تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷

تهران– ایرنا- پرتاب اولین فضاپیمای جهان برای كشف اسرار خورشید و اتمسفر آن كه قرار بود ظهر امروز مستقیما راهی این ستاره شود، به خاطر مسائل فنی به فردا موكول شد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از سی ان ان، كاوشگر خورشیدی پاركر كه دارای موتور قوی است و به اندازه یك خودرو و با هزینه ای حدود 1.5 میلیارد دلار توسط ناسا ساخته شده است، قرار بود از یك پنجره 65 دقیقه ای توسط یك موشك Delta IV Heavy از پایگاه فضایی كیپ كارنوال واقع در فلوریدا به فضا پرتاب شود، اما پس از تاخیر در انجام آن، در نهایت اعلام شد كه این سفر 24 ساعت به تعویق می افتد و در صورت تداوم مشكلات فنی، به روز دوشنبه موكول می شود.
براساس برنامه ریزی صورت گرفته، این كاوشگر بدون سرنشین بیش از هر فضاپیمای دیگری به خورشید نزدیك خواهد شد و هدف اصلی آن كشف اسرار كرونا، اتمسفر غیرمعمول این ستاره است. كرونا 300 برابر گرم تر از سطح خورشید است و ذرات پرانرژی و پلاسما را به فضا پرتاب می كند كه قادرند توفان های فضایی ژئومغناطیسی ایجاد كنند و آسیب های جدی به شبكه توزیع نیرو در زمین وارد كنند.
این كاوشگر در مامموریت آن به محققان در پیش بینی زمان برخورد بادهای خورشیدی به زمین كمك می كند و اطلاعاتی را درباره بادها و توفان های خورشیدی به دست می دهد كه امكان محافظت بهتر از فضانوردان را در ماموریت های مختلف در ماه و مریخ فراهم می كند.
كاوشگر پاركر توسط یك سپر حرارتی بسیار توانمند محافظت می شود كه 11.43 سانتیمتر ضخامت دارد. این سپر حرارتی به گونه ای طراحی شده كه در برابر تشعشعاتی تا 500 برابر آنچه به سطح زمین می رسد مقاوم است و از كاوشگر كه قرار است در فاصله 6.16 میلیون كیلومتری خورشید حركت كند، در برابر گرمای فوق العاده زیاد این ستاره محافظت می كند.
در مناطقی كه گرمای محیط بیش از یك میلیون درجه است، انتظار می رود نورخورشید، سپر حرارتی را تنها تا 1371 درجه سانتیگراد گرم كند. حتی در این شرایط نیز دمای داخل كاوشگر 30 درجه سانتیگراد خواهد بود.
قرار است پاركر در دوره 7 ساله ماموریت خود 24 بار در مدار خورشید گردش كند و تجهیزات نصب شده در آن، تغییرات مغناطیسی خورشید، ذرات باردار مربوط به شعله های خورشیدی و پدیده موسوم به خروج جرم از تاج خورشیدی را ارزیابی كنند.
همچنین قرار است این كاوشگر صدای امواج پلاسما را كه در اثر حركت ذرات ایجاد می شود، شنود كند. علاوه بر این قرار است با استفاده از یك ابزار تصویربرداری نور سفید، تصاویری از اتمسفر خورشید گرفته شود.
زمانی كه كاوشگر پاركر به قدر كافی به خورشید نزدیك شود قادر است با سرعتی معادل 692018 كیلومتر بر ساعت حركت كند و به سریع ترین شی ساخته دست بشر تبدیل شود.
علمی (6)**9259*2017