به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این مواد سه بعدی متخلخل از جنس كلاژن و كیتوزان ساخته شده اند و از آنجا كه ساختاری شبیه به استخوان دارند، استخوان های از دست رفته در اثر بیماری یا جراحت را نیز ترمیم می كنند.
برای این منظور محققان مواد را در بخش آسیب دیده بافت قرار می دهند و سلول های بافت درون آن ها رشد می كنند. از آنجا كه این مواد سازگار با محیط زیست هستند، بدن آن ها را پس نمی زند و پس از مدتی ماده پلیمری تجزیه می شود و آنچه باقی می ماند بافت واقعی بدن انسان است كه ترمیم شده است.
نتایج آزمایشات اولیه نشان می دهد ماده اسفنجی كه درون استخوان آسیب دیده كار گذاشته می شود، پس از مدتی توسط سلول های طبیعی استخوان پر می شود؛ در حالی كه این اسفنج پلیمری تجزیه می شود. علاوه بر استخوان، این ماده اسفنجی پلیمری درون بافت كبد و عضلات نیز مورد آزمایش قرار گرفت و توانست بافت طبیعی هر دو اندام را ترمیم كند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Cell and Tissue Biology منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶
تهران– ایرنا- محققان دانشگاه پلی تكنیك سن پترزبورگ مواد پلیمری منحصر به فردی را توسعه دادند كه دارای ساختار اسفنجی بوده و قادر است بافت های آسیب دیده انسان را ترمیم كند.