به گزارش ايرنا، كاروان صلح خواه مهاجران افغان با همين هدف ديروز سه شنبه پس از 50 روز پياده روي از استان خيبر پشتونخواه پاكستان وارد كابل شد.
اين كاروان چند ده نفري 50 روز پيش حركت خود را از شهر«پيشاور» پاكستان آغاز كرد و با ورود به كابل به شيوه مردمي كه اين روزها در داخل و خارج افغانستان رواج يافته از دولت و گروه طالبان برقراري صلح را مي خواهند.
اعضاي اين كاروان امروز چهارشنبه در يك نشست خبري در كابل حضور يافتند و از طرفهاي درگير جنگ در افغانستان خواستند كه به درگيري خانمانسوز در كشورشان نقطه پايان بگذارند و با يك ديگر صلح كنند.
«نظام الدين شينواري» عضو اين كاروان به خبرنگاران گفت كه تمام مردم افغانستان از تدوام جنگ در كشورشان خسته شده اند و طرفدار پايان جنگ و تحقق صلح و ثبات و امنيت هستند.
وي تأكيد كرد كه در حال حاضر صلح به يك خواست ملي براي افغان ها تبديل شده ، گروه طالبان و دولت بايد به اين خواست برحق مردم احترام بگذارند و براي پايان جنگ به گفت و گو روي آورند.
اين كاروان خواهان اعلام آتش بس بين طالبان و دولت است تا بدنبال آن گفت و گوي صلح آغاز شود تا مردم شاهد تامين صلح و امنيت در كشور باشند.
به گفته اعضاي اين كاروان مردم افغانستان در 40 سال گذشته به دليل جنگ و ناامني بيسواد باقي مانده اند و تداوم بيسوادي ، جهل را به ادامه مي آورد و جهل نيز تنها به جنگ و كشتار مردم كمك مي كند و بايد با پايان دادن به جنگ براي آموزش و تحصيل مردم تلاش كرد.
كاروان مشابهي نيز در اواخر ماه مبارك رمضان از استان هلمند در جنوب افغانستان و پس از 27 روز پياده روي و عبور از استان هاي «قندهار»، «زابل»، «غزني» و «ميدان وردك» وارد كابل شد كه آن ورود همزمان شد با روزهاي آتش بس دو طرف درگيري در اين كشور كه به مناسبت عيد فطر برقرار شده بود.
كاروان هلمندي با بست نشستن در مقابل سفارت هاي خارجي و ارسال نامه به مردم آن كشورها ، خواستند تا با مردم افغانستان براي تأمين صلح همكاري كنند.
اعضاي اين كاروان باور دارند كه مردم كشورهايي كه آنها در مقابل سفارت خانه هايشان در كابل تجمع كردند مي توانند بر دولت هاي خود فشار آورند، تا در راستاي تأمين صلح همكاري كنند تا اين روياي افغان ها به واقعيت مبدل شود.
همزمان با حضور كاروان صلح هلمندي تعدادي از مردم در استان هاي «بغلان»، «پكتيا» و «كنر» نيز گردهم آمدند و با حمايت از شيوه صلح خواهي مردم خواستار پايان جنگ بين طالبان و دولت شدند.
روز گذشته يك كاروان مشابه از استان هرات پاي پياده راه افتاده تا با پيمودن بيش از يك هزار كيلومتر خود را به كابل برساند و با كاروان هاي صلح خواهي مهاجران افغان از پاكستان و كاروان هلمندي يكجا شوند.
كاروان صلح خواهان هلمندي اعلام كرده اند كه اين بار با پاي برهنه از كابل به سمت مزارشريف مركز استان «بلخ» در شمال خواهند رفت و از مردم اين استان خواهند خواست كه براي تأمين صلح به پاخيزند.
رئيس اين كاروان به ايرنا گفت كه آنها با بازگشت از مزارشريف بارديگر در مقابل سفارت خانه هايي كه بست نشيني كردند ، جواب روشن طلب خواهند كرد.
«اقبال خيبر» گفت كه اگر سفارت هاي خارجي با كاروان صلح خواهان افغانستان صادقانه همكاري نكنند اين بار با حضور گروه بزرگ تري از مردم افغانستان درخواست بسته شدن اين سفارت خانه ها را خواهيم كرد.
هرچند دولت افغانستان از خواسته هاي اين كاروان اعلام حمايت كرده است اما از آنجايي كه صلح به دو طرف قضيه درگيري ارتباط دارد، طالبان در پاسخ به اعضاي اين گروه براي صلح گفته است كه بجاي آمدن پيش آنها بايد به «بگرام» مهمترين پايگاه نظاميان خارجي رفته و از آمريكايي ها بخواهند كه افغانستان را ترك كنند تا صلح تأمين شود.
اكنون دولت افغانستان تأييد كرده است كه روي طرحي رايزني مي كنند تا بار ديگر در روزهاي عيد قربان با طالبان اعلام آتش بس كنند.
رئيس جمهوري، رئيس اجرايي و شوراي عالي صلح افغانستان گفته اند كه با توجه به آتش بس عيد فطر در حال آماده كردن طرحي جديد براي آتش بس در روزهاي عيد قربان هستند.
شنيده مي شود كه اين بار آتش بس بين 10 روز تا دو ماه اعلام خواهد شد اما شماري از آگاهان مسائل سياسي و اعضاي مجلس سنا و نمايندگان با اعلام آتش بس يك طرفه مخالف هستند و باور دارند كه در اعلام آتش بس يك طرفه نه تنها صلح تأمين نخواهد شد بلكه در اين زمان تلفات نيروهاي امنيتي افزايش يافته و طالبان افراد خود را در داخل شهرها براي حملات در زمان هاي بعد جاسازي خواهند كرد.
مردم افغانستان از ادامه چهاردهه جنگ، كشتار، آوارگي و مهاجرت خسته شده اند و خواهان صلح هستند اما تاكيد دارند كه خواستار تامين صلح به شيوه اي كه يك بحران تازه جاي آن را بگيرد نيستند.
آساق*291*1104**1663
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۸
كابل - ايرنا - با نزديك شدن عيد قربان ، مطالبه آتش بس و تحقق صلح در افغانستان به يك خواست عمومي تبديل شده است و حركت كاروان هاي مردمي با شعار صلح خواهي رو به ازدياد است.