احمد كاشي نژاد روز سه شنبه و در آستانه فرارسيدن روز خبرنگار در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعي ايرنا با اشاره به نقش و جايگاه خبرنگاران و عكاسان در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: جنگ و خبر را مي توان دو مقوله كاملا ازهم جدا ولي در عين حال مترادف يكديگر به خصوص در مواقع اندوه و شادي دانست كه خبرنگار با خلاقيت و ابتكارعمل خود مخاطبان را به صورت مناسب و تاثيرگذار از رويدادهاي پيش آمده آگاه مي سازد.
وي افزود: در دوران هشت سال دفاع مقدس ملت ايران براي كسب آخرين اطلاعات جبهه هاي نبرد و احساس حضور در كنار رزمندگان جبهه ها، با بهره گيري از رسانه ملي و دولتي آخرين اخبار و اطلاعات را از صحنه هاي نبرد به دست آورده و به يكديگر منتقل مي كردند.
جانباز دوران دفاع مقدس گفت: در ميدان نبرد و ثبت لحظه هاي عمليات رزمندگان در طول دوران دفاع مقدس، اين خبرنگاران و عكاسان بودند كه با حضور شجاعانه خود و دل به دريا زدن اخبار و اطلاعات جنگ را جمع آوري و به آگاهي مردم مي رساندند و در كنار آن با ثبت خاطرات تلخ و شيرين و به تصوير كشيدن رشادت ها و ايثار و گذشت مدافعان وطن، يكبار ديگر جايگاه خطير خود را به همگان نشان دادند.
كاشي نژاد با اشاره به اين كه آثار دفاع مقدس و كتاب هايي كه تاكنون از سوي رسانه ها در جشنوارهاي فرهنگي عرضه شده، برگرفته از اخبار و اطلاعات و حتي دست نوشته هاي رزمندگان، خبرنگاران و عكاسان دفاع مقدس است، افزود: همانگونه كه در جنگ تحميلي از جنبههاي مختلف درگير جنگ شده بوديم، خبرنگاران دوران دفاع مقدس هم از زواياي گوناگون به مقوله جنگ تحميلي ميپرداختند.
استاد علوم ارتباطات اظهار داشت: خبرنگاران نه براي اثبات خود بلكه با توجه به رسالتي كه داشتند، خود را موظف كرده بودند اين موضوع را به دنيا اثبات كنند كه رژيم بعثي عراق به سركردگي آمريكا و ديگر كشورها به خاك ايران تجاوز كرده و در اين راستا اطلاع رساني از صحنه هاي نبرد را بخشي از وظايف خود در دوران دفاع مقدس مي دانستند.
كاشي نژاد افزود: از سوي ديگر براي اثبات و پيگيري حقانيت دفاع مقدس و جلب حمايت مردم از جبهههاي نبرد، بايد افكار عمومي از تمام جنبهها مديريت و جنايتهاي دشمن بعثي كه به ايران لشكركشي كرده پوشش داده مي شد كه از جمله وظايف خطير خبرنگاران دفاع مقدس بود.
وي با بيان اين كه در حوزه خبري، خبرنگار حرفه اي بايد براي نبرد موضوعي آمادگي داشته باشد، اظهار داشت: خبرنگاري حوزه دفاع مقدس با ساير حوزه ها كاملا متمايز است بنابراين خبرنگار بايد توجه داشته باشد كه در كدام جبهه خبر تهيه ميكند.
كاشي نژاد گفت: جنگ هشت ساله ناخواسته و به يكباره بر كشور ايران تحميل شد؛ شرايطي كه هنوز ارتش و نيروهاي مسلح آمادگي نداشت و كشور با دو جنگ نظامي و ديگري جنگ رسانهاي مواجه بود.
وي اظهار داشت: در اين چنين شرايطي پس از بسيج امكانات رزمي، امكانات رسانهاي نيز به سرعت ساماندهي و خبرنگاران و گروه هاي رسانه اي در كنار نيروهاي رزمنده به سرعت خود را با شرايط بحران هماهنگ كردند تا جنگ نرم همگام با جنگ فيزيكي و سخت پيش رود و در شرايطي كه پيروزيهاي رزمندگان از سوي دنيا ناديده گرفته ميشد، به بيان پيشرفتها و موفقيتهاي رزمندگان براي مردم جامعه بپردازند.
استاد علوم ارتباطات با بيان اينكه شهيد محمود صارمي خبرنگار ايرنا از جمله رزمندگان جنگ نرم بود كه به وظيفه خطير خود به خوبي عمل كرد، افزود: رسالت خبرنگاري همانا رساندن اخبار صحيح به مخاطبان است و خبرنگاري كه خود در صحنه نبرد به شهادت مي رسد، اثربخش ترين و ناب ترين اطلاع رساني و آگاهي رساني را بر جاي مي گذارد.
در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران روز 17 مرداد مصادف با شهادت محمود صارمي خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي به عنوان روز خبرنگار نامگذاري شده است.
محمود صارمي در روز هفدهم مردادماه سال 1377، به همراه هشت نفر از اعضاي كنسولگري ايران در مزار شريف به دست گروهك تروريستي طالبان به شهادت رسيد.
اجتمام* 1417*1834
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۵
تهران- ايرنا- كارشناس علوم ارتباطات، نقش خبرنگاران و عكاسان در طول هشت سال دفاع مقدس را بي بديل دانست و گفت: آنها همگام با رزمندگان اسلام در جبهه هاي نبرد ضمن ثبت رويدادهاي تلخ و شيرين با سلاح خود كه همانا قلم، كاغذ و دوربين بود، در راستاي اثبات حقانيت ملت ايران با دنيا جنگيدند.