«كاظم جلالی» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا افزود: در این كنوانسیون بحث تقسیم حدود آب ها مطرح نیست، همان طور كه رییس جمهوری در سخنرانی خود در آكتائو قزاقستان مطرح كرد علت عضویت ایران در كنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر این است كه برخی كشورها پایگاه نظامی در این دریا ایجاد نكرده و در امور آن دخالت نكنند.
وی با بیان این كه بحث زیست محیطی دریای خزر بسیار مهم است، ادامه داد: مسائل زیست محیطی در این دریا با مشكل روبرو شده است.
رییس مركز پژوهش های مجلس درمورد استفاده از منابع زیر بستر آب نیز گفت: ایران به دلیل آن كه در قسمت عمیق دریای خزر قرار دارد هزینه استخراج زیر بستر بالا است، این بحث از گذشته مطرح بوده كه این امر به صورت مشاع یا بر اساس تقسیم عادلانه انجام شود كه جمهوری اسلامی ایران پیگیری های خوبی در این زمینه انجام داده است.
جلالی به حضور خود در روند مذاكرات دریای خزر در سال های گذشته اشاره كرد و یادآور شد: بنده در مجلس ششم به عنوان عضو ناظر در چندین دور مذاكرات دریای خزر شركت كردم .
وی خاطرنشان كرد: چندین سال است كه این مذاكرات انجام شده باید این كنوانسیون در قالب لایحه به مجلس بیاید و كارشناسان مركز پژوهش ها كار كارشناسی انجام دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: دولت مذاكرات خود را با كشورهای ساحلی انجام داده است و پس از آن لایحه ای به مجلس ارائه می كند.
جلالی ادامه داد: در این مذاكرات تعیین حدود و خط مبدا هنوز تصمیم گیری نشده است، قرار است كه بعدا كشورها به صورت دو جانبه در این زمینه با هم توافق كنند و بیانیه تفسیری هم جمهوری اسلامی ایران در این زمینه داده كه قابل توجه است.
به گزارش ایرنا، كنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر روز یكشنبه 21 مرداد 97 با حضور رییسان جمهوری كشورهای ساحلی این دریا به امضا رسید.
تحدید حدود و خط مبدا دو موضوع اصلی است كه تصمیم گیری درباره آن به مذاكرات آتی كشورهای ساحلی دریای خزر موكول شد.
سیام**9121**1058**1336
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۷
تهران - ایرنا - رییس مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: كنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر برای تصویب باید به صورت لایحه به مجلس ارائه شود و این مركز نیز بررسی كارشناسی را انجام می دهد.