بيرجند - ايرنا - مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبي گفت: در حال حاضر 433 سازمان مردم نهاد در استان فعاليت مي كنند كه 96 سمن در دولت تدبير و اميد به ثبت رسيده است.

عصمت محمودي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در خراسان جنوبي نسبت سازمان هاي مردم نهاد به جمعيت استان نسبت به نرم كشوري مناسب است و اين سمن ها با مجوز استانداري، فرمانداري ها، بهزيستي، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامي و نيروي انتظامي در استان فعاليت مي كنند.
وي گفت: سازمان هاي مردم نهاد در توسعه استان نقش كليدي دارند و در اكثر حوزه هاي اجتماعي موثر هستند به طوري كه انجام بيش از 60 درصد اقدامات در حوزه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي از مهمترين فعاليت سمن ها است.
مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبي گفت: مشاركت و فعاليت سازمان هاي مردم نهاد يكي از مهمترين معيارهاي توسعه اجتماعي يك كشور است و بايد علاوه بر توجه به ميزان كيفيت به كميت آنها نيز توجه شود.
وي با بيان اينكه افزايش شمار تشكل ها يكي از عوامل رشد و توسعه يك جامعه محسوب مي شود افزود: در دولت تدبير و اميد صدور مجوز براي سازمان هاي مردم نهاد رشد چشمگيري داشته كه بيانگر اهتمام به جايگاه كمي و كيفي تشكل ها است.
محمودي اظهار داشت: اعتماد اجتماعي و رضايتمندي 2 مقوله مهم است كه با احياي آنها در كشور سرمايه هاي اجتماعي افزايش مي يابد.
وي گفت: ورود سازمان هاي مردم نهاد به حوزه هاي مختلف از جمله پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي، بهداشت و درمان و محيط زيست باعث شده تا سازمان هاي دولتي بتوانند از طريق تشكل هاي مردمي نظرات مردم را جويا شده و در تصميم گيري ها دخالت دهند.
وي افزود: وجود مشكلات مربوط به آسيب هاي اجتماعي نظير حاشيه نشيني، طلاق و اعتياد از جمله مواردي هستند كه با تعامل و همكاري سازمان هاي مردم نهاد قابل پيشگيري و كنترل است.
مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبي گفت: سازمان هاي دولتي مي توانند با به كارگيري نظرات سازمان هاي مردم نهاد كه نگاهي مردمي دارند، عملكرد موفق تري داشته باشند.
به گزارش ايرنا از 433 سازمان مردم نهاد فعال در خراسان جنوبي 156 سمن در حوزه امور اجتماعي، 102 سمن خيريه، 70 سمن امور فرهنگي، 33 سمن بهداشت و درمان، 33 سمن زنان، هشت سمن فناوري، 6 سمن محيط زيست و 2 سمن در حوزه عمران فعاليت مي كنند.
3215*3028