به گزارش ایرنا سرپرست دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و كتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر سه شنبه در آیین گشایش این دبیرخانه در شیراز، بیان داشت: افزایش سرانه مطالعه و كتابخوانی، هم افزایی و افزایش مشاركت نهادهای عمومی، دولتی و غیردولتی، ارتقای سطح آگاهی معرفت دانش و فرهنگ اسلامی و ایرانی و برنامه ریزی و تصمیم گیری برای توسعه فعالیت های فرهنگی و ترویجی در حوزه كتاب و كتابخوانی از عمده اهداف این دبیرخانه است.
ابراهیم حیدری، با بیان اینكه تعیین خط مشی ها و فراهم آوردن زمینه اجرایی تحقق اهداف ستاد، مهم ترین هدف این دبیرخانه در استان فارس است، گفت: بخش های دولتی و غیر دولتی می توانند در زمینه ترویج فرهنگ كتابخوانی فعال و با توجه به توان خود در این حیطه تاثیرگذار باشند.
وی افزود: این دبیرخانه باید بتواند در زمینه جلب همكاری و مشاركت های مادی و معنوی نهادها و موسسه های عمومی غیردولتی و خیران حوزه كتاب و كتابخوانی، سرآمد باشد تا مسیر دستیابی به عنوان پایتختی كتاب را برای فارس هموار كند.
سرپرست دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و كتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام كرد: بررسی و حمایت از طرح ها و پیشنهادهای نو و فعالیت های اثربخش در حوزه كتاب باید در دستور كار این دبیرخانه قرار گیرد.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس هم در این آیین اظهار داشت: این دبیرخانه بر آن است با برگزاری جشنواره ها، سمینارها، همایش ها و كارگاه های آموزشی مناسب در حوزه كتاب و كتابخوانی در زمینه گسترش و ترویج فرهنگ كتابخوانی در استان فارس بكوشد.
صابر سهرابی با بیان اینكه ایجاد بانك اطلاعاتی از طرح ها و برنامه ها در زمره فعالیت های مهم این ستاد است، گفت: پیگیر انتشار، چاپ، تكثیر و توزیع رویدادها و اهم فعالیت های این دبیرخانه خواهیم بود و در مسیر دستیابی به عنوان پایتختی كتاب برای فارس بیشترین تلاش را می كنیم.
وی، با اشاره به اینكه در سه سال گذشته، سه شهر شیراز، صدرا و اوز لارستان موفق به كسب عنوان شهر خلاق كتابخوان شده اند،گفت: پنج روستای فارس تا كنون با عنوان روستاهای دوستدار كتاب شناخته شده اند كه این امر بیانگر ظرفیت های این استان در حوزه كتابخوانی است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، احداث این دبیرخانه را خیز بلند فارس برای دستیابی به عناوین برتر كشوری در زمینه كتابخوانی و رساندن این استان به جایگاه خود دانست.
سهرابی، همچنین حسن دهقان را به عنوان دبیر ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار كتاب فارس معرفی كرد و بیان داشت: این دبیرخانه وظیفه برپایی جشنواره روستاها و عشایر كتابخوان استان فارس و جام باشگاه های كتابخوانی را بر عهده دارد.
طرح انتخاب پایتخت كتاب ایران از سال 1393 آغاز شد و تا كنون سه دوره متوالی آن برگزار شده است.
این جشنواره برگرفته از طرح انتخاب پایتخت كتاب جهان است كه از سال 2001 میلادی از سوی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد (یونسكو) آغاز شده است.
لقب پایتخت كتاب ایران به شهری اعطا میشود كه برای تقویت جایگاه كتاب و كتابخوانی تلاشهایی درخور توجه داشته است.
در نخستین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار كتاب، روستای لایزنگان از شهرستان داراب در گروه روستاهای برگزیده كتابخوان بود، همچنین در دوره گذشته، روستای فهلیان شهرستان ممسنی و روستای خواجه جمالی شهرستان نیریز عنوان روستای برگزیده را كسب كردند و روستای امامزاده بزم شهرستان بوانات نیز در جمع برگزیدگان مرحله پایانی روستاهای دوستدار كتاب ایران قرار گرفت.
در چهارمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار كتاب در سال 96، روستای فهلیان شهرستان ممسنی فارس به عنوان برگزیده برگزیدگان انتخاب شد و شهر صدرای شیراز از میان نامزدهای پایتختی كتاب ایران عنوان شهر خلاق را به دست آورد.
7375 /6118
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۳
شیراز-ایرنا-دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار كتاب فارس باعنوان مرجع هماهنگ كننده فعالیت های كتابخوانی برای كسب عنوان پنجمین دوره جشنواره انتخاب پایتخت كتاب ایران در سال جاری گشایش یافت.