كرمانشاه - ايرنا - روز خبرنگار بار ديگر فرصتي ايجاد كرد تا اهالي رسانه يك دورهمي با مسئولان ارشد استان داشته باشند و از مسايل و مشكلات كاري خود به آنها بگويند تا شايد اندكي از مصايب آنها كاسته شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا؛ مراسم گراميداشت روز خبرنگار پنجشنبه شب با حضور هوشنگ بازوند استاندار كرمانشاه و معاونينش، مديركل حوزه استاندار، مديركل سياسي و انتخابات و مديركل و معاون فرهنگ و ارشاد اسلامي در سرسراي شهداي دولت استانداري برگزار شد.
در اين مراسم كه به همت استانداري كرمانشاه، خانه مطبوعات و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي تدارك ديده شده بود از 418 نفر از اهالي رسانه استان با اهداي هداياي تجليل شد.
در اين مراسم برخي از خبرنگاران به نمايندگي از همكاران خود به تشريح مسايل و مشكلات كاري پرداختند و خواستار حمايت استاندار و مسئولان از رسانه ها شدند.

** استاندار جايگاه مطبوعات استان را احيا كند
رئيس خانه مطبوعات كرمانشاه زحمات يك ساله خبرنگاران استان را ارج نهاد و گفت: خبرنگاران استان با كمترين توقع و انتظار، بيشترين تلاش و زحمت را براي اطلاع رساني و فرهنگ سازي متحمل مي شوند.
فريدون معتمديان ، بر تقويت رسانه ها در راستاي ايفاي رسالت و نقش آنها در جامعه تاكيد كرد و افزود: اگر رسانه و خبرنگار حمايت شود مي تواند بهتر و بيشتر به جامعه خدمت نمايد.
او بر تقويت افراد توانمند در عرصه رسانه نيز تاكيد كرد و از افراد ناتوان نيز خواست اين عرصه را ترك نمايند.
صاحب امتياز و مديرمسئول هفته نامه بيستون در ادامه سخنان خود به پايين آمدن كيفيت نشريات در استان نيز اشاره كرد و يكي از دلايل آن را مشكلات اقتصادي رسانه ها دانست.
معتمديان به فعاليت فضاي مجازي نيز گريزي زد و افزود: انتظار داريم قبل از تقويت و حمايت از فضاي مجازي مسئولان به فكر رفع مشكلات نشريات مكتوب باشند كه در حال تعطيلي هستند.
او بر احياي جايگاه رسانه ها در استان از سوي مسئولان تاكيد كرد و از استاندار خواست در اين راه تلاش كند.
او آمادگي رسانه ها براي كمك به توسعه استان نيز اشاره كرد و افزود: همواره رسانه هاي استان در همه عرصه ها حضور فعال و موثري داشته و خواهند داشت.

** يادي از خبرنگاران فقيد كرمانشاه
منوچهر نجمايي روزنامه نگار پيشكسوت كرمانشاهي نيز در اين مراسم برگزاري چنين برنامه هايي را مايه خشنودي و انگيزه در خبرنگاران دانست و از بانيان برگزاري آن قدرداني كرد.
اين فعال رسانه اي شاغل در روزنامه باختر كرمانشاه يادي از 2 خبرنگار فقيد كرمانشاهي كرد و گفت: همه ما شاگردان مرحوم محمدباقر احمدي و محمدرضا رحمتيان از خبرنگاران خبرگزاري ايرنا كرمانشاه هستيم.
وي گريزي به مشكلات حوزه رسانه نيز زد و افزود: چاپخانه يكي از نيازهاي اصلي نشريات مكتوب استان است كه انتظار داريم دولت براي راه اندازي آن تلاش كند.

** انتظار پاسخگويي از مسئولان را داريم
پريسا پانياز خبرنگار صدا و سيماي مركز كرمانشاه نيز در اين مراسم پرسش ها و پيگيري هاي خبرنگاران را در راستاي رفع مشكلات مردم دانست و گفت: ما خبرنگاران نماينده افكار عمومي هستيم و سوالات ما برگرفته از مطالبات و دغدغه هاي مردم است.
وي اظهار داشت: خبرنگاران استان كرمانشاه هيچ گاه در فكر تخريب مسئولان نبوده و نيستند و پرسشگري آنها در راستاي رفع مشكلات مردم است.
او خطاب به استاندار كرمانشاه گفت: ما انتظار داريم مديران سريع پاسخگوي پرسش هاي خبرنگاران باشند نه اينكه چند ماه ما دنبال يافتن سوالاتمان باشيم.
پانياز همچنين بر رفع مشكلات صنفي خبرنگاران نيز تاكيد كرد و گفت: خبرنگاران فاقد بيمه هستند، دستمزد آنها پايين است و از همه مهمتر امنيت شغلي ندارند.

** مشكلات اقتصادي خبرنگاران جدي است
سردبير خبرگزاري ايسنا كرمانشاه نيز در اين مراسم شماري از مسايل و مشكلات صنفي خبرنگاران را بر شمرد و گفت: علت اصلي بسياري از مسايل و مشكلات اهالي رسانه استان به مشكلات اقتصادي بر مي گردد.
رضا كبودي افزود: مشكلات اقتصادي بر روند فعاليت كاري رسانه ها تاثير گذاشته و كيفيت كار آنها را تحت الشعاع قرار داده است.
وي تاكيد كرد كه مسئولان استان بايد به فكر تقويت رسانه ها و رفع مشكلات اقتصادي آنها باشند.

** خبرنگاران دسترسي آزاد به اطلاعات ندارند
سرپرست روزنامه ايران در استان كرمانشاه نيز در ادامه اين مراسم گفت: خبرنگاران و اهالي رسانه استان از حقوق اوليه هر شهروندي مانند بيمه، امنيت شغلي و دستمزد كافي برخوردار نيستند.
كاوه رستمي تاكيد كرد تا زماني كه اين مشكلات اقتصادي و صنفي خبرنگاران برطرف نشود نمي توان انتظاري از رسانه ها براي ايفاي نقش و رسالت خود داشته باشند.
اواز استاندار كرمانشاه به واسطه باز كردن فضاي نقد در رسانه ها قدرداني كرد و اظهار داشت: انتظار داريم اطلاعات در اختيار خبرنگاران قرار گيرد تا بتوانند شفاف سازي كنند و بر روند فعاليت مديران و دستگاه ها نظارت داشته باشند.
او دسترسي آزاد به اطلاعات را يكي از نيازهاي اصلي رسانه ها دانست و افزود: گردش آزاد اطلاعات از ايجاد رانت و فساد در جامعه جلوگيري مي كند و سطح آگاهي هاي عمومي مردم را بالا مي برد.

** استاندار با ساخت دفاتر مطبوعات موافقت كند
مدير خانه مطبوعات استان كرمانشاه نيز در بخش پاياني اين مراسم از استاندار خواست با واگذاري قطعه زميني در شهر كرمانشاه براي ساختن دفاتر نشريات موافقت كند.
وحيد نيشابوري افزود: براساس مصوبه سال 89 شوراي اسلامي شهر كرمانشاه، قطعه زميني در بافت فرسوده مركز شهر كرمانشاه به خانه مطبوعات واگذار شده كه براي ساخت و ساز در اين محل نياز به دستور استاندار داريم.
او گفت: شوراي اسلامي شهر و شهرداري كرمانشاه موافق ساخت اين مكان هستند و مشكل اصلي نبود اعتبارات براي ساخت اين مكان هستم.
نيشابوري از استاندار كرمانشاه خواست دستور پرداخت تسهيلات كم بهره به رسانه ها براي ساخت اين مكان را صادر كند.
استاندار كرمانشاه در اين ارتباط گفت: به شريط رفع مشكلات مربوط به تملك زمين و سند آن، براي پرداخت تسهيلات به رسانه ها اقدام مي كنيم.
در اين مراسم خبرنگاران خبرگزاري ايرنا از 'علي مولوي' رئيس اين مركز به پاس سال ها تلاش، قدرداني كردند.
خبرنگاران حاضر در اين مراسم، شام را مهمان استانداري كرمانشاه بودند.
سابقه روزنامه نگاري در استان كرمانشاه به حدود 110 سال قبل باز مي گردد و براساس اطلاعات موجود، اولين نشريه اي كه در استان چاپ شده، روزنامه اي به اسم كرمانشاه بوده است.
براساس آمار اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي اكنون 81 نشريه محلي، 36 پايگاه خبري برخط، 2 پايگاه خبري غيربرخط و نمايندگي 95 نشريه سراسري مكتوب در استان كرمانشاه فعاليت دارد.
براساس اين آمارها بيش از 200 نفر به عنوان مدير مسئول، سردبير، خبرنگار و بازارياب در رسانه هاي استان مشغول به كار هستند.
3033/8066