بهمن افراسيابي روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا در شهركرد افزود: طغيان آفت جوانه خوار بلوط در رويشگاه هاي جنگلي زاگرس از اسفندماه سال 96 و ابتداي سال 97 آغاز شد.
وي تصريح كرد: در اين زمينه سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور براي كنترل و مقابله با اين آفت، به موقع وارد عمل شد و نشست هاي كارشناسي آن را نيز براي اقدام سريع برگزار كرد.
به گفته افراسيابي ، پس از اين اقدامات، كارشناسان براي كنترل اين بيماري به سرعت وارد عمل شدند و توانستند از خسارت كلي به رويشگاه بلوط جلوگيري كنند.
وي با بيان اينكه آفت جوانه خوار باعث خشكي بلوط نمي شود، گفت: سطح آفت جوانه خوار بلوط در جنگلهاي زاگرس به 241 هزار هكتار رسيد.
مديركل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري گفت : آفت جوانه خوار بلوط داراي يك نسل و 5 سن لاروي است و زمان خسارت آن نيز با خروج لاروها از اواخر اسفندماه شروع مي شود و لاروهاي سن آخر نيز در اواسط ارديبهشت ماه با لوله كردن انتهاي برگ ها در همان محل وارد مرحله شفيرگي مي شوند.
وي گفت: اين آفت، خسارت بيولوژيكي دارد و مبارزه با آن بصورت بيولوژيكي در منطقه زاگرس نشين انجام مي شود.
افراسيابي افزود: به هم خوردن اكوسيستم، دستكاري طبيعت، تغيير اقليم، كمبود بارش ها و سرماي زمستان و يخبندان و از بين رفتن دشمنان طبيعي آفت، باعث طغيان آفت جوانه خوار بلوط در جنگل هاي زاگرس شده است.
وي تصريح كرد: ميزان خسارت اين آفت به گونه اي است كه باعث بي برگي درختان بلوط مي شود و لاروهاي اين آفت از همان ابتدا و همزمان با رويش جوانه درخت شروع به تغذيه مي كند و در مراحل بعد از برگ هاي رشد يافته، تغذيه مي كنند.
افراسيابي در خصوص استفاده از فناوري پهپادها براي جلوگيري از آفت جوانه خوار بلوط نيز گفت: براي استفاده از اين تجهيزات، تغييراتي در زمينه ميزان حمل مايع از سوي پهپادها با 60 متر مساحت در نظر گرفته شد اما در سطح كلي، استفاده از آن چندان كاربردي نيست.
به گفته وي، يكي از عوامل تشديد آفت و خسارت در جنگل هاي كشور، خشكسالي است كه درخت به دليل كاهش آب در ريشه، ضعيف مي شود و به همين دليل ميزان خسارت و جمعيت آفت هاي درختان نيز بيشتر مي شود.
مديركل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري به خسارت شمشادهاي جنگل هيركاني در كشور اشاره كرد و گفت: متاسفانه با وجود مقابله گسترده با آفت شب پره شمشادها، اين بيماري خساراتي را به درختان جنگلي وارد كرد.
به گفته وي، در مبارزه با اين آفت، كارهاي بسيار خوبي در كشور انجام شد اما به دليل پراكنش بالاي شمشادها و نوع چرخه زندگي اين آفت، مبارزه با اين بيماري درختان سخت تر از گذشته شد و همين عامل باعث واردن شدن خسارتها فراواني به شمشادها شد.
به گزارش ايرنا، سطح جنگلي زاگرس ايران حدود 6 ميليون هكتار است كه عمده پوشش جنگلي اين منطقه بلوط ايراني است.
امسال 15 هزار هكتار از جنگلهاي چهارمحال و بختياري درگير آفت جوانه خوار بلوط شد، كه اين استان اقدامات به موقعي براي كنترل اين آفت انجام داده است.
2097/1352
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵
شهركرد - ايرنا - مديركل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري گفت : با اقدامات به موقع در استانها، آفت جوانه خوار بلوط، كمترين خسارت را به جنگل هاي رويشگاه زاگرس در ايران وارد كرد.