به گزارش ايرنا، مهرداد سلطاني شامگاه دوشنبه در مراسم آغاز به كار سيزدهمين دوره جشنواره ملي آش ايراني افزود: 13سال و 13تجربه را زنجان در برگزاري اين جشنواره پشت سر گذاشت و آن را به ثبت رساند.
وي يادآورشد: امروز ديگ هاي آش به نمادي تبديل شده اند كه در اين بحبوحه زمانه بتوان زماني را بدون دغدغه با آسايش سپري كرد.
سلطاني اظهار داشت: زنجان به همان ميزان كه شهر شور و شعور حسيني است، شهر شادي و نشاط زندگي هم محسوب مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان هم در ادامه اين مراسم گفت: جشنواره ملي آش بزرگترين رويداد غذايي كشور و يكي از گسترده ترين جشنواره هاي گردشگري ايران به شمار مي آيد.
يحيي رحمتي خاطرنشان كرد: اين جشنواره تجربه 120 هزار مراجعه در روز را به ثبت رسانده و براي 45 هزار نفر آش طبخ كرده است.
وي ادامه داد: امسال هر 31 استان در بخش صنايع دستي و 22 استان در حوزه آش حضور دارند و 21 اتوبوس گردشگري به اين مقصد حركت مي كنند.
رحمتي اضافه كرد: قطار و تورهاي گردشگري هم در راه همين جشنواره هستند و اميد مي رود امسال ركورد بالاتري از ورود گردشگران به مقصد جشنواره آش به ثبت برسد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان به انتخاب زنجان به عنوان شهر ملي مليله اشاره كرد و گفت: در مراسم اختتاميه جشنواره، نشان اين ثبت به دست معاون رئيس جمهوري به شهردار تقديم مي شود تا براي هميشه مليله به نام زنجان تثبيت شود.
وي تاكيد كرد: اين ثبت ملي، مقدمه اي براي ثبت جهاني زنجان به نام شهر جهاني مليله به شمار مي آيد.
رحمتي افزود: هفته گذشته داوران يونسكو در سفر به زنجان و پس از بازديد از اين شهر، پيشنهاد كردند كه زنجان مي تواند به عنوان شهر جهاني صنايع دستي فلزي معرفي و ثبت شود.
شهردار زنجان در ادامه اين مراسم گفت: اين شهر در برگزاري جشنواره ها و رويدادهاي ملي در سطح كشور شناخته شده است و از استان هاي طراز نخست ايران محسوب مي شود.
مسيح الله معصومي يادآورشد: همواره قوميت ها در سطح جهان در تلاش براي نمايش ويژگي هاي فرهنگي و اجتماعي خود هستند و مي خواهند قدمت و عظمت خود را اثبات كنند.
وي اظهار داشت: ايران يكي از كشورهايي است كه از نظر شرايط تاريخي، اجتماعي و فرهنگي، موقيعت ويژه اي در جهان دارد و از قوميت هاي مختلف فرهنگي با شرايط اقليمي متفاوت هم برخوردار است.
معصومي خاطرنشان كرد: جشنواره آش فرصتي براي رقابت داخلي اقوام و قوميت هاي مختلف ايراني است.
شهردار زنجان گفت: زنجان در برگزاري چنين جشنواره ها و رويدادهايي از شهرهاي پيشروي كشور بوده و گوي سبقت را در اين زمينه ربوده است.
وي ادامه داد: يكي از ويژگي هاي زنجان پايتخت شور و شعور حسيني بودند است و در ايامي از سال، نه فقط ايران كه بسياري از كشورهاي جهان چشم به مراسم يكپارچه زنجاني ها در خيابان امام و ميدان انقلاب اين شهر مي دوزند و وحدت اين مردم را در عزاداري امام حسين(ع) تماشا مي كنند.
معصومي اضافه كرد: زنجان معروف به شهر ميزبان مهربان است و تمام مسافران همين جشنواره آش هم مي توانند مهرباني مردم اين شهر را تجربه و مشاهده كنند.
شهردار زنجان گفت: به تازگي زنجان در ميان شهرهاي 10 كشور عضو اكو به عنوان شهر پيشرو انتخاب شده است كه افتخاري براي مردم اين شهر به شمار مي آيد.
وي افزود: زنجان موفق شده است كه 13 دوره به شكل مستمر اين جشنواره را با حضور استان هاي مختلف و اقوام گوناگون ايراني برگزار كند.
سيزدهمين جشنواره ملي آش ايراني از 22 تا 26 مرداد در مجموعه تفريحي گاوازنگ زنجان برگزار مي شود و آماده استقبال از مهمانان سراسر ايران است.
در حاشيه اين جشنواره، نمايشگاه ملي صنايع دستي ايران با برپايي 130 غرفه هم گشايش يافت و تا زمان برگزاري جشنواره به فعاليت خود ادامه مي دهد.
9 سياه چادر هم در محوطه گاوازنگ برپا شده و هر شب اين مجموعه شاهد برگزاري شب هاي فرهنگي است.
3001/6085
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
زنجان – ايرنا – معاون هماهنگي امور عمراني استاندار زنجان گفت: جشنواره آش نه فقط زماني براي معرفي آش ايراني كه فرصتي براي نمايش فرهنگ و يكپارچگي ايراني است.