تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴

تهران – ایرنا – مطالعات جدید محققان آمریكایی نشان می دهد یك مولكول در ایجاد خارش و درد پوست ناشی از بیماری های التهابی نقش دارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، این مولكول sphingosine 1-phosphate یا به اختصار S1P نام دارد و از طریق دو مسیر متمایز، در ایجاد خارش و درد پوست در بیماری هایی مانند پسوریازیس و دیگر بیماری های التهابی مانند آسم نقش دارد.
محققان در ادامه مطالعه و با بررسی مدل حیوانی،‌ گیرنده این مولكول به نام S1PR3 را شناسایی كردند و دریافتند با انسداد این گیرنده می توان از خارش و درد پوست جلوگیری كرد. خارش و درد پوستی عوارض جانبی بسیاری از بیماری هاست و باعث آزار بیمار می شود.
این مطالعه در ساخت داروهای موثر برای درمان درد و خارش پوست بسیار موثر است و مهمترین هدف آن كاهش عوارض پسوریازیس است.
پسوریازیس یك بیماری خودایمنی التهابی مزمن پوستی است كه دو تا سه درصد افراد سفید پوست را تحت تاثیر قرار می دهد. عود علایم این عارضه در فصل سرما بیشتر دیده می شود. مهمترین علایم پسوریازیس شامل ایجاد تكه های ضخیم قرمز رنگ پوستی و فلس های نقره ای رنگ است كه بسیار دردناك بوده و سبب خارش می شود. این عارضه معمولا زانو، آرنج، پوست سر، كف دست و پا و كمر را تحت تاثیر قرار می دهد؛ همچنین در اطراف ناخن، ناخن پا و داخل دهان نیز دیده شده است.
نتایج این مطالعه در نشریه JNeurosci منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440