تهران- ایرنا- معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: آسیب های اجتماعی و مسائل و اختلالات روانپزشكی در حاشیه شهرها بیش از مناطق شهری است و البته مراجعه مردم این مناطق به مراكز بهداشتی برای كنترل این مشكلات نیز از شهرها بیشتر است.

علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: مشكلات و اختلالات روانپزشكی در حاشیه شهرها زیاد است و البته شاید به علت بهتر بودن خدمات دولتی افراد ساكن در این مناطق حاشیه ای بیش از مردم شهر به مراكز بهداشت مراجعه می كنند و خدمات سلامت روان را به صورت رایگان یا با بهای بسیار كم دریافت می كنند.
وی گفت: وزارت بهداشت بعد از اجرای طرح تحول سلامت، افزایش كمی و كیفی خدمات سلامت روان را در دستور كار قرار داد و با اجرای این برنامه حدود 1600 كارشناس بهداشت روان به صورت نیروهای خرید خدمت در مراكز و شبكه بهداشتی كشور جذب و بكارگیری شدند.
وی گفت: این افراد كه عمدتا فارغ التحصیلان رشته روانشناسی هستند در مراكز جامع خدمات سلامت به خصوص در حاشیه شهرها به صورت رایگان به افراد مراجعه كنند، مشاوره و خدمات بهداشت روان را ارائه می كنند و درصورت نیاز و شدید بودن بیمار افراد را به روانپزشك در شهرها ارجاع می دهند.
معاون وزیر بهداشت اضافه كرد: مسائل و اختلالات روانی به عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مربوط است و گاهی نمی توان یك عامل مشخص را در بروز این آسیب و اختلال معرفی كرد. پیشگیری از بروز این اختلالات نیز واكسن ندارد بلكه باید با آموزش و مشاوره در طول زندگی افراد را به سمت سلامت روان هدایت كرد.
وی اظهار داشت: آموزش خانواده و جامعه و پایدار بودن وضعیت اقتصادی و اجتماعی در سلامت روان تاثیر دارد و برای كنترل و كاهش اختلالات روانی توجه به همه ابعاد زندگی از جمله شغل، نیازهای فیریولوژیك، آموزش، محیط زیست و بسیاری مسائل دیگر دخیل است.
رئیسی توضیح داد: وزارت بهداشت برای پیشگیری و كنترل این اختلالات نیروها و كارشناسان بهداشت روان را در مراكز بهداشتی و مراكز جامع سلامت مستقر كرده است و هر كارشناس بهداشت روان جمعیت 20تا 25هزار نفری را تحت پوشش دارد و خدمات لازم را بر اساس یك بسته خدمتی تعریف شده به مردم ارائه می كند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینكه اختلالات روانی موارد مختلفی از افسردگی، اضطراب، افكارهای منفی، خشونت خانوادگی در بر دارد، تصریح كرد: طلاق هم اكنون یكی از عوامل مهم بروز اختلالات روانی در مردان و زنان است، برخی آمارها نشان می دهد كه در برخی مناطق حتی از هر چهار ازدواج یكی به طلاق منجر می شود و این مسئله نیز اختلالات روانی را افزایش می دهد.
رئیسی گفت: اختلالات روانی طیف خفیف تا شدید و باید برای كنترل این آسیب جمعیت مبتلا به این اختلالات را شناسایی كنیم و افراد شناسایی تحت پوشش خدمات پیگیرانه قرار گیرند.
اجتمام *9022 * 3063