به گزارش ايرنا، مهدي قنادي روز چهارشنبه افزود: دادستان عمومي و انقلاب مركز كرمانشاه روز دوشنبه از پرداخت بخشي از سرمايه مالباختگان كه با اهتمام دستگاه قضايي و از محل فروش اموال متهم بدست آمده، با رعايت قاعده تناسب خبر داد كه در پي اين خبر، تعدادي از مالباختگان با مراجعه به شعب بانك اقدام به افتتاح حساب كرده اند.
وي گفت: شماره حساب شباي تمام افرادي كه پيشتر و در پي فراخوان هاي قبلي براي طرح شكايت به دادسرا مراجعه كرده اند، اخذ شده و اكنون مراجعه مالباختگان به بانك ها ضرورتي ندارد.
دادستان عمومي و انقلاب كرمانشاه روز دوشنبه اعلام كرد كه به زودي در باره ميزان و زمان بازپرداخت سرمايه طلبكاران شركت گليم و گبه كرمانشاهان تصميمگيري و اطلاع رساني مي شود.
محمدحسين صادقي افزود: سرمايه نقدي شركت گليم و گبه كه در اختيار قوه قضاييه قرار دارد، آماده پرداخت است و همه كارهاي بانكي و بررسي هاي نهايي حساب هاي بانكي مالباختگان انجام شده است.
**جزئيات پرداخت اموال مالباخته ها
صادقي پيشتر هم در باره وضعيت سرمايه شركت گليم و گبه و اموال مالباختگان گفته بود: با توجه به اينكه اقدام هاي محكوم عليه سود ده نبوده، هرچه را كه او در زمان فعاليتش به عنوان سود به مردم پرداخت كرده از محل اصل سرمايه آنها بوده است كه همين موضوع در مرحله اجراي حكم و پرداخت اموال مالباختگان در نظر گرفته مي شود.
او توضيح داد كه اصل سرمايه مالباختگان پس از كسر مبالغي كه به عنوان سود از مشيري دريافت كردهاند، محاسبه ميشود به اين صورت كه مثلا اگر فردي يك ميليون تومان به عنوان سود سرمايه خود از شركت گليم و گبه دريافت كرده باشد، اين مبلغ از اصل سرمايه او كسر مي شود.
به گفته صادقي، همچنين اگر فردي چندين قرارداد با شركت گليم و گبه داشته باشد، كل مبالغي كه به عنوان سرمايه پرداخت كرده و نيز كل سود دريافتي او، در زمان پرداخت به صورت واحد و يكجا محاسبه مي شود.
او در باره جزئيات پرداخت اموال مالباختگان نيز گفت: اين كار به تناسب اموال مالباخته ها و سود دريافتي آنها انجام ميشود به عنوان مثال اگر قرار باشد در مرحله نخست 25 درصد مطالبات مالباختگان پرداخت شود به فردي كه 10 ميليون تومان به مشيري داده و هيچ سودي هم دريافت نكرده است، كل 25 درصد پرداخت ميشود.
صادقي افزود: اما اگر فرد مالباخته سودي دريافت كرده باشد، ميزان سود از 25 درصد پرداختي به او كسر مي شود تا مبالغ پرداختي به مالباختگان در مرحله نخست به صورت متناسب و نزديك به هم جلو برود.
اين مقام قضايي عنوان كرد افرادي هم كه سرمايه گذاري نقدي نداشته اند و با مجرم معامله كردهاند در مرحله پرداخت اوليه نبايد منتظر دريافت وجه باشند.
صادقي تاكيد كرد كه اقدام هاي دستگاه قضايي براي تبديل ساير اموال مشيري به پول نقد ادامه دارد.
او در پايان به مالباختگان توصيه كرد كه براي دريافت وجه به دستگاه قضايي مراجعه نكنند زيرا پرداختها به صورت مستقيم به شماره حساب هايي كه قبلا از بانك ها دريافت شده صورت مي گيرد.
محمدرضا مشيري، رئيس مكتب فرش، گليم و گبه كرمانشاهان به صورت جدي از حدود پنج سال پيش با ادعاي وسوسه كننده پرداخت سودهاي 60 و 70 درصدي، اقدام به فريب مردم استان كرمانشاه و جذب سرمايه هاي آنها كرد كه در نهايت در آبان 95 دستگير شد.
دادگاه اين متهم جنجالي سرانجام بعد از گذشت 14 ماه از دستگيري او، در اواخر بهمن 96 برگزار شد تا 13 هزار مالباخته اين پرونده اميدوار باشند دست كم به بخشي از 237 ميليارد تومان سرمايه از دست رفته خود مي رسند.
مشيري از نظر اخلال در نظام اقتصادي به 20 سال حبس تعزيري و از نظر كلاهبرداري مشدد به 10 سال حبس تعزيري محكوم شده كه طبق قانون مجازات بالاتر در باره او اجرا مي شود.
مجرم همچنين علاوه بر رد مال در حق مالباختگان و جزاي نقدي به پرداخت معادل 2 برابر اموال ماخوذه از مردم محكوم شده است.
مشيري 2 دستيار هم داشت كه آنها در جريان رسيدگي قضايي به پرونده، تبرئه شدند.
7444/8066
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳
كرمانشاه - ايرنا - مسئول روابط عمومي دادسراي عمومي و انقلاب مركز كرمانشاه ، از مالباختگان پرونده 'مكتب فرش، گليم و گبه كرمانشاهان' خواست كه براي افتتاح حساب به بانك ها مراجعه نكنند.