به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مرتضی رضایی» روز شنبه در چهارمین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراك دام، طیور و آبزیان ایران (feedexpo) كه در بوستان گفت و گو برپاست، خواستار افزایش بهره برداری از ظرفیت تولید خوراك دامی در كشور شد.
معاون وزیر جهادكشاورزی در امور تولیدات دامی تصریح كرد: از 110 سال پیش، تغذیه دام یك علم فراگیر شد تا جایی كه ارزش غذایی آن با جو مورد مقایسه قرار گرفت و امروز برای تهیه خوراك آماده دام، طیور و آبزیان باید بین 40 تا 45 ماده مغذی و مواد اولیه نهاده ها در جیره غذایی خوراكی دام مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: ظرفیت فعلی صنعت خوراك دام كشور مناسب نیست و باید بتوانیم از این ظرفیت برای توسعه تولید و صادرات این بخش استفاده كنیم.
وی صنعت دام، طیور و آبزیان را صنعتی بزرگ و فراگیر دانست و گفت: اكنون سالانه بیش از 14 میلیون تن تولید دام، طیور و آبزیان در كشور تولید و حدود 75 میلیون تن خوراك دام و طیور شامل انواع غله ای، پروتئین زا و علوفه ای مصرف می شود در حالی كه ظرفیت تولید می تواند رقمی بیش از آن باشد.
وی برگزاری نمایشگاه های تخصصی خوراك دام را برای آمادگی حضور در بازارهای جهانی موثر دانست و افزود: این صنعت خواركی كیفی برای دام تولید كند كه قابل رقابت در بازارهای بین المللی باشد.
رضایی اظهار داشت: هنوز برخی دامداران و مرغداران اعتقادی به استفاده خوراك دام آماده ندارند، زیرا در بحث ترویج و آموزش همچنان عقب هستیم.
وی افزود: باید بتوانیم با تكنولوژی روز تولید خوراك دام، هزینه های دام و دامپروری و پرورش طیور را كاهش دهیم زیرا در غیر این صورت، تولیدكنندگان رغبتی برای استفاده از خوراك دام آماده و فراوری شده ندارند و آن را كالایی لوكس می دانند.
معاون وزیر جهادكشاورزی تاكید كرد: در دنیا برای تغذیه طیور، بره و بزغاله پیشرفت هایی كرده اند تا جایی كه خوراك آماده فوق تخصصی تولید می كنند و برای جوجه یك روزه نیز تا هفت روز نخست به نوعی جیره غذایی را تامین می كنند كه در وزن نهایی مرغ، كاهش ضریب تبدیل و هزینه های تولید تاثیرگذار است.
این مقام مسئول تصریح كرد: وظیفه ما به عنوان متولی بخش، این است كه با همكاری تشكل ها و صنایع دام و طیور، كارگروه های تخصصی برای آسیب شناسی تشكیل دهیم.
رضایی اظهار داشت: جو به تنهایی نیاز دامی كشور را تامین نمی كند، بنابراین تمام صنعت دام و طیور كشور اعم از نژادهای بومی، سنتی، اصیل و به روز و مدرن باید از تكنولوژی جدید بهره مند شوند و خوراك آماده یا كنسانتره را در اختیار داشته باشند.
** مشكل صادرات خوراك دام و طیور برطرف می شود
این مقام مسئول همچنین از صادرات بخشی از خوراك دام و طیور خبر داد و گفت: با تغییرات نرخ ارز، تلاش می شود صنعت دام، طیور و آبزیان و خوراك دام ارتقا یابد.
رضایی گفت: تا یك ماه پیش دغدغه تعیین قیمت شیرخام را داشتیم اما اكنون كه این مشكل حل شده، تلاش می كنیم مشكل خوراك دام و طیور نیز برطرف شود.
وی ادامه داد: از آنجا كه برخی نهاده های دام و طیور از طریق واردات تامین می شود، انتظار نمی رود كه هزینه های تولید خوراك پایین تر از میانگین جهانی آن باشد و این فرصتی است كه باید از آن در بخش صادرات بهره مند شویم.
چهارمین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراك دام، طیور و آبزیان ایران (feedexpo) از امروز (بیستم مرداد) با حضور مسئولان وزارت جهادكشاورزی در تهران آغاز به كار كرد و تا 22 مردادماه جاری به مدت سه روز در بوستان گفتگو برپاست.
در این نمایشگاه نمایندگانی از 32 كشور حضور دارند كه از میان كشورهای اروپایی می توان به آلمان، اتریش، اسپانیا، انگلیس، ایتالیا، ایرلند، نروژ، فرانسه، مجارستان، سوئیس، هلند، سوئد،بلژیك، بلغارستان، اسلواكی، اسلوونی و اوكراین اشاره كرد.
تركیه، چین، برزیل، ژاپن، كانادا، كره جنوبی، هند و مالزی دیگر شركت كنندگان در این نمایشگاه هستند.
اقتصام**9186*2025
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۰
تهران- ایرنا- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادكشاورزی گفت: ظرفیت تولید بیش از 20 میلیون تن خوراك دام و طیور و آبزیان در كشور وجود دارد كه تنها نیمی از آن فعال و بقیه ظرفیت ها خالی است.