به گزارش ایرنا، «مایك پنس» معاون رئیس جمهوری آمریكا كه به همراه «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا به ساختمان پنتاگون در ویرجینیا رفته بود، با اعلام این طرح گفت، زمان آن فرا رسیده است كه واشنگتن برای «میدان نبرد بعدی» آماده شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در ماه ژوئن با این استدلال كه پنتاگون باید سلطه این كشور را در فضا اعمال كند، دستور تشكیل نیروی فضایی را صادر كرده بود. پنتاگون در حال حاضر پنج شاخه نظامی شامل نیروی دریایی، گارد ساحلی، تفنگداران دریایی، نیروی هوایی و ارتش دارد. نیروی فضایی ششمین شاخه وزارت دفاع آمریكا قلمداد می شود.
به نوشته رویترز، تشكیل این نیرو باید به تایید كنگره برسد. این در حالی است كه برخی قانونگذاران و مقام های دفاع آمریكایی نسبت به این طرح ابراز بدبینی كرده اند زیرا اجرای چنین طرحی را مستلزم هزینه های زیاد و عبور از پیچیدگی های اداری می دانند.
با این حال، پنس در سخنان خود در پنتاگون از طرح های بلندپروازنه آمریكا رونمایی كرد. وی گفت، امیدوار است كه این طرح تا سال 2020 یعنی زمانی كه دوره ریاست جمهوری ترامپ به پایان می رسد، اجرایی شود.
به گزارش تارنمای كاخ سفید، معاون رئیس جمهوری آمریكا اظهار داشت: زمان آن رسیده است تا فصل مهم و تازه ای را در تاریخ نیروهای مسلح خود بنویسیم و برای میدان نبرد بعدی آماده شویم؛ یعنی جایی كه بهترین و شجاع ترین نیروهای آمریكا فراخوانده می شوند تا با نسل جدید تهدیدهایی كه علیه مردم و كشور ما وجود دارد، مقابله كرده و آنها را شكست دهند.
پنس با اشاره به اینكه «زمان آن است كه نیروی فضایی ایالات متحده تشكیل شود» اظهار داشت: همانطوریكه رئیس جمهوری به روشنی و قاطعانه گفته فضا یك میدان نبرد است، درست همانند زمین، هوا و دریا.
وی ادامه داد: فضا بخش مهمی از امنیت، شكوفایی و شیوه زندگی ماست. به گفته پنس، پنتاگون گزارشی درباره اولین مراحل طرح دولت آمریكا برای اجرای دستور ترامپ را منتشر كرده است.
معاون ترامپ افزود: رئیس جمهور و تمام دولت او اقدام قاطعی انجام داده تا قدرت آمریكا را در فضا نیز تقویت كند.
پنس گفت: امروزه كشورهای دیگر به دنبال آن هستند تا در سیستم های فضایی ما اخلال ایجاد كرده و برتری آمریكا را فضا به چالش بكشند.
وی مدعی شد: طی سال ها، كشورهایی مانند روسیه، چین، كره شمالی و ایران به دنبال تسلیحاتی انداختن پارازیت، كور كردن و از كار انداختن ماهواره های ارتباطی و ناوربری ما از طریق حملات الكترونیك در زمین بوده اند.
او چین را به «نظامی كردن فضا» و روسیه را به تلاش برای «طراحی لیزری هوابرد برای اخلال در سامانه فضایی» آمریكا متهم كرد.
**یادآوری شكست در طبس
پنس در ادامه صحبت های خود به شكست آمریكا در نجات گروگان های لانه جاسوسی آمریكا در سال 1359 نیز پرداخت. وی اظهارداشت: همه ما درس سختی را كه در اوایل دهه 1980 آموختیم به یاد داریم، زمانی كه شكست تراژیك «صحرای یك» رخ داد. هشت آمریكایی میهن پرست در حالی كه سعی می كردند همتایان آمریكایی گروگان گرفته شده در ایران را نجات دهند، در حین انجام وظیفه جان باختند.
معاون رئیس جمهوری آمریكا ادامه داد: آمریكا در پی آن ماموریت شكست خورده مصمم شد تا اطمینان حاصل كند كه همه نیروهای مشترك ما همواره از آموزش، هماهنگی و رهبری لازم به منظور اتمام ماموریت های خود برخوردار باشند. گام هایی كه ملت ما در آن سال ها برداشت زمینه را فراهم كرد تا فرماندهی عملیات های ویژه ایالات متحده ایجاد شود.
به گزارش ایرنا، در 5 اردیبهشت 1359(24 آوریل 1980) 6 هواپیما و 8 بالگرد آمریكایی برای آزادی 53 گروگان در تهران وارد فضای پروازی ایران شدند. در هنگام اجرای عملیات با ورود به حریم هوایی ایران یكی از بالگردها در 120 كیلومتری راور كرمان دچار نقص فنی شده و به اجبار فرود میآید و سرنشینان آن به بالگردی دیگر منتقل میشوند و همان بالگرد نیز دچار نقص فنی شده و به ناچار به ناو هواپیما بر بازمیگردد.
6 هواپیما و 6 بالگرد دیگر خود را به طبس رسانده و در تاریكی شب در منطقهای دور افتاده بدون متوجه شدن نیروهای نظامی ایرانی فرود میآیند. در حین سوختگیری یكی دیگر از بالگردها دچار نقص فنی شده و در مجموع در حالیكه هنوز عملیات آغاز نشده، 3 فروند بالگرد از دست رفته بود. پس از تماس با مركز عملیات، كارتر دستور بازگشت نیروها را میدهد؛ ولی هنگام برخاستن هواپیماها و بالگردها طوفان شن آغاز شده و یك هواپیمای سی130 و یك بالگرد سیاچ-53 به هم خورده و هر دو آتش میگیرند كه در این حادثه 8 نفر از نیروهای آمریكایی در آتش سوخته و 4 بالگرد ناتوان از پرواز روی زمین باقی می مانند، نیروها با 5 هواپیما خود را به ناو هواپیمابر ناو نیمیتز می رسانند و بدین ترتیب عملیات بطور كامل شكست میخورد.
«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا نیز در مراسم سخنرانی پنس حضور داشت و به ایراد سخنرانی پرداخت. متیس تاسیس فرماندهی نظامی را دارای «اهمیتی حیاتی» خواند.
**ایده احمقانه
آغاز رسمی روند تاسیس ششمین شاخه ارتش آمریكا در میان برخی مقام های این كشور با استقبال سرد و حتی با مخالفت های شدیدی روبرو شد. مقام های پنتاگون كوشیدند مخالفت خود را به طور مستقیم بیان نكنند اما بودجه تاسیس آن را زیر سوال ببرند و نواقص مالی آن را برجسته كنند.
«پاتریك شاناهان» معاون وزیر دفاع آمریكا گفت كه مقام های پنتاگون هنوزنمی دانند كه این پروژه چقدر هزینه نیاز دارد اما ممكن است كه میلیاردها دلار خرج روی دست دولت بگذارد.
وی به خبرنگاران گفت: «ما هنوز هیچ ارزیابی درباره هزینه ها نداریم.» اما این مقام وزارت دفاع آمریكا افزود كه شاید تا ماه نوامبر رقم دقیقی در این باره ارائه شود.
این در حالی است كه پنس از كنگره خواسته كه هشت میلیارد دلار در بودجه دفاعی سال آینده آمریكا برای این پروژه كنار بگذارد. متیس سال گذشته با اكراه با طرح تشكیل نیروی فضایی برخورد كرده بود. او در نامه ای به مجلس نمایندگان آمریكا با تاسیس این نیرو به عنوان بخشی از نیروی هوایی مخالفت كرده بود.
متیس روز پنجشنبه سعی كرد موضع متفاوتی اتخاذ كرده و خود را حامی این طرح معرفی كند. شاناهان در توجیه این تغییر نظر متیس اظهار داشت كه وزیر دفاع به دلیل ابهام در بودجه این نیرو با تشكیل آن مخالفت كرده بود.
«بیل نلسون»سناتور دموكرات هشدار دادكه این طرح«نیروی هوایی را متلاشی خواهد كرد. «برنی سندرز» سناتور مستقل نیز با بیانی طعنه آمیز در توئیتر نوشت،«شاید، فقط شاید»بهتر باشد كه«قبل از آنكه میلیاردها دلارصرف نظامی كردن فضای بیرونی كنیم» دولت خدمات بهداشت و درمان را برای مردم آمریكا تضمین كند.
«تولسی گابارد» عضو دموكرات مجلس نمایندگان آمریكا از هاوایی هم صدایش را در مخالفت با طرح تشكیل نیروی فضایی بلند كرد. او در توئیتر نوشت، تشكیل نیروی فضایی یعنی «پول بیشتر برای مقاطعه كاران دفاعی».
وی افزود: این در حالی است كه «فلینت» (شهری در ایالت میشیگان) آب سالم ندارد. پورتوریكو هنوز برای بهبودی در پی توفان ماریا با مشكل مواجه است. زیرساخت های سراسر كشور در حال نابودی است. مردم نیز بی سروسامان شده اند زیرا از عهده پرداخت اجازه بها و چیزهای دیگر برنمی آیند. اولویت با كدام است؟
«مارك كلی»از فضانوردان سابق ناساهم اظهارداشت كه طرح ترامپ برای تشكیل یك نیروی نظامی جدید«زائد» و «اتلاف» پول است.
«برایان شاتس»سناتور دموكرات از هاوایی هم از تاسیس این فرماندهی انتقاد كرد و گفت، این طرح تنها به این دلیل اجرایی شده كه جمهوریخواهان با آن مخالفت نكرده اند. وی در صفحه شخصی خود در تویئتر نوشت: هیچ جمهوریخواهی نیست كه به رئیس جمهوری بگوید این یك ایده احمقانه است.
او از این فرصت استفاده كرده و در ضمن این انتقاد از رای دهندگان آمریكایی خواست تا در انتخابات میاندوره ای ششم ماه نوامبر (15 آبان) به جمهوریخواهان رای ندهند و دموكرات ها را به كنگره بفرستند.
شبك**9423**1708
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۵:۴۸
تهران – ایرنا – دولت آمریكا در تلاش برای نظامی كردن فضا از طرح تشكیل «نیروی فضایی» این كشور تا سال 2020 رونمایی كرد؛ طرحی كه حتی مقام های دفاعی و اعضای كنگره درباره عملیاتی شدن آن تردید دارند و به مخالفت با آن برخاسته اند.