به گزارش ايرنا بهنام مهدي نژاد، شاعر مجموعه 'آخرين خوشه گندم' در اين آيين با اشاره به اينكه اشعار اين كتاب مربوط به سال هاي 1391 تا 1397 است، گفت: اين كتاب مشتمل بر 63 شعر در قالب سپيد بوده و در 77 صفحه به چاپ رسيده است.
وي با اشاره به اينكه طبيعت گرايي در اشعار اين كتاب موج مي زند، افزود: علاوه بر مضامين عاشقانه، عناصر طبيعي موجود در محل زندگي الهام بخش اغلب اشعار مجموعه 'آخرين خوشه گندم' شده است.
'مهدي نژاد' با اشاره به اينكه اشعار اين مجموعه فراتر از ذهنيت بوده و در زندگي وي عينيت يافته است، بيان كرد: اشعاري كه با آنها زندگي نكرده و تجربه نكرده بودم در اين مجموعه گنجانده نشد.
به گفته اين شاعر جوان، اشعار وي زودتر از اين موعد مي توانست به چاپ برسد و قبل از مجموعه 'آخرين خوشه گندم' چند مجموعه آماده چاپ شده بود كه گزيده آنها در كتاب فعلي گنجانده شد.
وي با ابراز گلايه از همكاري نكردن ناشران تهراني براي چاپ اين مجموعه شعر نيز گفت: اين ناشران معتبر با وجود تلاش پيگيرانه و پس از تاييدهاي محتوايي از زير بار مسووليت چاپ اين كتاب شانه خالي كردند.
وي با اشاره به اينكه يك شعر خوب مي تواند تمام پيچيدگي ها را در خود حل كند، گفت: در حال حاضر عده زيادي بدون مطالعه و شناخت شعر سپيد در اين زمينه فعاليت مي كنند كه اين مسئله آفتي براي ادبيات به شمار مي رود.
رويا شاه حسين زاده، برنده سرو بلورين دوازدهمين جشنواره بين المللي شعر فجر درباره اشعار اين كتاب گفت: همه اين اشعار شاخه هاي تنومند يك درخت بوده و داراي فضا، بيان و لحن مشابهي است.
وي افزود: ترجمه تحت اللفظي از زبان تركي به فارسي در چند قسمت اين مجموعه ديده مي شود كه نيازمند ويرايش است.
وي اضافه كرد: شاعر اين مجموعه كشف هاي فراواني در سرودن اشعار اين كتاب داشته كه تحسين برانگيز است.
محمد ميلاني، يك شاعر اروميه اي نيز با اشاره به اينكه جامعه ادبي امروز بيش از پيش به حمايت از يكديگر نياز دارد، گفت: شاعران معاصري نظير سيد منصور ديبا در خوي به خلق اشعار منحصر بفردي هم طراز با استاد شهريار پرداخت اما در نتيجه معرفي نشدن و نبود حمايت، گمنام از دنيا رفت كه اين مهم نبايد دوباره براي شاعران موفق در قيد حيات اتفاق بيافتد.
وي با بيان اينكه حضور شاعران در جلسه هاي رونمايي مجموعه اشعار براي ارتقاي سطح شعر منطقه و اتحاد شاعران ضروري است، افزود: حضور همه شاعران موفق و بنام آذربايجان غربي در جلسه رونمايي از اين كتاب شعر مورد انتظار بود اما اين امر مهم در حد مطلوبي محقق نشد.
وي درباره اشعار كتاب 'آخرين خوشه گندم' نيز بيان كرد: بهنام مهدي نژاد بايد 'ساخت شكني' در شعر را جدي بگيرد زيرا به ظاهر تنها در يكي از اشعار كتاب اين ويژگي مهم ملاحظه شد.
وي افزود: 'آشنايي زدايي' كه خصيصه برجسته اي در خلق آثار ادبي محسوب مي شود در اشعار اين كتاب به طرز هنرمندانه اي به كار گرفته شده است.
يك شاعر ديگر نيز با اشاره به اينكه مي توان اين كتاب را 'طبيعت گرايانه' ناميد، گفت: واژگاني چون رود، خوشه، شكوفه، سنبل، درخت سيب و انگور و كلمه هاي مشابه به وفور در اشعار اين مجموعه استفاده شده است كه تاثيرپذيري از طبيعت محل زندگي شاعر را نشان مي دهد.
رضا خسروي افزود: بهنام مهدي نژاد از كلمات ساده به لطيف ترين شكل ممكن در اشعار خود استفاده كرده است و رگه هايي از انديشه هاي شاعران كلاسيك به ويژه مولوي در اشعار اين كتاب به وضوح به چشم مي خورد.
وي ادامه داد: شاعر اين مجموعه در عين نقد جامعه در لباس شعر به اميدبخشي در زندگي نيز پرداخته و اشعارش به سوي نااميدي صرف گرايش پيدا نكرده است.
خسروي با اشاره به اينكه شعر قابل ترجمه به موفقيت هاي بيشتري دست پيدا مي كند، بيان كرد: اشعار اين مجموعه قابليت برگردان به زبان هاي ديگر را دارد تا در جامعه هدف نيز نگاه ظريف اين شاعر به طبيعت به خوبي ترجمه شود.
به گزارش ايرنا بهنام مهدي نژاد متولد 1367 در اروميه بوده و از اوايل دهه 1390 به صورت جدي به دنياي شعر وارد شده است.
شعر سپيد زيرمجموعه اي از شعر نو بوده و تفاوت برجسته آن با بقيه انواع شعر نو در فرم شعر است به اين گونه كه در شعر سپيد اغلب وزن عروضي رعايت نمي شود اما آهنگ و موسيقي وجود دارد؛ احمد شاملو و فروغ فرخزاد از جمله شاعران بنام ايران هستند كه در قالب شعر سپيد اشعار مختلفي را خلق كرده اند.
7129/3072
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۱
اروميه- ايرنا- كتاب شعر 'آخرين خوشه گندم' سروده بهنام مهدي نژاد شامگاه ديروز /22 مرداد/ طي آييني با همت اعضاي 'دورهمي ادبيات' و با حضور شاعران برجسته آذربايجان غربي در كتابخانه بامداد اميد اروميه رونمايي شد.