روزنامه ايران در گزارشي به قلم پريسا سادات عظيمي به موضوع ظرفيت ها و جاذبه هاي پارك جنگلي اَلنگدره شهرستان گرگان پرداخت.

در گزارش ايران آمده است : پارك جنگلي النگدره به مساحت 185 هكتار در 5 كيلومتري جنوب غربي شهر گرگان و در مسير جاده ناهار خوران قرار دارد.
اين مكان با آب و هوايي كم ‌نظير كه حداقل 10 درجه خنك‌تر از نقاط شهري و پرجمعيت است، جايي فوق‌العاده براي بازديد و سپري كردن اوقات در تعطيلات به‌ شمار مي‌رود.
النگدره در دامنه جنگل‌هاي انبوه شمالي قرار دارد كه از پوشش درختان جنگلي برخوردار بوده و مهم‌ترين نوع درختان اين پارك را «توسكا»، «لرگ»، «افرا»، «بلوط»، «بيد» و «شيردار» تشكيل مي‌دهد.
داخل اين پارك، جاده‌اي آسفالته است كه براي تردد خودروها استفاده مي‌شود. مدتي است كه برنامه‌اي از سوي شهرداري گرگان براي رفاه حال گردشگران در اين پارك در دست اجراست كه خوشبختانه مورد استقبال هم قرار گرفته است.
ممنوعيت ورود خودروها
عبدالرضا دادبود، شهردار گرگان در گفت‌و‌گو با ايران تصريح كرد: با اين اقدام 3 روز در هفته را به پياده‌روي در اين پارك جنگلي اختصاص داديم و ورود خودروها را به جنگل ممنوع كرديم.
وي با توضيح اينكه شهر گرگان فضاي خالي و مناسب براي پياده روي ندارد و تنها مسير براي اين كار، بخشي از مسير ناهارخوران بود كه واقعاً مناسب هم نبود، افزود: به همين منظور طرح پياده‌راه سازي در پارك جنگلي النگدره را از 12 ارديبهشت همزمان با نيمه شعبان به اجرا درآورديم و به‌دنبال آن ساعت 6صبح تا 18 بعداز ظهر روزهاي زوج براي اين طرح در نظر گرفته شد.
احتمال افزايش روزهاي مخصوص پياده روي
شهردار گرگان ادامه داد: اگر دستگاه‌هاي متولي با افزايش تعداد روزهاي مخصوص پياده روي موافقت كنند و فرهنگ سازي هم در اين زمينه انجام شود، پيشنهاد ارتقا به 5 روز در هفته را ارائه مي‌كنيم و برنامه‌اي هم براي حمل و نقل فراگير آنجا پيش‌بيني خواهيم كرد. در صورت تمايل ديگر دستگاه‌هاي مربوطه از جمله اداره منابع طبيعي و محيط زيست اين امر اتفاق خواهد افتاد. به‌گفته دادبود طرح 3 روز در هفته به احتمال زياد تا پايان تابستان امسال ادامه دارد و افزايش آن به 5 روز در شهريورماه مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد كه در صورت به نتيجه رسيدن در فصل پاييز هم ادامه مي‌يابد.
پاركينگ‌هاي اختصاصي براي گردشگران
وي درباره اينكه گردشگراني كه در اين 3 روز با خودرو به پارك جنگلي النگدره مي‌آيند، خودروهايشان را كجا بايد بگذارند، گفت: گردشگران خودرويشان را در بيرون از محدوده جنگلي در پاركينگ‌هاي اختصاصي قرار مي‌دهند و سپس بنابر تمايل شان در پارك، از خودروهاي برقي استفاده مي‌كنند يا در مسير پياده راه به پياده روي مي‌پردازند.
شهردار گرگان افزايش و توسعه پاركينگ براي خودروهاي گردشگران النگدره و ايجاد مسيرهاي جديد براي پارك خودروهايي كه دورتر از منطقه جنگلي قرار دارند را از جمله طرح‌هاي شهرداري براي اين پارك جنگلي در اين 3 روز پياده روي عنوان كرد و يادآور شد: اين كار باعث كاهش ترافيك و جلوگيري از اتلاف وقت گردشگران مي‌شود و آنان مي‌توانند زمان بيشتري را در پارك كنار خانواده هايشان سپري كنند.
بررسي ايجاد مسير دوچرخه سواري
دادبود با يادآوري اينكه از گردشگران براي ورود به جنگل النگدره مبلغي دريافت نمي‌شود، از ايجاد مسير دوچرخه‌سواري در اين پارك خبر داد و گفت: اين طرح را هم‌اكنون در دست بررسي داريم. وي درباره تأمين هزينه رسيدگي و نگهداري از پارك جنگلي النگدره، تصريح كرد: شهرداري گرگان در اين رابطه سال گذشته بيش از 2 ميليارد تومان هزينه كرده است. براي تهيه و خريد خودروهاي برقي، جاده‌سازي و ايجاد روشنايي در مسيرهاي تعيين شده و تهيه و ساخت پاركينگ براي خودروهاي گردشگران هم تاكنون حداقل 500 ميليون تومان هزينه شده است.
ايجاد «خيابان غذا» در بافت تاريخي گرگان
شهردار گرگان از ديگر طرح‌هاي گردشگري شهرداري را احياي بافت تاريخي اين شهر با هدف جذب گردشگر بيان كرد و افزود: در اين طرح ضمن احياي بافت تاريخي، برنامه ايجاد «خيابان غذا» (الگوبرداري از تهران) در محدوده‌هاي تاريخي را در دست اقدام داريم كه اين طرح به طور آزمايشي در خيابان «پاسرو» گرگان درحال اجراست. در اين طرح، گاري‌هايي به شكل گاري‌هاي قديم تهيه شده و غذاهاي سنتي گرگان به فروش مي‌رسد.
وي با اشاره به اينكه خيابان غذا فقط شب‌ها داير است و اشتغالزايي خوبي هم خواهد داشت، گفت: متقاضيان براي اجاره اين گاري‌ها و ديگر فعاليت در اين محدوده با مراجعه به دفتر توسعه گردشگري شهرداري مي‌توانند درخواست‌شان را به پيمانكار مربوطه ارائه دهند و پس‌از طي مراحل به فعاليت در اين زمينه مشغول شوند. براي اين منظور شهرداري گرگان تاكنون 8 ميليارد تومان هزينه كرده‌ است.
شهردار گرگان با بيان اينكه پروژه دومي كه شهرداري پيگير آن است، اجرا و احياي گذر اول از بافت تاريخي گرگان است، افزود: شهرداري در طول سال‌هاي گذشته ورود جدي به بافت تاريخي اين شهر نداشته و امسال براي اولين بار بودجه قابل توجهي براي احياي بافت تاريخي در نظر گرفته و مدعي هستيم با اجراي اين طرح، ظرفيت‌هاي اقتصادي و گردشگري گرگان چند برابر خواهد شد.
دادبود اضافه كرد: بخشي از اين ظرفيت‌ها ايجاد يك پياده راه فرهنگي در گذر اول بافت تاريخي است كه با ايجاد آن از ورود خودروها هم جلوگيري خواهد شد. محدوده گذر اول از محله «پاسرو» تا «باغمزار لطفي» است كه روي مسائل كلي آن با مشاور به توافق رسيديم، اما جزئيات آن نياز به اصلاح دارد. در اين مكان مي‌توان از پاركينگ «نعلبندان» استفاده و همچنين پاركينگ جديد احداث كرد. با اين كار از پارك خودروها در مركز محلات جلوگيري مي‌كنيم و با استفاده از خودروهاي برقي و مانند آن تردد را برقرار خواهيم كرد. طرح اين پروژه آماده شده و براي انتخاب پيمانكار فراخوان داديم و سپس بايد به تصويب شوراي شهر برسد؛ اميدواريم عمليات اجرايي آن كه شامل، كف سازي، جداره سازي، احياي محلات بافت تاريخي و جداره گذرهاست بزودي شروع شود. اين كار در قالب 10 پروژه تعريف شده و تا پايان سال همه آن را شروع و تلاش مي‌كنيم بخش زيادي از آن را امسال به بهره‌برداري برسانيم.

بــــرش
اجراي طرح بدون آسيب به جنگل

شهردار گرگان درباره اينكه با اجراي طرح 3 روز پياده روي در هفته آسيبي به پارك جنگلي النگدره وارد نمي‌شود، يادآور شد: در اين طرح از همان مسير آسفالت كه براي آمد و شد خودروها استفاده مي‌شد براي پياده روي هم استفاده مي‌شود. گردشگران مي‌توانند در مسير پياده راه در النگدره از خودروهاي برقي كه شهرداري براي آسايش آنان و گذراندن ساعاتي خوش در اين منطقه گردشگري تهيه كرده، استفاده كنند.
وي با بيان اينكه قيمت خودروهاي برقي درهر مسير متفاوت است، افزود: در واقع قيمت‌ها از يكهزار و 500 تومان شروع مي‌شود و براي مسيرهاي دور افزايش مي‌يابد. اين خودروها در چند ايستگاه در نظر گرفته شده براي گردشگران توقف دارند.
2729