به گزارش یكشنبه تارنمای وزارت نیرو، «حسن زحمتكش» گفت: هشت دشت استان دارای وضعیت ممنوعه و 2 دشت كرج و ورامین به دلیل افت سطح آب و كسری مخزن وضعیت ممنوعه بحرانی است.
وی ادامه داد: دشت «شهریار» دارای رسوبات شن و ماسه و بخشی از آن دارای ماسه دانه ریز است و فرونشست در آن به صورت یك دست اتفاق میافتد؛ به طوری كه در مزارع این مناطق سازههایی را میبینید كه خاك اطراف آن نشست كرده اما سازه در محل خود باقی مانده است.
زحمتكش افزود: زمین و رسوبات در دشت ورامین خشك است و فرونشست در این دشت به شكل فروچاله و شكاف تا چندین كیلومتر ادامه دارد؛ به طوری كه برخی از این فروچالهها تا نزدیك مسیرهای ارتباطی، خطوط انتقال برق و گاز و كانالهای آب امتداد پیدا كرده و برخی منازل روستاهای اطراف و مناطق مسكونی محدوده این فرونشستها آسیب دیده است.
وی گفت: در بخشهایی از شهر تهران همچون منطقه یك، 2 و 6 گزارش هایی از فرونشست داشتهایم كه بخشی از آن به صورت یكپارچه و بخشی از آن نیز به صورت فروچاله بود و در صورت فقدان اعمال مدیریت میتواند در آینده با تجمع جمعیتی مخاطرات جدی را ایجاد كند.
** كسری سالیانه 150 میلیون مترمكعبی مخازن آبی در تهران
مدیر دفتر حفاظت منابع آب شركت آب منطقهای تهران كسری مخزن سالیانه استان تهران را 150 میلیون مترمكعب اعلام كرد و افزود: از این رقم حدود 70 میلیون مترمكعب مربوط به دشت ورامین و بقیه آن مربوط به سایر دشتهای استان است.
وی از ساخت تصفیه خانههای مشترك برای تخصیص پساب حاصل از آن به بخش كشاورزی خبر داد و اضافه كرد: با ساخت این تصفیه خانهها در نقاط مختلف استان تهران میتوان مشكل كیفی آب را برطرف كرد و سفرههای زیرزمینی نیز كمتر خالی می شود. این منابع را میتوانیم جایگزین آب چاههای كشاورزی كنیم و این چاهها را از مدار خارج كنیم.
** بستن بیش از 490 حلقه چاه غیرمجاز
زحمتكش گفت: پارسال یك هزار و 400 حلقه چاه با تخلیه 54 میلیون مترمكعب و امسال بیش از 490 حلقه چاه با تخلیه 21 میلیون مترمكعب آب بسته شده است.
به گزارش ایرنا، پارسال مدیرعامل پیشین شركت آب منطقه ای تهران هنگام بازدید خبرنگاران از دشت ورامین اعلام كرد: دشت های استان تهران سالیانه با بیلان منفی 150 میلیون مترمكعبی روبرویند كه 80 میلیون مترمكعب آن به دشت ورامین، 35 میلیون متر مكعب به دشت شهریار و غرب تهران و 30 میلیون متر مكعب به شهر تهران مربوط است.
به گفته وی، سالیانه حدود 370 میلیون متر مكعب آب از منابع زیرزمینی دشت ورامین برداشت می شود كه از این میزان، 340 میلیون متر مكعب مربوط به چاه های مجاز و 30 میلیون متر مكعب نیز مربوط به چاه های غیرمجاز است. بنابراین بستن چاه های غیر مجاز به تنهایی نمی تواند پاسخگوی این چالش باشد.
اقتصام**9189*1961*
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۷
تهران- ایرنا- مدیر دفتر حفاظت منابع آب شركت آب منطقهای تهران اعلام كرد: هر 10 دشت استان تهران در وضعیت بحرانی و هشدار به سر می برد و برداشت از سفرهها نسبت به تغذیه آنها بسیار بیشتر است.