی می كنم كه به موسیقی ایرانی مسلط باشند.
وی درباره حضور بانوان در جشنواره موسیقی جوان نیز گفت: حضور بانوان نوازنده در همه سازها را شاهد هستیم. در سازهای كمانچه و قانون، نوازندگان زن بسیار قدرتمند حضور دارند. در بخش موسیقی نواحی ممكن است حضور بانوان نوپا باشد كه آن هم به خاطر شرایط آنها است و مربوط به جنسیت نیست.
عضو هیات داوران جشنواره ملی موسیقی جوان ادامه داد: برخی از شركت كنندگان در گروه های سنی الف شركت می كردند و برنده می شدند. اما در گروه های سنی ب و ج موضوع بسیار جدی می شود و ما انتظارهای بسیاری از آنها داریم.
علیزاده گفت: پیشنهاد می دهم جشنواره ای برای دانشجویان برگزار شود تا دانشجویان بتوانند با هم سن و سال های خود رقابت كنند.

** خبرنگاران كمك كنند
آذین موحد دیگر عضو هیات داوران دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در این نشست خبری گفت: امیدوارم كه با تلاش شما خبرنگاران، جامعه آگاهی بیشتری به فرایند نوازندگی و موسیقی به دست آورد.
وی جشنواره موسیقی جوان را كارزار موسیقی در ایران دانست و گفت: موسیقی باید از وجهه صرفا، گذران اوقات فراغت خارج شود و در جایگاه خود به عنوان امری والا و تاثیرگذار در امور فرهنگی قرار گیرد و فقط كاری برای سرگرمی نباشد. این جشنواره در تمام این مسائل نقش بسیار مهمی دارد.
موحد ادامه داد: علی رغم تلاش ما در جشنواره ملی موسیقی جوان، هنوز موفق نشده ایم جایگاه موسیقی در جامعه را تبیین كنیم و امیدوارم خبرنگاران با طرح مسائل جدی، موسیقی را به جایگاه واقعی آن سوق دهد.
عضو هیات داوران جشنواره ملی موسیقی جوان با طرح این سوال كه چرا در گروه سنی الف تا این حد شركت كننده بسیار است اما در گروه سنی ب شركت كنندگان كمتر و در گروه سنی ج شركت كنندگان بسیار اندك است، گفت: كودكان در گروه سنی الف با پشتیبانی خانواده ها در جشنواره موسیقی جوان شركت می كنند، اما در گروه سنی ب و ج این شرایط وجود ندارد.
موحد تاكید كرد: من به موسیقی دیدگاهی جدی دارم و نگاهم گذران اوقات فراغت نیست. موسیقی شما را به درك عمیق تر وادار می كند و شما را به لایه های عمیق تری از تفكرتان سوق می دهد.

** جشنواره باید دبیرخانه داشته باشد
حمیدرضا اردلان عضو دیگر هیات داوران دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان نیز گفت: یكی از ویژگی های این جشنواره ملی بودن آن است. این مساله را همه باور كرده اند. اگر بخشی از این جشنواره جدا شود، دیگر وجه ملی بودن را ندارد. من شنیدم كه تصمیم گرفته اند بخش نواحی را جدا كنند. این كار را نكنید! تنها با وجود موسیقی دستگاهی، موسیقی نواحی و موسیقی كلاسیك در كنار هم می شود این جشنواره را ملی نامید.
وی تاكید كرد: جشنواره ای كه دخالت مسوولان كمتر است و چهره های صاحب فن در آن حضور دارند، می تواند موفق باشد.
این استاد موسیقی یكی از مشكلات جشنواره ملی موسیقی جوان را نبود دبیرخانه دائمی ذكر و اضافه كرد: برخی از سازها مانند دف، شركت كننده بسیاری دارد. تار، تنبور و آواز هم شركت كننده بسیار است. اما ساز شمشاد كه سازی باستانی است شركت كننده اندكی دارد.
وی گفت: همین ساز دوزله سه سال پیش یك شركت كننده داشت، اما امسال چهار شركت كننده دارد.
اردلان ادامه داد: ما در جشنواره ملی موسیقی جوان تنها به عنوان داور حضور داریم و تلاشمان می كنیم از نظر محتوا جشنواره را مدیریت كنیم تا آنچه وارد جشنواره می شود كیفیت بالایی داشته باشد.
هومان اسعدی دبیر دوازدمین جشنواره ملی موسیقی جوان نیز در این نشست خبری گفت: در شش دوره ای كه این جشنواره به طور مستمر برگزار می شود، سعی كرده ایم نقاط ضعف و قوت را بررسی و تغییر و تحولات لازم را ایجاد كنیم.

** بخش تكنوازی خلاقانه در این دوره به جشنواره اضافه شده است
این استاد موسیقی توضیح داد: در دو دوره قبل بخش ویژه ای با عنوان حفظ ردیف دستگاهی اضافه كردیم و در این دوره هم بخش ویژه موسیقی دستگاهی را داریم كه موضوعش تكنوازی خلاقانه است.
وی با بیان اینكه در این جشنواره بیش از 90 استاد برجسته موسیقی ایران همكاری دارند، ادامه داد: در حضور داوران تنوع سبك ها و مكاتب را رعایت كرده ایم و تلاشمان در این چند دوره این بوده كه به سمت پیشرفت برویم.

**جشنواره مشكلی در زمینه بودجه ندارد
علی ثابت نیا رییس انجمن موسیقی ایران نیز گفت: هزار و 633 نفر، در جشنواره شركت كردند كه از این تعداد 839 نفر در بخش موسیقی دستگاهی، 571 نفر در بخش موسیقی نواحی، 223 نفر در بخش كلاسیك بودند و در نهایت 600 نفر به مرحله نهایی راه یافتند.
وی توضیح داد: در این جشنواره سه بخش سنی الف، ب و ج داریم و از روز 22 مرداد در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد.
رییس انجمن موسیقی با بیان اینكه جشنواره در زمینه بودجه مشكلی ندارد، افزود: در سال های قبل هم مشكلی در زمینه بودجه نداشت.
نشست خبری امروز - دوشنبه - در دفتر موسیقی و با حضور، علیزاده، آذین موحد و حمیدرضا اردلان به عنوان نمایندگان هیات داوران و هومان اسعدی دبیر جشنواره و علی ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران برگزار شد.
فراهنگ**9012 ** 1418