كابل- ايرنا - گروه طالبان بامداد روز جمعه گذشته به شهر غزني مركز استاني به همين نام در افغانستان حمله كرد و بخش هايي از شهر را تصرف كردند اما اواخر آن روز دولت از دفع حمله آنها خبر داد و اكنون در حالي كه همه خطوط مخابراتي آن استان با بيرون قطع است ، اخباري از ادامه درگيري مي رسد.

به گزارش ايرنا، در پي حمله طالبان به غزني و بعد از انتشار خبر شكست مهاجمان، تمام زيرساخت هاي شبكه مخابرات در اين استان هدف قرار گرفت و از ساعت 14 روز جمعه 19 مرداد ماه جاري ارتباط اين استان به شكل كامل با ديگر استان هاي همجوار و كابل مركز افغانستان قطع شده است و دولت نيز به عنوان تنها مرجع اطلاع رساني در حال حاضر گزارشي از وضعيت منطقه نمي دهد و رسانه ها نيز در وضعيت بي اطلاعي قرار دارند.
«فريد مشعل» فرمانده پليس غزني در آخرين تماس خود در روز جمعه به خبرنگاران گفت كه طالبان از مركز شهر عقب رانده شده اند و حدود 150 تن از افراد آنها كشته و زخمي شده اند و تنها از زخمي شدن 10 سرباز پليس در اين نبردها سخن گفت اما برخي رسانه ها و منابع تعداد تلفات نيروهاي دولتي را 26 تن اعلام كرده اند.
در حال حاضر تنها تبليغات و اطلاعات ناموثق و تائيد نشده در صفحات اجتماعي به دست مردم قرار مي گيرد كه قابل اعتماد نيست زيرا در غزني انيترنت هم قطع است و رسانه ها براي نشر اطلاعات موثق ابزاري در اختيار ندارند و صفحات اجتماعي تنها به نشر خبرهاي ضد و نقيضي مي پردازند كه منابع آن مشخص نيست .
امروز يكشنبه يكي از شاهدان عيني كه توانسته است از محل درگيرهاي غزني خارج شود و خواست نامش محفوظ بماند به ايرنا گفت كه در درگيري هاي شهر غزني و در شب جمعه دو فرمانده بلند پايه طالبان همراه با 52 تن از افرادشان كشته شدند و در حال حاضر وضعيت امنيتي شهر غزني بهبود يافته است.
وي گفت كه نگراني ها درباره سقوط شهر غزني بدست طالبان كاملا رفع شده است، اما در شهرستان هاي ديگر فشار حملات طالبان بر نيروهاي دولتي همچنان ادامه دارد.
وي گفت كه ديروز و شب گذشته شهرستان هاي «جغتو» و «اجرستان» بطور كامل بدست طالبان سقوط كرد و در شهرستان اجرستان 25 تن از نيروهاي ويژه ارتش به اسارت طالبان در آمدند.
«جاويد احمد سليم» سخنگوي نيروهاي ويژه ارتش نيز در صفحه اجتماعي خود نوشت كه شب گذشته اين نيروها شهر غزني را از وجود افراد طالبان پاكسازي كرده اند و نگراني در باره وضعيت غزني نيست اما او افزوده است كه براي نيروهاي دولتي در شهرستان هاي ديگر اين استان بايد دعا كرد.
«ذبيح الله مجاهد» كه خود را يكي از سخنگويان گروه طالبان معرفي مي كند در صفحه توئيتر خود مدعي حضور طالبان در برخي مناطق شهر غزني شده و افزوده است كه زندان اين شهر را نيز تصرف كرده اند و تمام زندانيان آن را آزاد كرده اند.
وي همچنين به تسليم شدن 60 نيروي دولتي به طالبان اشاره كرده و نوشته است طالبان همچنان به پيشروي در داخل شهر غزني ادامه مي دهند.
اين خبرها از طرف دولت و منابع مستقل تاييد يا رد نشده و ارتباط با شهروندان استان براي سومين روز قطع است و حتي افرادي كه خانوادهايشان در غزني ساكن هستند قادر به بر قراري ارتباط و آگاهي از وضعيت سلامتي آنها نيستند.
به تازگي صفحه اجتماعي تلويزيون «يك» افغانستان نوشته است كه پزشكان بيمارستان غزني در تماس با آنها گفته اند كه 43 تن از زخمي هاي نيروي دولتي و 90 غير نظامي به اين بيمارستان رسيده اند.
«اسدالله خالد» رئيس سابق اداره امنيت ملي افغانستان و استاندار پيشين غزني پيشروي طالبان در شهر غزني را كوتاهي مقامات دولتي عنوان كرده و گفته است كه تعداد زياد از ادارات دولتي در اين حمله از بين رفته اند.
«عتيق الله امرخيل» آگاه مسائل نظامي و بازنشسته ارتش افغانستان نيز از دولت و مقامات امنيتي بشدت انتقاد دارد و گفته كه طالبان موفق شدند تعداد زياد از پاسگاه ها را از بين برده و ادارات دولتي را بطور كامل نابود كنند و بعد از اين اگر تمام افراد طالبان در غزني كشته هم شوند، موفقيت از آن طالبان است زيرا آنها به اهداف خود رسيده اند.
وي گفت كه دولت بايد به طالبان اجازه نمي داد كه وارد شهر شوند و پيش از رسيدن به داخل شهر بايد توسط بالگردها و نيروي ويژه هدف قرار مي گرفتند.
استان غزني يكي از ناامن ترين استان هاي افغانستان در 145 كيلومتري كابل پايتخت است كه در مسير بزرگراه كابل- قندهار قرار دارد و اين مسير نيز از سه روز گذشته به اين سو مسدود است كه خود اين رخداد سبب بروز مشكلات متعددي براي مسافران مانده در دوطرف اين جاده شده است.
غزني 16 شهرستان دارد كه تنها شهرستان هاي «جاغوري»، «مالستان» و «ناهور» امنيت نسبي دارند و در 13 شهرستان ديگر طالبان حضور گسترده داشته يا هم تمام شهرستان را در اختيار دارند.
آساق*291*1104*1663